reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - niezbędnik dla malucha i mamy :)

Wkładki Johnsona mają taką imitację sutka wystającą delikatnie, więc jeśli zakładamy bawełniany stanik to będzie na bank widać. Miałam jeszcze wkładki Tommee T. i były ok.

reklama
dziewczyny może zechcecie się pochwalić zdjęciami swoich toreb do szpitala ? bo jak tak sobie myślę co trzeba zabrać to chyba torbę podróżną muszę zabrać :confused::szok:

Ja zdjęciem się nie pochwalę, ale jest pokaźnych rozmiarów - już same podkłady, pampersy itp. zajmują duuużo miejsca.

Ann jeśli chodzi o moje torby to w mojej są:
- 4 koszule
- 4 skarpetki
- 3 majtki
- opakowanie (5szt) majtek poporodowych
- maść bepathen
- szlafrok (mam taki cieniutki mało miejsca zajmuje)
- ręcznik
- kapcie i klapki pod prysznic
- podpaski
- stanik sportowy
- będą jeszcze kosmetyki, kubek i sztućce

Torba małej:
- opakowanie pieluch 43 szt bodajże
- chusteczki nawilżane
- ciuszki na wyjście (1 szt body, 2 szt ochraniaczy na rączki, 2 szt czapeczki, 1 szt grubszy pajacyk), jeszcze muszę na cieplejszy dzień jakiś cieńszy pajacyk.
- kocyk
- smoczek
- mała butelka
- 5szt tetrowych pieluch

I chyba to wszystko.. :) ciuszków do szpitala dla małej nie potrzebuje bo szpital zapewnia swoje.

Ostatnia edycja:
Marciątko tak właśnie pomyślałam, że już same podkłady, pampersy czy ręcznik to dużo miejsca.
Choco, shiran chyba też po prostu zrobię sobie dwie torby.

Ann, ja mam taką (duzo rzeczy nie jest wymagane, ale brakowalo mi ich poprzednim razem):

dla Sasanki:
linomag
chusteczki nawilzone - 1 op
pampersy - 10 szt (mąż będzie dowoził)
2 podkłady
2 pieluchy tetrowe, 2 flanelowe (mąż dowiezie w razie w)
1 niedrapki
4 czapeczki
6 kompletow ubranek (body pajace, spiochy)

dla mnie:
2 ręczniki
ręcznik papierowy
2 koszule do karmienia + 1 do porodu
majtki poporodowe 6 szt
staniki do karmienia 3 szt
skarpetki - 1 para
kosmetyki
masc na brodawki
wkladki laktacyjne 20 szt (mąż dowiezie)
lewatywa
podpaski poporodowe - 1 op (mąż dowiezie)
woda
herbatniki

Do dopakowania:
klapki
szlafrok (caly czas sie nad nim zastanawiam)
kubek, talerz, sztucce
ladowarka
aparat
karta ciazy

Zobacz załącznik 639156

wesolutka
musisz mieć własną lewatywe

ja mam ogromną walizke,taką na kólkach i nią będe sie pakować,pojadę do rodziców to cykne fote i pokaże
w mniejsze nie ma szans żebym sie zmieściła

a i polecam kupic w rossmanie papier nawilżający
bardzo przydatny,podczas każdej toalety
ja nie mogłam zwykłym papierem się podcierac bo mnie drażniło,a taki nawilżający idealny
a wiadomo ze w szpitalu kiedy sama z dzieckiem to nie zawsze jest czas na prysznicowanie się a papier taki naprawde ułatwia sprawe,innaczej też się czujemy kiedy "tam" czysto

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry