reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Fotelik samochodowy bezwzglednie potrzebny. Az włos mi się jeży, jak widzę dzieciaki w samochodzie nie przypięte pasami. Rodzicom się wydaje, że jak np. trzymają na kolanach, to dzieciak jest bezpieczny, ale czytałam, że przy uderzeniu przy prędkości 60km/h nikt nie jest w stanie dziecka utrzymać w rękach.... no i dziecko wylatuje przez przednia szybę. okropna jest ta bezmyślność... ostatnio nawet wywalczyliśmy z rodzicami autobusy z pasami bezpieczeństwa na wycieczki w przedszkolu mojego synka:)
Latem, to malucha najlepiej ubrać w jakiś pajacyk i czapeczkę, wsadzić do fotelika i ew wtedy czymś przykryć.

a rożek - bardzo przydatny, choć ja nie polecam rożków z wkładką kokosową - mi było niewygodnie tak trzymać dziecko - jakoś nie miałam nad nim kontroli:) na początku dzieci uwielbiają być otulone (choć można też owinąć w kocyk i też świetnie zdaje egzamin), a potem rożek rozłożony może służyć jako kołderka:)

wpadnijcie na bloga, ktory pisze z przyjaciolka - jest kilka fajnych porad odnośnie tego, co potrzeba do porodu i dla malucha (Wyprawka Bobasa).

jesli poszukujecie wyprawki do porodu, to moja przyjaciolka wystawila kilka gotowych na allegro (http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=28616181)

reklama
Moje ostatnie łupy z lumpków:)

Załączniki

• IMAG0060.jpg
    IMAG0060.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 41
  • IMAG0059.jpg
    IMAG0059.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 37
  • IMAG0061.jpg
    IMAG0061.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 41
Ostatnia edycja:
do dziewczyn które muszą brać rzeczy dla dziecka do szpitala-czego ile sztuk bierzecie-przede wszystkim chodzi mi jakie i ile szt ubranek?
Ja zakłądam 4-5 dni pobytu w szpitalu z dzieckiem minimum...i nie wiem ile tego nabrać???

darenka śliczne ciuszki

justyna ja na 2-3 dni biore:
3 body
2 pajacyki
półśpiochy
skarpetki, rękawiczki niedrapki, 2 czapeczki

u nas jeszcze dochodzi rożek, lekki kocyk, pieluchy tetrowe, rogal do karmienia...a z ubranek napisali:
"body lub kaftaniki, spioszki, rękawiczki, skarpetki,koszulka, sweterek, czapeczka"
nie wiem kurde blade chyba się w walizę spakuję jak na urlop 2 tygodniowy z tym wszystkim.

no ja też biorę rożek, kocyk, ręczniczek, pieluchy tetrowe, pampersy chusteczki, kosmetyki, ubranka, butelki mleko. Nie wspominając o rzeczach dla mnie. Biore 2 torby podróżne.

reklama
Do góry