reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

reklama
Ja nie place w uk ani za pokoj, ani za ewentualny porod w wodzie, ani za polozna. Zupelnie nie wiem jak jest w Polsce. Z tego co wiem jak mojej mamy siostra rodzila w zeszlym roku w Warszawie to placila duze pieniadze- w polsce na pewno bym z tego nie skorzystala :)

U mnie w szpitalu wiem, że dzieci ponizej 15lat nie wpuszczają i tez sa tylko 2osobowe sale i tłumów tez nie chcę, już zapowiedzialam mężowi że jak się urodzi to nie chcę wizyt rodziny, tylko jego i co najwyżej moi rodzice, a reszta się napatrzy dopiero przynajmniej po tygodniu bycia w domu jak nabiorę sił ;)

no u mnie gdy leżałam przyszła cała gromada ludzi do sąsiadki chyba z 6 os. plus dwie dziewczynki ok 5-6 lat :angry: pokój malutki na dwa łóżka, duszno brrr.. jak sobie o tym pomyślę to do tej pory mnie ściska:no::no:

A u mnie prawdopodobnie będę mieć sama sale, bo tak czytałam ze u mnie w szpitalu leży sie z dzieckiem w sali.. Ale to sie dowiem dopiero na klasie jak bedą oprowadzać i opowiadać wszystko wiec czekam w niewiedzy :)

Do mojej sasiadki maz z 1,5 rocznym dzieckiem przychodzil i caly dzien siedzieli. Plus rodzice, tesciowie, siostry, kolezanki. Masakra. Az prosilam polozne zeby ich wyprosily.

W szpitalu, w ktorym teraz musze rodzic sa duze sale ale widzialam, ze polozne dbaja o to zeby za duzo ludzi nie przychodzilo.

Ale dzisiaj ladne kocyki kupilam w biedronce za 9.99. Cudenka a za taka cene nie bedzie mi szkoda jak w szpitalu dzieciaki prosto po porodzie zawina w nie. No i udalo mi sie w grupie na fb kupic dwa kartony ubranek cudnych za 100zl bo dziewczynie sie nie chcialo bawic w sprzedawanie pojedyncze..

Dzisiaj piore dzieciowe rzeczy, komode mam juz przygotowana a 30 tyzdien to chyba dobry moment na rozpoczecie przygotowan do blizniaczego porodu :-D

Olka no już vzas [emoji3]
A jak sie czujesz?

Rozmawialiśmy właśnie dziś z m, ze za tydzień zaczniemy dokupywać ostatnie rzeczy, żeby skończyć wyprawkę do końca czerwca. W lipcu chce mieć już wszystko wyprane (najwyżej jeszcze przepiórkę na koniec lipca) i gotowe.

Anney wydaje mi sie, ze jest naprawde ok. Czasem mam wrazenie, ze nawet za dobrze sie czuje jak na dwojke bobasow. Dokucza mi spojenie dosc mocno i kopniaki staly sie bolesne :-) ale jak sobie pomysle ze jeszcze maksymalnie 7 tygodni to lepiej mi troche :-D

Plan mam taki zeby do konca tygodnia spakowac torbe do szpitala. W polowie czerwca zamowic wozek czekamy :-D

O tak Olka, najwyższy czas :) , zreszta nie tylko dla ciebie, bo teoretycznie kazda z nas może zacząć rodzić - nie znamy dnia ani godziny ;)

Poprałam część ubranek, ale chyba i tak przepiorę je jeszcze raz, bo połozyłam luzem do komody bez żadnych worków prózniowych itp.

reklama
Do góry