reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka - niezbędnik dla malucha i mamy :)

Ja też tamponowa i średnio sobie wyobrażam chodzenie w tych wielkich "pampersach":zawstydzona/y:

Wesolutka coś czuję, że u mnie się to skończy jak u Ciebie, zmianą praktycznie co parę minut, bo nie zniosę tego uczucia i wrażenia "przeciekania" .. :dry:

reklama
A wiecie że w moim szpitalu, nawet jak koleżanka była z poronieniem i mega krwawieniem to nie dostałam podkladow i podpasek?
Położna jej powiedziala że powinna wiedziec że ma mieć swoje :/
Tym samym więc ja mam 2 torby bo wszystko muszę mieć swoje :)

Choco szczyt chamstwa ze strony tych położnych, biedna dziewczyna, nie dość, że się nacierpiała to jeszcze tak ją potraktowały:(

Ja czekam, bo mają dzisiaj przyjść moje koszule i szlafrok, wypiorę to może do jutra wyschną, poprasuje i spakuję torbę:D

Ja też tamponowa (nie znoszę tego uczucia lania się ze mnie), więc jak ostatnio kupowałam podpaski zwykłe na później to nie miałam pojęcia jakie kupić i tak stałam z 10 minut nad półką he :szok:
Fakt to też dla mnie nie normalne, że w szpitalu nie mają podkładów czy tych podpasek poporodowych, u mnie to nawet papier toaletowy trzeba mieć, no ale wyboru nie mam bo jeden szpital jest, a do Lublina jakbym miała jechać to za dużo zachodu bo już nawet o km nie chodzi a o brak znajomości. Tutaj mam lekarza prowadzącego co będzie podczas porodu (nie odbierał, ale będzie) i dwie położne to jakoś przetrwam :)

A dla malucha to bierzecie raczej chusteczki nawilżane? bo to wygodna, a w domu to już lepiej waciki.

A ja Wam powiem że macie szczęście.. bo ja np nie mogę tamponow ... i to jest lipa dopiero...
I akurat te podpaski z belli mogę polecić mają dobre wchłanianie są wielkie więc nie wylatuje nic na bieliznę nie mają siateczki więc też dobrze dla mnie bo nie oszczypują mnie no i są tanie więc nie szkoda co chwile zmieniać :) a na noc zawsze zakładam dwie i mam ala pampersa haha
Bella nova podpaski higieniczne maxi ze skrzydełkami 10 szt. ostatnio udało mi się kupić 20 sztuk za 3.15 :) najczęściej w biedronce są przeceny :)

Ann chusteczki sa wygodne :) na wyjście czy gdzieś ale tak jak mówisz myśmy dużo robili po prostu wodą i wacikami przy natusi :) w szczególności jak pojawiały sie jakieś zaczerwienienia czy coś :)

ania// - ja tez tamponów nie mogę :( i tez leciałam na tych podpaskach bella,a le dopiero w domu bo szpital zapewniał, dla mnie to takie logiczne, że te higieniczne "sprzęty" powinny być dostępne dla wszystkich. U nas w Kościanie w tej pipidówie też zapewniają wszystko, podkłady, podpaski, ubranka (podobno ładne), rożki... zobaczymy w praktyce. Ech zacznę w końcu torbę pakować chyba, odwlekam to i odwlekam...

reklama
A ja dziś przejrzalam moje spakowane torby zeby sobie przypomniec gdzie co włożyłam i doszlam mało skromnie do wniosku, ze jestem Mistrzynia Pakowania :) tyle rzeczy zmiescic na tak małej powierzchni hehe :)

Do góry