reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

Ja właśnie włączyłam kolejne pranie ciuszków. Ostatnio stwierdziłam że mam ich sporo i nic nie muszę kupować. A ostatnio jak byłam u teściów teściowa wygrzebała kolejne dwa wory ciuchów i znowu wygrzebałam z tego cala reklamówę dla siebie. Jak patrzę na tą stertę która czeka na mnie do prasowania + to co piorę + to co już leży ułożone w komodzie to poprostu tego nie ogarniam!!! Jedyne pocieszenie to, że potem nie będę musiała prać codziennie, bo zapasy szybko mi się nie skończą :-)

No a dzisiaj zrobiłam swój pierwszy zakup wyprawkowy, ale dla siebie. Byłam w carefour i kupiłam sobie stanik do karmienia canpola. Dałam całe 14,99 :-D Bardzo fajny, a za takie pieniądze to już w ogóle. A i były jeszcze pieluchy tetrowe po 2zl/szt więc też dobra cena. Ale nie do końca byłam przekonana co do ich jakości więc się powstrzymałam.
Jakoś ciężko mi idzie wzięcie się za kompletowanie wyprawki. Oglądam, oglądam i jakoś nie mogę się na nic zdecydować. Mam nadzieję że jak zacznę to już potem jakoś pójdzie.

reklama
Mój organizer na pieluszki i rożek. Nie do końca tak miało to wyglądać ale jak zwykle dzieło przypadku
ale coś już mam ;-)

1.jpg

kakakarolina profesjonalna robota!!! Bardzo ładnie Ci to wszystko wyszło. A rożek tradycyjnych rozmiarów? Bo jakiś taki spory mi się wydaje. Podziwiam Cię za umiejętności!

Irisson nawet mi nie pokazuj takich ładnych rzeczy!! Nie dość że mam tyle ciuchów że mnie przyjemność zakupów ominie, to jeszcze takie ładne dziewczęce, więc też niestety nie dla mnie :-(

Ja nie wytrzymałam dzisiaj, weszłam do 5-10-15 i kupiłam kilka szmatek na przecenach. Śliczne beżowe ubranka za pół ceny ;)
Na łóżeczko muszę poczekać, bo materac jest na zamówienie i będzie za 2 tygodnie. No ale się nie śpieszy :)

dzięki za docenienie rękodzieła.

Irisson mam jeszcze falbankę pod materac, myślę o dwóch brązowych prześcieradłach z kolorową wstawką no i o zabawkach. (karuzela albo jakaś przewieszka) Body super (oprócz ostatniego który nie ma nigdzie napów :eek: po co oni w ogóle takie produkują) ja nie kupuję nic a nic nawet nie oglądam żeby mnie nie kusiło. Umówiłam się z koleżanką na wymianę (ona będzie miala w lipcu chłopca a ma dziewczynkę w domu) a już teraz mam dość a dość bede kupować po porodzie. Będę leżeć, młoda na brzuszku a ja będe klikać jedną ręką kup teraz.

Marcia nie zastanawiałam się czy tradycyjnych ale teraz sprawdziłam to nawet mniejszy. Taką miałam kołderkę mini to taki rozmiar uszyłam. Na oko wygląda, że będzie ok zresztą u mnie to się bardziej jako kołderka przyda rożek jest tylko dla teściowej bo ona sie boi dziecko podnosić bez. My z M nie potrzebujemy.

Sampe z tego opisu wynika, że łóżeczko ma wymiar 120x60
http://www.dadum.pl/lozeczko-120cm-moulin-roty.html
trochę to podejżane ale mozna by do nich zadzwonić nie zaszkodzi

Tak wiem głupoty oglądam ale super łóżko
http://allegro.pl/lozko-lozka-pietrowe-max-interbeds-promocja-i2357515335.html przyszłościowe:-D

Ostatnia edycja:
Kakakarolina jeżeli materac jest 120/60 to nie ma bata same łózeczko musi byc te parę cm większe...

postanowilismy jednak miec ten wymiar standardowy bo wygląda na to ze do 2,5roku będzie musiał w nim spać :-( może uda nam się w tym czasie wybudować...trudno lekko będzie nachodzić na szafke...

dziewczyny spią na piętrowym, robilismy na zamówienie u stolarza jest tak stabilne i mocne ze nawet ja tam mogę spać:-) Młodsza córcia zaczęła w nim spać jak skonczyła 1,5roku...

kakakarolina super to uszylas, masz do tego smykalke:-) szkoda ze moja mama za granica bo tez dobrze szyje wiec bym ja poprosila zeby uszyla kilka rzeczy, ja lubie takie oryginalne niepowtarzalne rzeczy:-) Dziewczyny przeczytalam gdzies ze po narodzinach dzidzusia mama powinna uzywac kosmetykow bezzapachowych zeby rozpoznawal ja po jej indywidualnym zapachu... czy to prawda?? jesli tak to jakie uzywacie/polecacie?? ja wlasnie zawsze stawialam na zapach balsamow/kremow/zeli itp.:-)

Moim zdaniem dzidziuś sobie i tak poradzi z rozpoznaniem mamy :D Ważne, żeby się mocno nie perfumować - Franek jak był mały to chętnie szedł do wszystkich na ręce i płakał tylko u swojej prababci, która zawsze na wielkie imprezy spryskuje się połową fiolki perfum ;)

A ja używam właściwie wszystkiego z Nivei - Frankowi zresztą też ich kremy itp. kupuję.

reklama
agnes - to prawda, choć nie przejmowała bym się tym aż tak strasznie, chodzi raczej o to, żeby te kosmetyki nie miały bardzo intensywnego zapachu, żeby się nie wyperfumować cała tuż przed karmieniem itp. delikatny zapach balsamu, czy żelu pod prysznic, użyty 10 minut przed karmieniem nie szkodzi ;-)

edit: się z ewą zgrałyśmy w odpowiedzi ;-)

Do góry