reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka malucha

Coś mi się wydaje, że jak lepiej się poczuję to ruszę do h&m na małe zwiady :) Na ich stronie widziałam też świetne ubrania dla nas... A mi pozostała jedna para spodni, w które się mieszczę...
Od kiedy dowiedziałam się o ciąży staram się omijać dział dziecięcy w Primarku szerokim łukiem, tyle ślicznych rzeczy...

reklama
Coś mi się wydaje, że jak lepiej się poczuję to ruszę do h&m na małe zwiady :) Na ich stronie widziałam też świetne ubrania dla nas... A mi pozostała jedna para spodni, w które się mieszczę...
Od kiedy dowiedziałam się o ciąży staram się omijać dział dziecięcy w Primarku szerokim łukiem, tyle ślicznych rzeczy...
Ja mam ten plus że moje wszystkie spodnie były w pasie zawsze za szerokie i musiałam się ściskać paskiem;p Teraz wchodzą na mnie nadal i już paska nie muszę, ale luz nadal jest :D

Pytanie do mam z dziećmi. Co z wózkami? Wybrać taki 3w1 gdzie przy jednym zakupie mam fotelik, nosidełko, gondole i spacerówkę czy może jednak inny zestaw? Nie chcę wydać na to majątku i na pewno będę kupowała z drugiej ręki takiego typu rzeczy, bo to tylko się przydaje na chwilę.
ps. nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale oboje z mężem mamy auta i na pewno po autobusach nie będziemy się tłukli ;p Podoba mi się zamysł, że fotelik samochodowy jest nosidełkiem które można też na "stelaż" założyć i użyć jako wózka ale czy to jest praktyczne?

Myślałam też o chuście ale mam chory kręgosłup więc nie wiem jak długo byłabym w stanie takie dziecko nosić. Mąż się puka w głowę że nie dam rady z moimi plecami. Chusty jak oglądałam to koszt tyle co używany wózek...:/

Ja zawsze miałam 3w1. Uwazam, że opcja wypięcia fotelika i wsadzenia w stelaż (zawsze to mniej miejsca w samochodzie i mniej komplikacji) jest bardzo wygodna. Jak dziecko zaśnie w samochodzie można bez budzenia wyciagnac. Napewno nie jest to opcja na długie spacery ale naprawdę się przydaje. Wiadomo gondola jest niezbędna dla takiego pierdka. Spacerówka z takiego wózka też zwykle się przydaje i to na długo. Ja moją córkę wożę do tej pory :) nigdy nie żałowałam zakupu takiego wózka :)

Jak macie jakieś pytania co do chustbti pytajcie. Jestem certyfikowanym doradca więc może pomogę :)
Dobrze zamotana chusta wcale nie obciąża kręgosłupa :) sama mam przepuklinę odcinka piersiowego i nosiłam każde dziecko bardzo długo i czułam się z tym znakomicie :) trzeba tylko pamiętać o dobrym doborze wiązania do schorzenia, żeby nie było niepotrzebnego ucisku czy nierównomiernie rozłożonego ciazaru :)

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam wózwk 2w1 i oddzielnie fotelik. Do większości wózków można dokupić adaptery pod fotelik, żeby pasował na stelaż wózka. U mnie się to sprawdza rewelacyjnie. Przy wyborze fotelika trzeba zwrócić uwagę jak wypada w testach wypadkowych. Na tym lepiej nie oszczędzać. Dobry fotelik to też wygoda dziecka i jego zdrowy kręgosłup.
Jeśli planujecie dużo jeździć z dziećkiem to można się zastanowić nad fotelikiem rozkładanym do pozycji leżącej. Ja mam taki, marki Kiddy i nie wyobrażam sobie dłuższych tras bez niego. Ale to już spory wydatek niestety.

Ja zawsze miałam 3w1. Uwazam, że opcja wypięcia fotelika i wsadzenia w stelaż (zawsze to mniej miejsca w samochodzie i mniej komplikacji) jest bardzo wygodna. Jak dziecko zaśnie w samochodzie można bez budzenia wyciagnac. Napewno nie jest to opcja na długie spacery ale naprawdę się przydaje. Wiadomo gondola jest niezbędna dla takiego pierdka. Spacerówka z takiego wózka też zwykle się przydaje i to na długo. Ja moją córkę wożę do tej pory :) nigdy nie żałowałam zakupu takiego wózka :)

Jak macie jakieś pytania co do chustbti pytajcie. Jestem certyfikowanym doradca więc może pomogę :)
Dobrze zamotana chusta wcale nie obciąża kręgosłupa :) sama mam przepuklinę odcinka piersiowego i nosiłam każde dziecko bardzo długo i czułam się z tym znakomicie :) trzeba tylko pamiętać o dobrym doborze wiązania do schorzenia, żeby nie było niepotrzebnego ucisku czy nierównomiernie rozłożonego ciazaru :)

Ja mam problem z odcinkiem lędźwiowym i karkiem. Tata oraz brat starszy mają przepukliny lędźwiowego odcinka i zmiażdżone kręgi, oboje po operacjach (kark to u mnie wynik biustu i obciążenia z nim związanego). Mnie w przyszłości pewnie to samo czeka ale jak idę do lekarza to słyszę tylko "Pani taka młoda, pani przesadza" :| Z chustą bym spróbowała, ale ile taka normalna kosztuje? Jak mam wydać 300zł i użyć raz to tak średnio. Dziś czytałam, że nauczycielom obniżają pensję także trzeba zaciskać pasa a nie kupować rzeczy których się nie użyje ;)

W "kieszonce" więc było by Ci wygodnie :)
Z chusta o tyle jest fajna sprawa, że uzywana zyskuje na wartości, a jeśli nie zyskuje to napewno nie traci. Za 120 zł już spokojnie można kupić dobrą chustę o splocie skosno- krzyżowym. Jak się misja nie powiedzie, zawsze można sprzedać

W "kieszonce" więc było by Ci wygodnie :)
Z chusta o tyle jest fajna sprawa, że uzywana zyskuje na wartości, a jeśli nie zyskuje to napewno nie traci. Za 120 zł już spokojnie można kupić dobrą chustę o splocie skosno- krzyżowym. Jak się misja nie powiedzie, zawsze można sprzedać

A Te chusty mają jakieś rozmiary czy to tak, że jak się kupi to starcza do.. nie wiem.. 1,5roku? Ile się w chuście dziecko nosi? :D

reklama
Jak używany to polecam 2w1- raczej bym nie kupowała od nie znajomej osoby fotelika bo nie masz pewności że nie brał udziału w żadnym wypadku. No chyba ze planujesz odkupić od kogoś z rodziny czy znajomego to wtedy śmiało 3w1. Z opcji wpięcia dziecka z nosidelkiem na stelaż przy pierwszym dziecku korzystałam dokładnie jeden raz- na początku tak jak Tobie wydawało mi się to praktyczne a w rzeczywistości jak juz wpakowałam stelaż do samochodu to i gondole :) mam to szczęście że oboje moich dzieciaków momentalnie zasypia w wozku i samochodzie wiec nawet jeżeli przy przenoszeniu z jednego do drugiego się budziły to zaraz i tak z powrotem zasypialy :)

Do góry