reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

ancikowa - ja platkow mydlanych nigdy nie uzywalam wiec nie wypowiem sie na ten temat, przy synku uzywalam proszku lovela i teraz tez pewnie bede albo ewentualnie plyn do prania jak bedzie w dobrej cenie, plynu do plukania nie uzywam wcale
co do wanienki to mam najzwyklejsza z mozliwych, kupiona chyba za 15 zeta

reklama
Też planuje zwykłą wanienkę z matą antypoślizgową, preferuje płyn do prania, ale nie mam żadnej konkretnej marki jako faworyta.

Dziś w lumpie kupiłam dla maluszka kilka ciuszków, dla siebie kilka fajnych koszul. Nie znam płci więc ubranka staram sie kupować uniwersalne
IMG_20150312_104640.jpgIMG_20150312_104543.jpgIMG_20150312_104655.jpg

Załączniki

• IMG_20150312_104640.jpg
    IMG_20150312_104640.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 65
  • IMG_20150312_104543.jpg
    IMG_20150312_104543.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 91
  • IMG_20150312_104655.jpg
    IMG_20150312_104655.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 71
  • IMG_20150312_104655.jpg
    IMG_20150312_104655.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 65
Lilija fajne ogrodniczki :) u mnie w us mało jest uniwersalnych, wszystko takie z wyraźnymi kolorami.. Także tylko oglądam ważyło i juz mam upatrzone gdzie kupie w miarę fajnej cenie.. I tak jeżdzę od sklepu do sklepu :) a jak sie dowiem o płci to zacznę :) a w ten albo przyszły weekend kupujemy łóżeczko :)
A dziewczyny jak z materacykiem? Jak myślicie waterproof czy nie ? I na co zwrócić uwagę? Nie mysle o jakimś hipoalergicznym albo organicznym tylko jakis "normalny" ale sa rożne rodzaje np z memory foam albo pianka i sprężynka itd..

Ja 17.03 mam usg 3d (to będzie 18tc) i liczę na to, że poznamy już płeć. I wtedy zacznie się zakupowy szał. Co prawda mam już sporo ubranek po dzieciach siostry męża, ale więcej dla dziewczynki więc jak będzie chłopak to jeszcze sporo do kupienia będzie. Zobacz załącznik 675467 to cześć szafy fasolki.
Łóżeczko planuję kupić to Łóżeczko Michaś V Listewki 120x60 buk Białe z szufladą - Wisad for Baby- Meble z drewna litego plus materacyk Materac " Lux" Komfort line Fiki Miki (2 x kokos) - Wisad for Baby- Meble z drewna litego lub Materac Danpol "Gryko Koko" gryka pianka kokos - Wisad for Baby- Meble z drewna litego
Do tego upatrzyłam komodę w Ikei ImageUploadedByForum BabyBoom1426167761.280196.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1426167761.280196.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1426167761.280196.jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 86
Zuzzi mam ta sama komode. Super jest. Bardzo pojemna. Kupilam na ciuszki dla malej. Teraz bedzie dla modszego brata[emoji1]
Ja mialam na niej przewijak. Teraz tez bedzie.

zuzzi - mi mój ginekolog radził żeby takie dokładniejsze usg robić nie wcześniej, najlepiej 19-20 tyd.
Wtedy już też są wykształcone narządy dziewczynki.

Ja też już mam coś koło tego ubranek, ale narazie teściowa je przechowuje, przyśle je w maju :)

Cinamona ja chyba będę kłaść przewijak na łóżku. Z resztą zobaczymy [emoji4]
Lidia90 mój ginekolog prowadzący zaplanował mi usg na 21tc, ale umówiłam się prywatnie wcześniej bo już się nie mogę doczekać płci. Poza tym to będzie 3d więc myślę że będzie już widać.

Lilija spodnie w kropeczki - pierwsza klasa! A jaki brzucho fajny! :)

Bunia, ja zastanawiałam się nad materacykiem pianka + kokos + gryka, ale coś czuję że sugestie reszty mamuś zrobią swoje ;)

Zuzzi łóżeczko przepiękne! Planowałam kupić tańsze (widzialam na allegro białe z szufladą za ok. 250zł), ale to Twoje takie piękne.... mój M mnie zabije... :D

Ja póki co mam jedne body i spodenki dresowe:)
Ale z M. mamy skarbonkę do której wrzucamy pieniążki i myślę, że w maju pojedziemy do jakiegoś wiekszego miasta na większe . Łóżeczko pewnie dopiero w lipcu kupimy, Ale za to mamy już komodę i regał i pokój juz pomalowany:)

reklama
Komoda jest świetna, te ikeowskie sa bardzo pojemne, sama planuję dokupić właśnie do pokoju dziecka. Widziałam też tam świetne zestawy mebelków ... z nimi poczekam jednak do narodzin, bo dzidzia i tak bedzie na początku spała z nami w pokoju

Do góry