reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

ja 7 lat temu kupilam lozeczko wlasnie turystyczne moim chlopcom, ale materac normalny mialam, bo turystyczny na kregoslup na ciagle spanie niedobry, i lzeczko bylo cudne. z przewijakiem, *******y do pieluszek, bez balaganu, cudo.

potem dostalam od kogos wo
zek spacerowy i wiekszego gowna nie moglam meic. caly z plastku, klekoczacy, masakra. po tygoniu go wyrzucilam, bo mialam wrazeni,ze dziecim glowe urywa na wertepach, tak sie telepal i kupilam mclarena (mistrzostwo swiata w parasolkach)

wiec tr
zeba ogladac, probowac i sprawdzac materialy.
lo
zecvko mistrzostwo swiata, a wozek kicz totalny.

reklama
Jak macie miejsce w waniwnce to u mnie sie sprawdzil super przewijak z wanienka podspodem i na dole pulki na pampersy kosmetyki. Dla mnie super bo nie musialam sie schylac :)

Jak podrosl to zeykla wanienka i w nia wkladalam twn plastikowy fotelik i przynajmniej nie musialm go trzymac non stop . Tylko zr ja to wszystko za groszr kupuje..

Ja do pupy uzywalam sudocrem na poczatku.. potem nic a jak odparzenie to metanium .. zawsze szybko leczyl.

nasze zakupy do tej pory.

spodenki be
z gumek, takei z szerokim paksiem stretchowym x3
body
z dlugim rekawkiem biale x4
body
z dlugim rekawkiem kremowe, dziewczece x2
pac
zke body z krotkim rekawkiem przez szyje zakladane x10
sukienka ;) x1
bawelniany kocyk x1
pr
zescieradla bawelniane z gumka x2
c
zapeczka x1 wraz z kompletem na wyjscie ze szpitala (portecvki, skarpetki, czapka, body i bluza z kapturem)
2 cardiganki z kapturem z organicznej bawelny
skarpetki z 10 par
i komplet na 52cm, jakby sie chuda mysza urodzila.
laktator z butelkami 2, wkladami do cycusiow,
woreczki do mrozenia mleka
kocyk/kolderke do lozeczka

dla siebie koszule do porodu.
nrazie to tyle

Anney wow :)
Ja nic dla malenstwa nie kupilam..i chyba nie za bardzo bede miala co kupic. Jak bedzie dziewczynka to tylko rajstopki bo mam i sukienki i body i spiochy..moze jakis bluzeczki pokupuje. A dla chlopca mam wszystko wiec.. eh
W sumie to musze kupic smoczki, kolyske i bede myslec nad przewijakiem z wanienka..hmm tylko znowu ciasno w lazience bedzie.. ale znowu wygodnie mi sie mylo Emilka.
Posciel,kocyki mam .. jeszcze kupie taki kozyk do ciasneko zapinania maluszka.. rozek jest luzny a ten kocym trzyma lapcie maluszka i wtedy edzie sie czul/a bezpieczniej.
Wiec u mnie wyprawkowego szalu nie bedzie.
O kupie mate edukacyjna, i taki palak z zabawkami z panelem przy nozkach i jak bedzie kopal/a to bedzie gralo i swiecilo...
No i musze kupic pokrowce do wozka dla obojga. Folie do fotelika i pokrowiec do fotelika.

co do pamiatek to ja na pewno kupie ramke na zdjecie i odciski aloni i stopki, mam Krzysiowi i codziennie na nia zerkam z rozczuleniem jaki byl malusi, tylko ze te ramki sa rozne, i te z gipsem sie ciezko odciska, ja mialam z taka masa plastyczna i super sie udalo

co do wyprawki to jak na polówkowym potwierdzi lekarz chlopaka to w zasadzie tylko pampersy i kilka kosmetykow bede musiala kupic i nic wiecej, a no i proszek do prania

reklama
Do góry