reklama
Dziękuję Kasiu....moja Klaudia wczraj wręcz błagała, bym nie robiła krzywdy dziecku tymi różami.....Kinderek, piękne zakupy! naprawdę śliczne rzeczy
...tak se myślę, co to będzie, jak na te nasze róże urodzą się chłopaki, a na niebieski - dziewczynki
ale co ja mogę jak najładniejsze ciuszki robią w takich kolorach.....no to wzięlam trochę zakupów w ecru, fioletach i zieleni.....niech jej będzie......
kota-behemota
Q & H team
ja nie znam szpitala, z którego dziecko wypuściliby inaczej niż w foteliku samochodowym. tam, gdzie ja rodziłam Kubę, lekarka sama ubierała dziecko do wyjścia i sprawdzała, czy dobrze jest wpięte w fotelik.
ja dziś mam w planie zacząć prasowanie wyprawki, cudnie mi pachnie Lovelą w pokoju, gdzie prasuję
ja dziś mam w planie zacząć prasowanie wyprawki, cudnie mi pachnie Lovelą w pokoju, gdzie prasuję
a wiecie ze my miałyśmy w pracy normalnie przeprowadzony kurs " Bezpieczny fotelik"i nawet certyfikatem się konczył......toeoretycznie powinnyśmy zwracać uwagę na to, a w praktyce inaczej to wygląda.....jak sa 2 pielęgniarki na oddziale i masa dzieci, które po wypisie idą do domu w róznych porach to jest poprostu niewykonalne.....
moniamonia
Fanka BB :)
Pysiu, fotelik jasne, nawet już mam Tylko chodzi o przeniesienie ze szpitala do auta. Z tego co wiem nawet do taxi trzeba mieć fotelik... Stąd moje pytanie o rożek i moją nieumiejętność trzymania w tym bobaska
kinderek, a pokazujecie później kobietkom jak upiąć bobaska w foteliku, czy instruujecie jakoś na posiadanym "sprzęcie" czy jak to ma wyglądać?
kinderek, a pokazujecie później kobietkom jak upiąć bobaska w foteliku, czy instruujecie jakoś na posiadanym "sprzęcie" czy jak to ma wyglądać?
P
pinio25
Gość
DO taxi nie trzeba mieć fotelika ale która mama by przewiozła dziecko bez fotelika w taxi???chyba żadna. Jeszcze któreś gondole z jakąś tam homologacją nadają się do przewożenia dzieci autem ale nie wiem jaka to homologacja.
kota-behemota
Q & H team
Moniamonia, ale przecież jeszcze na oddziale w szpitalu trzeba wpiąć dziecko w fotelik.
W taxi oczywiście nie trzeba przewozić dziecka w foteliku, ale pomyśl o bezpieczeństwie w tym wypadku noworodka, nawet jadąc 10km/godz, ktoś może wybiec na ulicę, wymusić pierwszeństwo itd, przy nagłym hamowaniu dziecko poleci przez przednią szybę, jak głaz, główką w przód, bo u dzieci jest jak wiadomo ona nieproporcjonalnie większa i cięższa od reszty ciała.
W taxi oczywiście nie trzeba przewozić dziecka w foteliku, ale pomyśl o bezpieczeństwie w tym wypadku noworodka, nawet jadąc 10km/godz, ktoś może wybiec na ulicę, wymusić pierwszeństwo itd, przy nagłym hamowaniu dziecko poleci przez przednią szybę, jak głaz, główką w przód, bo u dzieci jest jak wiadomo ona nieproporcjonalnie większa i cięższa od reszty ciała.
Ostatnia edycja:
Pyśka_:)
Szczęśliwa :)
Pysiu, fotelik jasne, nawet już mam Tylko chodzi o przeniesienie ze szpitala do auta. Z tego co wiem nawet do taxi trzeba mieć fotelik... Stąd moje pytanie o rożek i moją nieumiejętność trzymania w tym bobaska
Ale o rożku akurat nie mówiłyśmy w kwestii wynoszenia dziecka ze szpitala ;/
Moim zdaniem bardzo dobrze, że jest obowiązek wynoszenia dziecka ze szpitala w foteliku bo niech tak tatuś czy mamysia się potknie z dzieckiem na rękach? przecież jak walnie nim o podłogę to koniec ;/ przy wypisie jest tyle emocji, że nawet ktoś, kto nigdy nawet się nie skaleczył w palec może cos narobić! a w foteliku w razie czego jest bezpieczniej!
reklama
Jak na razie nikt tego od nas nie wymaga, ale myślę, ze to kwestia czasu, bo ten kurs miał zapewne jakieś przesłanie.......Pysiu, fotelik jasne, nawet już mam Tylko chodzi o przeniesienie ze szpitala do auta. Z tego co wiem nawet do taxi trzeba mieć fotelik... Stąd moje pytanie o rożek i moją nieumiejętność trzymania w tym bobaska