reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

a wchodzisz na dział dla dzieci? w Auchanie mają teraz przeceny na gacie poporodowe siatkowe, staniki do karmienia i ogólnie rzeczy dla dziecka, butelki strasznie tanie :tak:

reklama
nasz ewcia zawsze liste wszystkiego posiada ;) super jestes przygotowana :) nie to co ja :)
ale do uk to po porodzie po 6h mozesz isc do domu ale jesli czujesz sie niepewnie, zle czy jakkolwiek by to nazwac, to mowisz ze chcesz zostac
takze dzieci nie sa myte po porodzie, sa tylko z krwi obtarte i maja swoja maz ochronna na sobie :)
tak jest u mnie w szpitalu
potrzebuje kosmetyki dla dziecka i najpotrzebniejsze rzeczy dla siebie, postaram sie wszystko spakowac do jednej torby od razu albo w aucie ciuchy dla mnie :)

mala.di, takie artykuły higieniczne dostaniesz też w drogeriach typu Rossmann, Schlecker itp. W Rossmannie jest akurat promocja na wkładki laktacyjne Baby Dream (drugie opakowanie za pół ceny). A i jeszcze podkłady do przewijania Baby Dream - do nich chusteczki nawilżane Baby Dream za 1 grosz. W Schleckerze też w gazetce promocyjnej są jakieś wkładki. W aptece też takie rzeczy dostaniesz. No i czasem sklepy z artykułami dla dzieci prowadzą też sprzedaż artykułów higienicznych między innymi dla mam. No i hipermarkety (no, może te majtki siatkowe ciężej tam dostać ;-)). Jak widzisz - nie jest ciężko z zaopatrzeniem.

Ostatnia edycja:
mala.di http://www.bebesklep.pl

Tam kupiłam wszystko przy okazji łóżeczka.
Zdecydowaliśmy się na takie, bo mamy pojedyncze, takie dorosłe łóżko i mam nadzieję, wykorzystać je, jak mały będzie miał już swój pokój. Założymy na nie odpowiednie zabezpieczenia tylko.

Ostatnia edycja:
nasz ewcia zawsze liste wszystkiego posiada ;) super jestes przygotowana :) nie to co ja :)

:D To nie ja - to mój szpital ;)

Ja kupowałam wszystkie kosmetyczne rzeczy na Allegro - u jednego sprzedawcy, żeby raz zapłacić za wysyłkę. Przyszło mi pod drzwi i nie musiałam nic dźwigać :)

Zresztą opcję zakupów internetowych polecam też po porodzie. Ja długi czas robiłam zakupy spożywcze w Almie raz w tygodniu - przywozili mi je do mieszkania, a soboty (kiedy normalnie robimy zakupy) mogliśmy dzięki temu spędzać całą rodziną, Mąż nie musiał jeździć po marketach :) Super sprawa - jak się raz w tygodniu kupuje, to tyle się nazbiera, że dostawa zawsze mi za darmo wychodziła.

Mala.di ja też wszystkie higieniczne rzeczy kupiłam na allegro i dostałam do domku, ale ja to leniuch jestem i nie lubie biegać po kilku sklepach;-)
Kakarolina a moze teraz jakaś odmiana dla M i zamiast panterki na klapeczkach, jakaś zeberka albi inne zwierzątko?;-)

Domi dzięki za sugestię dobry pomysł

k8libby myślę, że masz spore szanse na przenosiny od razu do dużego łóżka, zresztą wyjdzie w praniu

kakarolina, taki mam plan, mam prawie nowe łóżko z VOXa, kolor nie ten, ale mi kolega powiedział, że mi może okleić taką folia wylewaną jak reklamy na autach robią. Łóżko stoi nie używane u moich rodziców, ma super materac i szkoda go. Jak tylko się przeprowadzimy (mam nadzieję, że nadejdzie to jakoś za jakieś 8-10 miesięcy) to wtedy małego wykolegujemy do siebie :) A jak będzie jeszcze za mały to kupie turystyczne za 100zł

reklama
Ja nie miałam turystycznego za to przypominam sobie, że jak Maks miał 8-9 miesięcy spał w kojcu bo potrzebował baaaaaardzo dużo miejsca

Do góry