reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - niezbędnik dla malucha i mamy :)

sawi, nie wymogu lewatywy w szpitalu i przy Oli w ogole nie mialam. Ale dostalam od kolezanki ktora miala cc i jej sie nie przydala, wiec spakowalam na wszelki wypadek :)

no właśnie też jestem ciekawa co to za chusteczki? Ja kupilam mieciutki recznik papierowy :) i bralam prysznic co 3 godziny, a sasiadki patrzyly na Ole :)

reklama
ależ imponujące zawartości toreb macie :) ja kupiłam w rossmanie wszystko w miniaturowych pojemniczkach (pastę, pyn pod prysznic, płyn do ust, nawet szczotkę do włosów składaną:p itp) żeby jak najmniej miejsca zajęło w kosmetyczce. Jeszcze nie jestem spakowana prócz kosmetyczki:p ale zamierzam zmieścić się ze wszystkim w większej torebce swojej :) tylko,że akurat ja dziecku nic nie muszę brać, a jedynie sobie kapcie, szlafrok, piżamę, ręcznik i kosmetyki. Resztę mam wszystko na miejscu łącznie z podkładami i pampersami dziecku więc o tyle dobrze choć. Gdybym miała w szpitalu rodzić to i pewnie w podróżną bym się pakowała jak wy :-p

Ja niestety muszę mieć wszystko nawet własny talerz i sztućce, jedynie nie biorę nic do karmienia bo w razie problemu to karmić dziecko będą. Więc pewnie też dla wygody w małą walizeczkę podróżną na kółkach i z głowy będzie. Jutro kupię ostatnie potrzebne rzeczy i się spakuję.

Ja też już spakowana..ubranka na wyjście naszykowałam w foteliku mężowi i weźmie na odbiór.Spakowałam mydło biały jeleń w płynie zalecane bezzapachowe na początek...mi przydatna przy pierwszym porodzie była butelka mała z dziubkiem po wodzie gdy szłam podkład zmienić brałam trochę mydła biały jeleń i w to wody ciepłej siusiając polewałam się tą wodą dobrze robiła na szytą ranę i przy okazaij podmyjka lepsza niż chusteczki nawilżane koleżanka mi tak poleciła i teraz tez tak będe robiła.

Ja mam póki co spakowane do torby podróżnej rzeczy tylko do szpitala, z racji tego że idę wcześniej. A wszystko na po porodzie i dla maluszka mam w dwóch takich torbach papierowych, żeby mąż w ten dzień tylko wyjął z szafy i przywiózł :-)

wiem że to może i głupie pytanie, ale nie mam pojęcia jak wygląda sytuacja z podkładami higienicznymi tymi np Seni lub innymi dla dziecka i mamy. W jakich ilościach to jest potrzebne w szpitalu?

Ann_ dobre pytanie:tak: Też się zastanawiałam ile wziąć, bo to jednak trochę miejsca w torbie zajmuje i pomyślałam o trzech, a najwyżej Mąż dowiezie na bieżąco, a wy jak myślicie?

Dziewczyny ja gadałam właśnie z Panią położna i powiedziała, że nie ma sensu brać więcej rzeczy bo później tatusiowie dowoza

reklama
Ann u mnie dwa czy trzy podkłady poszły w trakcie porodu ( rodziłam 12h) później byłam na pożyczkach od sąsiadek z sali aż mąż dowiózł bo tylko tyle spakowałam. Co do córki to akurat nam wystarczył jeden na cały pobyt bo nie było wypadku. Jedno co pamiętam, że podkłady i podpaski szły jak woda.

Do góry