reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Może napiszę tak: moim zdaniem fotelik jest jak najbardziej zasadny konieczny, niezbędny i potrzebny. Nie wiem Jak można wozić dziecko, czy noworodka czy 5 letnie bez. Pytałam raczej o rożek, czy w rożek jest dziecko wygodniejotulić, czy można dzieciątko równie wygodnie otulić kocykiem. I ułożyć w foteliku. Bo skoro już na oddziale trzeba Malenstwo włożyć w fotelik, to wtedy zupełnie rożek jest bez zastosowania...

Jeszcze nie mam pojęcia jak to wszystko wygląda, stąd moje pytana.

reklama
Może napiszę tak: moim zdaniem fotelik jest jak najbardziej zasadny konieczny, niezbędny i potrzebny. Nie wiem Jak można wozić dziecko, czy noworodka czy 5 letnie bez. Pytałam raczej o rożek, czy w rożek jest dziecko wygodniejotulić, czy można dzieciątko równie wygodnie otulić kocykiem. I ułożyć w foteliku. Bo skoro już na oddziale trzeba Malenstwo włożyć w fotelik, to wtedy zupełnie rożek jest bez zastosowania...

Jeszcze nie mam pojęcia jak to wszystko wygląda, stąd moje pytana.
wkładasz dziecko do fotelika, potem ewentualnie możesz okryć kocykiem jak będzie zimno lub wietrznie i będzie padało
rożek wydaje mi sie niepotrzebny przeciez bedzie lato po co przegrzewać

Moim zdaniem dziecko do fotelika wkładamy bez rożka czy kocyka. Otulamy kocykiem jak juz dzieciątko pozapinamy :-) chyba, że gorąco to można pieluszką okryć :-) mi tez się rożek nie przydał bo mały się darł w tym nieludzko :-) przydawał mi się "dla gości" jak ktoś przyszedł i bał się go wziąć na rączki to zawijałam Japsika w rożek i niech "bawi" :-D

Monia tak sobie myślę, że nie będziemy babulać dziecka w koc w środku lata :D wiadomo, że dziecka zawiniętego w rożek ani nawet w koc nie zapniesz pasami fotelika! możesz włożyć dzidzię i ewentualnie okryć nawet tym rożkiem :)

Monia, jest dokładnie tak, jak dziewczyny napisały, do fotelika dzieciątko pakujesz ubrane tylko w ciuszki, póniej ewentualnie możesz je czymś przykryć, tylko, czy kocyk będzie w lipcu potrzebny? może wystarczy tetrowa pieluszka? zalezy od pogody.
Co do rożka, w szpitalu pewnie położne pokażą Ci, jak motać w niego dziecko, bo zwykle własnie "rożkuje" się noworodki, ja uważam, że to dobra rzecz, szczególnie dla pierworódki, kiedy nie wiadomo, jak dziecko trzymać, główka przecież lata, jak u szmacianej lali, kręgosłup wiotki, czasem po porodzie ciężko jest tak od razu zająć się dzieckiem, a jeśli rożek jest dobrze zawiązany, nie ma szans, żeby dzieć z niego wyleciał.

Jenyś, dziewczyny dzięki za cierpliwe wyjaśnieia:) ratujecie mi godziny zastanawiania co i jak:D a kota, masz całkowicie rację, przecież dzieciątko jest wiotkie i takie uszytwnienie przyda się nawet dla siebie na początek... ZObaczymy, w każdym razie na liście zakupów jest:]

Dziewczyny, może któraś z Was trafiła na łóżeczko - tapczanik (funkcja tapczanika po jakimś czasie oczywiście) o wymiarach 120 x 60 cm, z szufladą i w kolorze białym?
Szukam i szukam i nie mogę znaleźć.
Miałam już wyszukane takie ale 140 x 70 cm ale w międzyczasie zmieniła nam się koncepcja... Byłabym wdzięczna.

reklama
Do góry