reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

reklama
Tak. Wszystko wybrałam. Trochę ze strachu przed ostatnimi wydarzeniami Zdrowotnymi, a ze nie mam tu nikogo oprócz mojego m, który w razie w musiałby chłopcami sie sam zając (Bo ich ojciec to wiecie ) wolałam wszystko przygotować, żeby nie musiał sie martwić.

Werci To w gwiazdki to wlasnie male chusteczki bambusowe marku Cuski. Boskie sa[emoji7] zamowilam jeszcze takie podobne marki xkko. Ciekawe czy tez takie fajne i delikatne.
Ja mam fiolka na punkcie gwiazdek..
Do lozeczka narazie nic nie kupuje. Mam przecieradla biale z ikei po maji i to narazie musi starczyc. A mlody i tak na poczatku bedzie spal w koszu wiec poscieli nie potrzebuje do lozeczka.
Zreszta poscieli jako poscieli kupowac i tak nie bede. Zima bedzie spal w spiworku albo przykryje go kocem. Poduszki tez nie potrzebuje. Ochraniacza narazie tez nie a pozniej zobacze czy bedzie potrzebny. Posciele bede kupowac jak juz zacznie spac w normalnym lozku. Ale to dopiero ok 2 rz.

Nie jestem zwolenniczką używanych ciuszków (bardziej mogę nazwać się przeciwniczka) a tu dzisiaj na carboocie trafiłam na dziewczynę, która była przekonana. Ze urodzi chłopca po czym urodziła dziewczynkę. Za te zakupy zapłaciłam...9 zł :)

Załączniki

• 1432386469130.jpg
    1432386469130.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 47
Ja wszystko piore i prasuje w przyszlym tygodniu :) oraz rozkladamy komode i lozeczko :) no i oczywiscie wszystkie rzeczy malej juz ukladamy na miejsce ^^

To pranie tylko ja zostawiam na później?
Ja już wszystko mam poukładane w małej pokoju bo u nas w szafie zaczynało brakować miejsca a i tak przed sierpniem czeba będzie wysprzątać cały pokój jeszcze raz

Nie tylko Ty. Dla mnie osobiście pranie teraz nie ma sensu jeśli później trzeba posprzątać i wyprać jeszcze raz :)

reklama
Dziewczyny Wy już prawie gotowe, a ja prawie całkiem w lesie...Tylko ubranek ma 3 tony, bo po znajomych, siostrze i jeszcze teściowa ześwirowała i wykupiła pół lumpeksu. I szczerze wolałbym, żeby kupiła nam coś konkretnego, a nie ubranka i jeszcze się uparła, że popierze i poprasuje to co kupiła, mimo, że jej powiedziałam, że i tak będę musiała to zrobić jeszcze raz w specjalnych środkach. A jak powiedziałam, że ubranek już nam wystarczy to się śmiertelnie obraziła.
Pranie i prasowanie to jak się ulokujemy w nowym miejscu czyli pewnie w lipcu...ja cały czas mam nadzieję, że Dobrawa posiedzi w brzuchu do terminu.
Dla siebie nie mam nic poza 1 koszulą do karmienia i wkładkami laktacyjnymi, bo już czasami muszę korzystać.
Zazdroszczę tym co już wszystko sobie szykują, ja właśnie patrzę na popakowane do przeprowadzki kartony ...

Do góry