reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka malucha

reklama
Mojego męża wczorajsze zakupy z bitwy w lidlu [emoji4]
1506435295-aaaaaa.jpeg

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Czy któraś z Was, które już są mamami korzystała kiedyś z takiego ala gniazda dla noworodka i mogłaby coś wiecej napisać?
Obiecałam sobie, że nie będę kupowała tysiąca gadżetów i mało potrzebnych rzeczy, ale to koło tak mi się podoba, że chyba się skuszę :p

Mojego męża wczorajsze zakupy z bitwy w lidlu [emoji4]
1506435295-aaaaaa.jpeg

Widziałam je w sklepie kilka tyg temu (w UK ta kolekcja była wcześniej) i jakość w dotyku naprawdę super. Stwierdziłam, że trochę jeszcze za wcześnie i nic nie kupiłam, mąż się nastawił, że przyjedzie w styczniu czy lutym do UK i zrobi mega wyprawkę :D

Ale pogratulować mężowi waleczności, wiadomo jak to w Lidlu :D

Wiem, że temat łóżeczek i wózków był poruszany gdzie indziej, ale tam z trzy razy wątek zdąży się zmienić zanim się odezwę :D

Myślałam o czymś takim:
Link do: Łóżeczko + szuflada bukowe KACPER+ materac GPK 9cm

i wózek:
Link do: RAF-POL WÓZEK WHITE LUX 3w1 ŻAKARD + ECO SKÓRA NEW

Ja niestety nie za bardzo się znam. To będzie nasze pierwsze dziecko i bladze w internecie w poszukiwaniu czegoś sensownego.

Rowniez znalazłam łóżeczko które, mi się podoba i liczę na sugestie i opinie innych dziewczyn. Wybór zawsze można zmienić.
Na co będę zwracać uwagę:
- min 2 poziomy wysokości
- wyciągane przednie szczebelki
- szuflada/szuflady na dole
- opcja wyciągnięcia całej przedniej ściany i przerobienia łóżeczka w małe łóżko

Co mi się akurat w tym podoba oprócz wyglądu to możliwość kupna plastikowych ochraniaczy na górną ramę łóżeczka i tej barierki, która chroni starsze juz dziecko przed wpadnieciem.

Łóżeczko ma 120 cm długości czy to nie za mało?

Link do: Łóżeczko Misza 120x60 z szufladą › Łóżeczka dziecięce, łóżka piętrowe, pokoje - meble młodzieżowe i dziecięce

Paulina_Austria taki wymiar jest standardowy. Moja córka spała w tym łóżko do 3 lat. Moja 6-latka ma 118 cm więc na upartego by się zmieściła jeszcze.

p19ucsqvyg9mlpha.png

Widziałam je w sklepie kilka tyg temu (w UK ta kolekcja była wcześniej) i jakość w dotyku naprawdę super. Stwierdziłam, że trochę jeszcze za wcześnie i nic nie kupiłam, mąż się nastawił, że przyjedzie w styczniu czy lutym do UK i zrobi mega wyprawkę :D

Ale pogratulować mężowi waleczności, wiadomo jak to w Lidlu :D
W dotyku jest fajna ta bawełna,może kolory nie powalają, ale nie znamy płci dziecka,a to takie neutralne.Ja bym z chęcią poleciała do UK na zakupy,ale po ostatniej podróży 400 km miałam plamienia i juz nie chce ryzykować lotu samolotem,bo nie chce, żeby się to skończyło podobnie.

Paulina_Austria powiem Ci że bardzo mi się spodobało łóżeczko które znalazłaś! Też chcę w bieli i ż szuflada na dole..moze też się na nie zdecyduję:) twoje trafi do Austrii A moje do Niemiec..hehe

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Paulina_Austria powiem Ci że bardzo mi się spodobało łóżeczko które znalazłaś! Też chcę w bieli i ż szuflada na dole..moze też się na nie zdecyduję:) twoje trafi do Austrii A moje do Niemiec..hehe

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Jest całkiem fajne :) Niestety nie wiem jak z jakością.
Natomiast wiem, że nie będzie problemu z jego późniejsza sprzedaza, patrząc za jaką cenę idą tutaj dużo brzydsze, mniej funkcjonalne i używane łóżeczka na takich aukcjach jak willhaben czy shpock.

Do góry