reklama
Bibi89
Fanka BB :)
A tu też różne lekarze mają zdanie ale u mnie zarówno ginekolog jak i endo jednoznacznie twierdzą że można przy kp brać metformine i skoro mają takie samo zdanie to nie mam dylematuTeż nie odstawiam mety po porodzie, dla kp jest obojętna.
Zatem cały czas na lekach![]()

Zazuu
Tylko po co płacić za paski, jak można je mieć na ryczałt?
Tylko przy cukrzycy stworzonej
Zazuu
A tu też różne lekarze mają zdanie ale u mnie zarówno ginekolog jak i endo jednoznacznie twierdzą że można przy kp brać metformine i skoro mają takie samo zdanie to nie mam dylematu![]()
Ja sobie sama doczytałam

Zazuu
Tylko po co płacić za paski, jak można je mieć na ryczałt?
I ginekolog też może wystawić na ryczały paski jeśli jest cukrzyca
hachette
Kojarzę to urządzenie i to na pewno spore ułatwienie. Taki sensor można kupić bez recepty i samemu sobie „zamontować” czy trzeba do tego ingerencji lekarza? Może jak pójdę do internisty to uda mi się wyżebraćTo ja polecę sensor na start! Bedziesz miala przez 2 tyg mierzony cukier caly czas, ja zaluje że kupowałam paski bo przez pierwsze 2 tygodnie (przed wizyta u diabetolog) i tak zuzyłam ich z 4 pudelka wiec wyszlo mi 200 zl za same paski, bo po pierwsze część zle pobralam krew i byly do wyrzucenia a po drugie wolalam mierzyc czesciej bo ciagle cos mnie niepokoiło
Moim zdaniem na początku (a tym bardziej do wyłapania czy cukry nie szaleją) sensor to złoto![]()
reklama
Koniczynka1
A dlaczego nie zrobisz krzywej? U mnie cukry na czczo w normie, ale ze względu na pco gin dała mi skierowanie wcześnie na krzywą, no i w 10 tc cukry wyszły bardzo wysokie. Gdyby nie to badanie nie wiedziałabym, że coś może być nie tak.
Podziel się: