reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka - ubranka, akcesoria, kosmetyki dla dzieci

widziałyście może jak położne myją dzieci w szpitalu? :rofl2: moje dziecko po 3 tyg. powrocie było dosłownie czarne :szok: skrobaliśmy brud za uszy, z szyi, spod kolan z dobry tydzień.. już nie wspomnę, że wróciła jeszcze z kikutem pępowiny... eh takie mycie pod kranem :sorry2:
K8libby niektóre położne wychodzą z założenia, że dziecko powinno się kapać tylko 2 razy w tyg., wciaż panuje chyba zasada "kto się umywa, tego ubywa" :-p

a do mnie dzisiaj doszły bodziaki co zamówiłam 2tyg. temu, ehh 6 body - h&m ma super jakość, szkoda, że nowe tyle kosztują :crazy: no ale nie ma to jak super używki :tak:

reklama
Mi się opcja wiaderka bardzo podoba i serdecznie dziękuję mala.di za wrzucenie linka i poruszenie tematu. Do dzisiaj bladego pojęcia nie miała o takim urządzeniu, a nad wanienką głowię się od dłuższego czasu, bo mieszkanko mamy też malutkie, a łazienkę jeszcze bardziej tycią i o trzymaniu w jakiś przyzwoity sposób klasycznej wanienki w niej nie ma mowy. Musiałby leżeć w naszej wannie, ale potem już nie byłoby jej gdzie wystawić na mycie się, chyba, że do przedpokoju...Masakra :-p

Planowałam zakup wanienki składanej. Dużo osób chwali...Ale wiaderko bardziej do mnie przemawia.
Względem składanej wanienki miałam od początku te same obawy co k8libby, czyli, samoistne złożenie w najmniej stosownym momencie ;-)

Jeszcze jedna sprawa...W wiaderku kąpie się malucha w pionie, to chyba dla niektórych dzieciaczków ważne. Mój brat np. nie znosił kąpieli nie ze względu na wodę, czy zimno, ale właśnie dlatego, że go mama musiała położyć i ochlapać...Działy się dantejskie sceny. Może gdyby wpadła na wiaderko byłoby łatwiej? Nie wiem.
Wszystko od bąbla zależy. Podskórnie czuję, że dla niektórych mam "niemyjków", wiaderko może okazać się też zbawienne.

A apropos smoczków...Niestety używane za długo psują zgryz, czasami trwale. Jestem tego niechlubnym przykładem ;-) Trzeba dobrze wyczuć, kiedy powiedzieć smoczkowi dość. Tylko i aż tyle.

Hehe a ja miałam dziecko bez fałdek :rofl2::-D poproszę teraz też o taki model. Nie ma problemów z myciem i odparzeniami ;-)

Irisson ja bardzo często kąpałam jak położne i sobie chwalę to chyba zależy od podejścia myjącego.

przed chwilą dostałam materiał na rożko-kołderkę i mi się nie podoba :-:)baffled: no ale trudno jutro szyję zobaczę co z tego wyjdzie. Jak już będę mieć komplet cykne fotkę.

Kakakarolina ale raz na jakiś czas myłaś normalnie w wannie, dokładnie, a one 3 tyg. tylko kran, albo na sucho chusteczkami, ślady po plasterkach to zmywaliśmy też bardzo długo, no ale dupy nam nie odparzyły :-D:-D no koniecznie pokaż co Ci wyjdzie :tak:

ja znalazłam ubranka po Laurze i tam gdzie było ulane mleko, to mi zżółkło, zejdzie mi to jakimś proszkiem dzidziuś czy lepiej potraktować najpierw normalnym z wybielaczem a później dzieciowym?

irrison ja teraz wszystko najpierw piorę w vanishu i vizirze bo tylko to dopiera do białości (niestety:-() a potem w lipcu jeszcze raz w dzidziusiu i podwójne płukanie.

I tak tak czasem myję dziecko dokładnie ale po nr2 nigdy nie stosuję chusteczek tylko od razu pod kran

Ja też wypiorę dopiero w lipcu i to na sam koniec :) potem muszę kupić zabezpieczenia do szuflad, bo mi koty cholery wszystkie otwierają i moszczą mi się w ubrankach, uwielbiają w nich spać!

reklama
Do góry