reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

Dziewczyny a macie już coś na wyjście ze szpitala dla maleństwa? Ja kompletnie nie mam weny... jakaś pomroczność mnie ogarnęła
A tak a propos od dzisiaj w smyku niektore ubrania i buty przecenione 50% dla tych malutkich i tych starszych też :-)

reklama
Mam kilka kompletów uszykowanych na wyjście w zależności od pogody, sama nie wiem w co powinnam Małego ubrać więc się zabezpieczylam :)

Jogobelka ja niemam jeszcze o tym pojęcia.. Po za tym u nas w sierpniu to sa skwary tak okropne ze ze mnie sie w spodenkach leje wiec tym bardziej zero pomysłów.. Zobaczę na tej klasie jak będę to na pewno cos bedą o tym mowić ..

Dziewczyny ja to daleko w polu jestem. Mam tylko pare ubranek i koszule do porodu i 2 do karmienia dla siebie i ok wczoraj kupilam recznik z kapturkirm w promocji i podklad. Fakt ze lozeczko, wozek, wanienke, butelki i worek ciuszkow mamy jeszcze dostac ale jeszcze mnostwo rzeczy zostalo. Pieluchy, art.higieniczne dla mnie i malenstwa, materac, posciel, termometr itd. Najgorsze ze musze porzadek zrobic ze swoimi ciuchami zeby zrobic miejsce na rzeczy synka niestety boje sie za bardzo szalec jeszcze.

Anney też mam bodziaki dla małego w tego ptaszka z tym,że jest cały szary :))

Ja będę uzywać Avent, mam butelkę od połoznej i planuje kupić laktator ręczny tej firmy, ale z pojemnikami do pokarmu skoro butelke już mam. Narazie nie myślę o elektrycznym laktatorze, bo to wszystko zalezy jak bedzie z moją laktacją.

Do szpitala dla małego kupiłam komplecik kaftanik plus półpajacyk. Pod spód bodziaki oczywiście i jakaś czapeczka ewentualnie. Jak będzie bardzo zimno to dostanie bodziaki z długim rękawkiem, komplet jak wyżej i otule go kocykiem

Lucalew nie bój się, myslę,że teraz jest dobry moment aby się konkretnie za to zabrać, możemy rodzić w kazdej chwili ;)

Co do malowania pokoiku to namalowałam 3 dni temu gwiazdki w pokoju małego, białe i niebieskie, 3 różne wielkości. Miało być drzewo, ale mój Mż nie namaluje ładnie drzewa, a ja boję się wchodzić na drabinę. Uznałam,że gwiazdki są ok, zresztą uwielbiam :D.

Ostatnia edycja:
Mi się udało kupić ten zestaw z Aventu na przecenie. Ze 150 funtów zapłaciłam tylko 65 mam nadzieję, że się sprawdzi :rolleyes:

Załączniki

• 1432324388847.jpg
    1432324388847.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 46
  • 1432324396849.jpg
    1432324396849.jpg
    11,6 KB · Wyświetleń: 40
Zuza, sporo tego, o ile dobrze widze to laktator, butelki, podgrzewac i sterylizator.
Ja bede miala tez z Aventu, ale mniej rzeczy i zobaczymy czy wystarczy, jak nie to dokupie. Laktator i pojemniki mam, butelka tez chyba jakas jest...

Body w czerwone paski sliczne!!!

reklama
Do góry