reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

reklama
Ja też już zaplanowałam wydanie połowy wypłaty ale już będę miała wszystko co mi potrzeba, potem blokuję stronę allegro i tyle.

Zostały mi wątpliwości przy poniższych zakupach:

Używał ktoś taki stojak? co o tym myślicie?
Wanna ze stojakiem 102cm BALBINKA 8 kolorów (2341314735) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Sterylizator i podgrzewacz kupujecie?Zamierzam karmić piersią ale i też ściągać pokarm żeby czasami mąż w nocy nakarmił albo jak wyjdę. Jakiś konkretny polecacie?

Pościel do wózka do gondoli potrzebne to będzie?

Osłonki na brodawki, ktoś używał?

Ręczniki dla maluszka jaka firma żeby był porządny dość gruby? niestety ikeę mam za daleko więc tego co polecałyście sobie nie sprawię.

Ja też już zaplanowałam wydanie połowy wypłaty ale już będę miała wszystko co mi potrzeba, potem blokuję stronę allegro i tyle.

Zostały mi wątpliwości przy poniższych zakupach:

Używał ktoś taki stojak? co o tym myślicie?
Wanna ze stojakiem 102cm BALBINKA 8 kolorów (2341314735) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Sterylizator i podgrzewacz kupujecie?Zamierzam karmić piersią ale i też ściągać pokarm żeby czasami mąż w nocy nakarmił albo jak wyjdę. Jakiś konkretny polecacie?

Pościel do wózka do gondoli potrzebne to będzie?

Osłonki na brodawki, ktoś używał?

Ręczniki dla maluszka jaka firma żeby był

dość gruby? niestety ikeę mam za daleko więc tego co polecałyście sobie nie sprawię.

Wanienka samodzielna - stół w jadalni będzie robił za stojak ;)
Sterylizator i podgrzewacz - nie kupuję, wrzątek styknie
z laktatorem, za namową dziewczyn się wstrzymam na razie
pościeli nie kupuję
ręczniki te z IKEI ktoś polecał, zamówię, razem z wanienką w lipcu :)

Karenm ja się tych stojaków boję. jeszcze nie wiem na czym będę ustawiać ale cos wymyślę stabilniejszego. W sklepie wygląda tomarnie
Karmiłam butelką a sterylizatora nie miałam. Nie potrzeba gotowałam w garnku na to samo wyjdzie za to taniej. Podgrzewacz owszem kupiłam jak się okazało że z laktacji doopa. Do cycka nie jest w ogóle potrzebny
Laktator dokupisz jak już będzie potrzebny bo może nie być
Pościel do wózka nie potrzebna. Potem na jesień będziemy kupowały przeróżne śpiworki to to tak. W leci przykrywasz pieluszką tetrową albo leciutkim kocykiem
Ręczniki mam wypasione z tkmaxa ale to trzeba trafić ;-) poszukaj i pomacaj w sklepach zwykłych,
Osłonki bardzo polecam do wklęslych i płaskich brodawek. Ja nie wiedziałam w ogóle co to jest i do czego służy dopiero mi położne kazały kupić i M 3 razy latał do sklepu po dobre. (bo to rozmiary ma różne)

kakarolina, niech Pan Bóg Ci w dzieciach wynagrodzi:-) Strasznie podobają mi się te z buźkami, chyba zaraz kupię. A ja tylko pytam, ogarnia mnie przerażanie, potem nie pamiętam co pisałyście, nie mogę tego znaleźć bo wątek ma 70 stron i znów się dołuje. Ja nie chce różowego koloru, po pierwsze nie lubię tego koloru i chce mieć na potem gdyby się udało mieć drugiego potomka innej płci.

irisson, szalona:-) No muszę się przejść po tych sklepach co radzisz, tylko tak ciężko się zebrać.

karenm, dzięki za namiary.

karenm ja mam wanienkę ze stojakiem, bardzo wygodnie się kąpie :tak: tak jak dziewczyny pościeli do wózka nie potrzebujesz, później to śpiworki, sterylizator mam jak dużo się butelkuje to fajna sprawa, 2 minuty w mikrofali i masz wyparzony komplet butelek, ja mam z Aventu bo jak siostra kupowała laktator to był w komplecie, siostra cycowała i jej się ani jedno ani drugie kompletnie nie przydało, więc może fakt zaczekać do porodu :tak:

Asia co do różowego, dziewczynki podświadomie chyba ten kolor wybierają, moja 3letnia siostrzenica ryczała jak dostała czarne adidaski za 250zł, a nie różowe :-D

Asia tylko tak na przyszłość to h&m ma zawyżoną rozmiarówkę. Te 50 na początek będą ok. Ale 62 spodnie to Maksowie na rok kupowałam.

irisson, masz rację z tym kolorem, ale na razie nie ma nic do gadania:-) potem będzie sama wybierać.
No właśnie ja na pewno będę ściągała pokarm i kupię tą medele, może akurat rzeczywiście się sprawdzi, tylko ile kupić tych butelek ze trzy? laktator też z medeli, tylko sterylizatory mają strasznie drogie, a ja koniecznie chce. Myślicie, że butelki z innej firmy wejdą do sterylizatora z innej, no głupio pytam w sumie muszę pojechać wreszcie do sklepu niech mnie ktoś zmobilizuje!!!

Aha i nie ten wątek ale od razy spytam, jak zostawię małą na 8 h czyli załóżmy nawet 4 karmienia to ile dni muszę tak orientacyjnie przy założeniu dobrej laktacji ściągać pokarm i zamrażać żeby starczyło na ten jeden dzień?

Asia mi nie wszystkie wchodziły, ale jak są przechylone to też się wygotowały w środku :tak: z butelek Ci 3-4 starczy na początek ;-)

a co do laktacji hmm moja Laura piła mleka po 120ml jak miała 3tyg. co 2,5h, ja miałam w obu cycach po 50ml, więc kicha..

reklama
Asia butelek kup 3 tylko duże (250ml) ze sterylizatorem nie pomogę bo do mojego garnka każdy rozmiar wchodzi :-D a pytanie powtórz w wątku o karmieniu piersią to będziesz miała więcej odpowiedzi ja nie mam pojęcia. A i kup może ta droższą madele bo ja mam tła mini elektrik i nie za bardzo polecam.
(mnie się wydaję, że będziesz musiała ściągać w szkole przez te 8h bo ci laktacja siądzie ale ekspertem nie jestem. Może się poradź w jakiejś poradni laktacyjnej bo to wcale nie takia prosta i oczywista sprawa)

Do góry