reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

Do noska też mam Aspirator Frida, nozyczki mam kupione w zestawie z obcinaczkami, szczoteczke i grzebyk kupił wczorakj mój Mż. Termometr mam z Lidla (ten co ostatnio był i chyba jeszcze jest) niby można go używać od 8 roku życia... ale jak się sprawdzi to innego kupować nie będę, bo można nim i temp. wody zmierzyć.

Kobietki mam kilka pytań:
1. ile bierzecie piżam do szpitala? W karcie wyprawkowej mam napisane 3-4 szt. Czy to nie za dużo?
2.Jakie pieluchy newborn polecacie?
3. Jeśli będę odkładać pokarm do pojemników, to mogę go trzymać w lodówce? Ile czasu ma on termin ważności? Jak będę chciała podać to normalnie podgrzewam tak?

reklama
Odnosnie mleka:-)

Załączniki

• 1431711259033.jpg
    1431711259033.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 58
Ja biore 2 'gorsze' koszule meza do porodu, sa dlugie, rozpinane, jak sie zniszcza / zabrudza to mi sie bedzie szkoda. I z 1-2 koszule moje juz po porodzie. Nie polecam spodni, trudno wlozyc czy zdjac do prysznica czy badania, a bede czesto krocze przemywac i jak would mowia - wietrzyc - wiec o ile pamietam to pod kocem lezalam w majtkach.

Pieluchy tez mialam pampersy 1.

Borysiatko uwazam ze warto bo i termometr i reszta przydatnych rzeczy. Mozesz probowac kupic wszystko osobno i sprawdzic jaka wyjdzie cena.
Smoczek kupilismy jeden firmy nuk.

Ja biore 1 moze 2 koszule do porodu i 2 koszule po porodzie.

Ostatnia edycja:
u mnie rodzisz w koszuli, ktora daje szpital wiec biore jedna obszerniejsza i jedna ciasniejsza po porodzie

ja kupuje jedna paczke pampers, dada i babydream

U mnie niby tez mieli dawac koszule..ale gdy wyladowalam na porodowce okazalo się że zabraklo koszul i nie mają :-D zonk. .:p rodzilam w swojej. I w sumie dobrze bo nie chcialam tej ich z rozcietymi plecami

reklama
Natka a w którym szpitalu decydujesz się rodzic? Ja biorę pod uwagę 3 - Raszei, Św.Rodziny i Polna (z tegoc o panmętam też jesteś z P-ń)

Do góry