reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka malucha

u mnie emolium balsam i płyn do kąpieli a w późniejszym czasie i szampon (kupuje na promocji w rosmannie) lub przez aptekę internetową gemini bo dobre ceny mają.
babydreamy i hippy na początku się nie sprawdziły ale teraz już z Alą używamy... to chyba skóra noworodka więcej wymaga.... chociaż dalej uważamy co używamy bo czasem od nowego kosmetyku coś tam nam wychodzi na skórze....

reklama
U nas szpital rekomenduje emolienty na poczatek wiec my od nich zaczniemy. Poza tym sa wygodne bo zostawiaja filtr na skorze i nie trzeba juz oliwki. Wiadomo pozniej to sie nie sprawdzaja bo jak dla.mnie to brudu nie domywaja takiego jak dziec raczkujacy powyciera wszystkie katy.;-) Juz kiedys pisalam ze na poczatek najlepiej kupowac male opakowania.bo nie wiadomo czy nie będzie.uczulen. A ja juz myślę nad kosmetykami dla siebie bo poprzednio stosowalam bialego jelenia zeby nie draznic zapachami maluszka i teraz tez albo to albo jakis dzieciowy kupie.

Wrzucam karte wyprawkowa z HappyBaby :)

Załączniki

• 1417692829947.jpg
    1417692829947.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 181
  • 1417692841805.jpg
    1417692841805.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 173
  • 1417692854959.jpg
    1417692854959.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 166
  • 1417692878371.jpg
    1417692878371.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 164
Ja tak niby zaznaczalam ale koniec koncow i tak kupowalam co popadlo :D Dlatego teraz tyle tego mam haha
Ksiazeczka jeszcze z czasow ciazy z Mila :p I nawet nie pamietam skad ja mam, chyba dostalam na prenatalnych :D

Ja dostałam takie listy od położnej, bardzo się przydały.
Jeśli chodzi o ciuszki to indywidualna sprawa, ale warto mieć po 5 szt w rozmiarze 56 i 62 tych podstawowych, tj body, śpiochów, pajaców i kaftaników. Do tego cieplejsze 2 sweterki, skarpetki i kilka czapeczek bawełnianych. Na zimę dodatkowo kombinezon i ciepła czapka.

Załączniki

• O rany Julek-co kupić.pdf
    117,7 KB · Wyświetleń: 356
  • Wyprawka do szpitala (1).pdf
    135,4 KB · Wyświetleń: 172
reklama
Do góry