reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - niezbędnik dla malucha i mamy :)

Aiwpa o tym, że przy porodzie też będą potrzebne to nie pomyślałam:szok: Ja liczyłam tylko dla malucha i dla siebie, żeby mieć na łóżko, w takim razie chyba jednak wezmę więcej, albo chociaż przygotuję gdzieś na wierzchu Mężowi(albo moim rodzicom, bo oni mają dosłownie 2 minutki od siebie z domu do szpitala:) ).

reklama
W szpitalu, w którym ja będę rodzić na ich stronie w rzeczach, które trzeba zabrać ze sobą nie ma najmniejszej wzmianki o tych podkładach, więc wychodzi na to że oni też je zapewniają.

W "moim" szpitalu tez nie ma wzmianki o tych podkladach na lozko , wiec mam nadzieje ze szpital je zapewnia, chociaz moze kupie zeby w razie "w" byly w domu, a mega podpaski mam spakowane 30szt i wlasnie mysle ze nie mam nic na po wyjsciu ze szpitala w domu to juz normalne podpaski wystarcza?

Alpine ja wychodząc do domu uzywałam już zwykłych podpasek, także trzeba spakować. Moja torba też juz peka w szwach, cały czas myslę co mi się może przydać...spakowałam nawet stopery do uszu :szok:

alpine nie przewidzisz. Mi np w szpitalu przez dwie doby nic nie leciało! ani kropla nie wyleciała więc jak zobaczyłam to "rzuciłam" to wsadzanie wkładek w majtki. Było to bardzo komfortowe bo jednak w szpitalu dużo leżysz, a ja z tych co nawet podpasek podczas okresu nie używają, a tampony :-p a, może być tak, że już w szpitalu mocno rozkręci się to całe oczyszczanie po porodzie. U mnie dopiero w domu zaczęło się wszystko na 3 czy 4 dobę więc lepiej mieć trochę w szpitalu i trochę w domu.

Ostatnia edycja:
Jejku ja z tych "tamponowych" wiec w podpaskach nie mam rozeznania wgl, no nic trzeba sie zainteresowac jeszcze kilkoma rzeczami widze:)
Mtslalam ze wlasnie po porodzie sie "leje" a potem juz tak "normalnie" bo inaczej po co w szpitalu te wielkie podpaski? A wgl do szpitala mam hartman molimed midi czy jakos tak, ale widze ze maja skrajnie rozne opinie, kobiecie sie nie dogodzi chyba...

Alpine ze mnie się lało w szpitalu przez pierwsze 3/4 doby, potem juz było ok i wyglądało jak zwykły okres. No ale każda z nas jest inna, ja spakowałam paczkę zwyłkych podpasek!

Ja mam spakowane 2 paczki podkładów a w domu wielką paczkę podpasek maxi z belli :) później na bierząco będziemy kupować :) ja najgorzej miałam w szpitalu lało się jak z kokotka w domu to juz jak normalny delikatny okres wyglądało :)

reklama
to ja chyba jestem hardkorem ;) zuzylam 4 paczki tych wielkich podpasek bella mama :) ale ja w ogole mam fisia i latalam co chwile zmnieiac i pod prysznic :)

Do góry