reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - niezbędnik dla malucha i mamy :)

Aiwpa o tym, że przy porodzie też będą potrzebne to nie pomyślałam:szok: Ja liczyłam tylko dla malucha i dla siebie, żeby mieć na łóżko, w takim razie chyba jednak wezmę więcej, albo chociaż przygotuję gdzieś na wierzchu Mężowi(albo moim rodzicom, bo oni mają dosłownie 2 minutki od siebie z domu do szpitala:) ).

reklama
W szpitalu, w którym ja będę rodzić na ich stronie w rzeczach, które trzeba zabrać ze sobą nie ma najmniejszej wzmianki o tych podkładach, więc wychodzi na to że oni też je zapewniają.

W "moim" szpitalu tez nie ma wzmianki o tych podkladach na lozko , wiec mam nadzieje ze szpital je zapewnia, chociaz moze kupie zeby w razie "w" byly w domu, a mega podpaski mam spakowane 30szt i wlasnie mysle ze nie mam nic na po wyjsciu ze szpitala w domu to juz normalne podpaski wystarcza?

Alpine ja wychodząc do domu uzywałam już zwykłych podpasek, także trzeba spakować. Moja torba też juz peka w szwach, cały czas myslę co mi się może przydać...spakowałam nawet stopery do uszu :szok:

alpine nie przewidzisz. Mi np w szpitalu przez dwie doby nic nie leciało! ani kropla nie wyleciała więc jak zobaczyłam to "rzuciłam" to wsadzanie wkładek w majtki. Było to bardzo komfortowe bo jednak w szpitalu dużo leżysz, a ja z tych co nawet podpasek podczas okresu nie używają, a tampony :-p a, może być tak, że już w szpitalu mocno rozkręci się to całe oczyszczanie po porodzie. U mnie dopiero w domu zaczęło się wszystko na 3 czy 4 dobę więc lepiej mieć trochę w szpitalu i trochę w domu.

Ostatnia edycja:
Jejku ja z tych "tamponowych" wiec w podpaskach nie mam rozeznania wgl, no nic trzeba sie zainteresowac jeszcze kilkoma rzeczami widze:)
Mtslalam ze wlasnie po porodzie sie "leje" a potem juz tak "normalnie" bo inaczej po co w szpitalu te wielkie podpaski? A wgl do szpitala mam hartman molimed midi czy jakos tak, ale widze ze maja skrajnie rozne opinie, kobiecie sie nie dogodzi chyba...

Alpine ze mnie się lało w szpitalu przez pierwsze 3/4 doby, potem juz było ok i wyglądało jak zwykły okres. No ale każda z nas jest inna, ja spakowałam paczkę zwyłkych podpasek!

Ja mam spakowane 2 paczki podkładów a w domu wielką paczkę podpasek maxi z belli :) później na bierząco będziemy kupować :) ja najgorzej miałam w szpitalu lało się jak z kokotka w domu to juz jak normalny delikatny okres wyglądało :)

reklama
to ja chyba jestem hardkorem ;) zuzylam 4 paczki tych wielkich podpasek bella mama :) ale ja w ogole mam fisia i latalam co chwile zmnieiac i pod prysznic :)

Do góry