reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

A u mnie nawet nie wiem czy daja [emoji32] ale sie zapisuje w pon na zajęcia to sie dowiem, Chyba musze zapisać zeby nie zapomnieć sie dowiedziec..

reklama
Natka a w którym szpitalu decydujesz się rodzic? Ja biorę pod uwagę 3 - Raszei, Św.Rodziny i Polna (z tegoc o panmętam też jesteś z P-ń)

Tak, rak - dobrze pamietasz jestem z Poznania :-D

Ja na Polnej rodze na pewno. Mam juz przyklepane miejsce bo biore u nich udzial w projekcie unijnym dotyczacym przeciwdziałania cukrzycy w ciazy

Bylam tam juz kilka razy na badaniach etc - polozne supr mile, lekarze tez swietni (jedna robila mi USG, a inny lekarz prywatnie z Polnej badanie prenatalne)

ja wiem, że w tym szpitalu którym ja chcę rodzić to koszule do porodu mam mieć swoją - polecają dziewczyny wziąć najgorszą, a po porodzie 3 koszule żeby codziennie można było założyć świeżą .. albo jak by dziecku się ulało przy karmieniu żeby było na co zmienić :)

Natka to super:)
Ja wciąż niezdecydowana, każdy szpital ma swoje plusy i minusy :).Na Polnej w razie czego masz natychmiastową profesjonalną pomoc, ale w związku z tym,że to największy szpital połozniczy w Poznaniu , kobiety są traktowane "taśmowo", czasami lekceważąco jeśli chodzi o opiekę po porodzie. Na Raszei masz super położne, super sale i sprzęt przygotowujący do rodzenia, ale znieczulenie dają Ci w ostateczności. Na Św.Rodziny jest kameralnie, położne podobno bardzo sympatyczne i znieczulenie dostajesz jakie chcesz bez żadnego "Ale", ale przez cały pobyt w szpitalu Mż nie może do ciebie wejść, jedynie Ty wyjść do niego i to bez dziecka.

Ostatnia edycja:
To pochwalę się moimi kolejnymi zdobyczami z wymianki! [emoji16]
Sterylizator
ImageUploadedByForum BabyBoom1431778659.554273.jpg
Kosz na zużyte pieluchy + wkłady
ImageUploadedByForum BabyBoom1431778702.140721.jpg
I drobiazgi dla dziecka
ImageUploadedByForum BabyBoom1431778746.960932.jpg
I dwa staniki do karmienia bez fiszbin najlepsze do spania
ImageUploadedByForum BabyBoom1431778882.235053.jpg
I to wszystko za jakieś nie potrzebne w domu graty, które i tak poszły by na śmietnik [emoji12]

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1431778659.554273.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1431778659.554273.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 52
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1431778702.140721.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1431778702.140721.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 66
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1431778746.960932.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1431778746.960932.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 51
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1431778882.235053.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1431778882.235053.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 52
No właśnie nie pamiętałam kto mi sprzedał to info więc dobrze, że się ujawniłaś Lilija! [emoji12] Dziękuję bardzo już dwie wymianki za mną [emoji16]

moglybyscie mi podac namiary na te wymianki bo ja chyba przegapilam cos :p

Lilija - no ja wlasnie sobie nie wyobrazam zeby Maz nie mogl ani rodzina do mnie wejsc po porodzie takze ten szpital odpada :no: Wiem jakie sa opinie o Polnej, natomiast ja jestem zadowolona jak tam chodze z lekarzy i poloznych (jestem na tym oddziale jak rpzychodze co sa maluchy i mamy po porodach) i powiem szczerze, ze zauwazylam, ze jak mama nie przyjdzie po cos to daja spokoj - takze trzeba sie dopomniec o swoje i tyle :D

Zuzzi wspaniale ^^, wymianki to super sprawa.3 dni temu załozyłam własną grupę i sie pomału rozkręca - 3 maj kciuki ;)

Natka tak jak piszesz, też bym nie wytrzymała, chociaż rozmawiałam wczoraj z Mż o tym i on patrzy troszke inaczej- uważa,że to pewnie po to aby maluszek nie złapał żadnej infekcji, a więc - dobrze!

reklama
Do góry