reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

reklama
ja uzywalam i byly boskie- dla nas.
tera
z juz kupilam laktator i dwie butelki tomiego.

Jeśli chodzi o tt to ja tylko osobiście nie polecam tych antykolkowych ( z tym w środku), nie wiem czy ja miałam jakieś felerne ale mnie strasznie ciekły i mnie to bardzo denerwowało. Sprzedałam to od razu.
Miałam też Dr Brown i te były ok. Miałam też first flow ale to tylko dla noworodka.

Teraz chyba wyluzuje i zostanę przy tt bo mam po joschce i nie mogłam narzekać.

edit: tych normalnych tt ( co prawda są niebieskie ale to trudno, nawet jak bedzie dziewczynka :p)

Ostatnia edycja:
Ja mam te zwykle tommee tippe..i z kazdym tych uzywalam..i teraz tez te brde uzywac jak juz bede picie dawac..albo odrazu niekapki..
Emilnie chcial zalapac butli ale tez nie chcial niekapka. Dalam butle bo w nocy pije i jakos mi latwiej :) ale on i tak smoka ciagnie i niech ciagnie ;) zaesze mozna go uspokoic.. bo Viki bezsmocxkowy i masakra dla mnie byla .. haha

widzę, że u Was dziewczyny szał wyprawkowy w pełni. My z mężem stwierdziliśmy, że na razie nic nie kupujemy. Pierw tak do maja chcemy pomalować pokój dla dziecka, kupić łóżeczko i komodę z przewijakiem (mamy już szafkę z półkami i szafę z drążkiem). A potem kupować ubranka i reszta akcesoriów dla dziecka, żeby było gdzie chować.

Ale oczywiście ubranek za dużo nie trzeba będzie kupować, bo moja teściowa odkąd wie, że będzie babcią kupuje prawie codziennie jakieś ubranko, a to śpioszki, body, skarpeteczki, i różne komplety. Moja mama też już parę kupiła więc na pierwsze pół roku będzie w co ubrać maluszka.
A poza tym jeszcze nie znamy płci dziecka, więc też tak się ciężko kupuje ubranka.

Idę 8.04 na dokładniejsze badanie usg więc to będzie już 20tyd więc wtedy zacznie się szał zakupów :)

Nie wiedziałam gdzie zapytać, a nie chciałam zaśmiecać ogólnego wątku:
Czego planujecie używać do prania malutkich ubranek? Do wyboru mamy płyn, proszek oraz płatki mydlane. Moja mama mówi, że jakby miała wybierać między proszkiem a płynem to wybrałaby płyn i zgadzam się z nią w pełni. Ale co wybrać - płyn czy płatki mydlane?
Jest jeszcze trochę czasu, ale warto wyłapać okazje i promocje co by nie przepłacać później ;)
Zapytam jeszcze o wanienkę (jeśli było to przepraszam, ale brak mi czasu na czytanie wszystkich postów) - planujecie używać standardowej wanienki czy wiaderka typu tummy tub? Mam ogromny dylemat i nie wiem co robić!

reklama
anciikowa. Ja mam wanienke po joschce i jej używać będę kiedys myslałam o wiaderku, chyba że na car boot będzie za grosze to dla wypróbowania kupie ale ja raczej polecam jak Anney pisała umywalka lub najzwyklejsza wanienka. Dziecku nie trzeba zbyt wiele...

co do prania ja miałam i to i to byleby non bio było ale ja to tylko do 6 miesiąca prałam mu osobno. Potem już wszystkie ciuchy razem. Tu u uk nie ma dużej różnicy w cenach proszków bio i non bio, Ja płyny i proszki kupowałam w zależności co na promocji było. (PS. ja płatków nigdy nie używałam)
Akuku kiedyś zwróciła słusznie uwagę (na co ja nie wpadłam) żeby używać albo płynu/proszku albo płynu do płukania, żeby za dużo chemii na skórę dziecka nie ładować.

Do góry