reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Kinderek, jeśli chodzi o materacyk kokos-gryka, to nasza pediatra twierdzi, że na gryczaną stronę obracamy dopiero, jak dziecko zacznie samo wstawać nóżkami chodzić po materacyku, a do tej pory powinno spać na kokosie. Ja tak robiłam przy Kubie.
Fajnie, że trafiłas na kompetentną babeczkę, tacy sprzedawcy sprawiają, że aż chce się do sklepu wracać :)

ja dziś kupiłam pieluchy tetrowe i flanelowe i zniosłam rzeczy do prania do piwnicy (tam mamy pralkę), więc jutro zapewne w końcu puszczę to małe pranie Hanulkowe :)

To prawda z tymi sprzedacami.....moja Karola już mnie ciągnęła, bo tyle czasu tam spędziłyśmy.....szok....ja pranie uskutecznię w maju....jeszcze kuzynka ma mi coś dowieźć z Irlandii i musze choć 1 pościel zakupić....

reklama
Ja tez się dopierodziś dowiedziałam o tych materacach, a co do stron to mysle, ze sa jakoś oznaczone.....nie patrzyłam, bo zastawione akurat i nie dam rady......
A wiecie, ze Bambino to produkt Nivea....jakos nie wiedziałam o tym......i teraz jestem w kropce czy kupować , bo Nivea to często uczula dzieciaczki tak samo zresztą ja Jonhson.,..:szok::baffled:

U mnie ta strona kokosowa to jakas masakra, ja nigdy osobiście na niej nie położe dziecka, twarda jakaś dziwna z takimi duzymi wybrzuszeniami :baffled: no nie wiem moze taka byc powinna ale do mnie w ogóle nie przemawia :-p:no:

Pyśka dla mnie ta gryka to ziarenka pozaszywane w takie kieszonki, a strona kokosowa jest płaska.

Ja jestem bardzo zadowolona, synek bardzo wygodnie sobie na nim spał.

Ostatnia edycja:
Muszę potem wyjąć materac i go pomacać ;/ do środka nie zajrzę bo jest cały obszyty więc muszę to na czuja zrobić :-)

strona kokosowa jest całkiem gładka i płaska, te małe wybrzuszenia i wyczuwalne ziarna to gryka, ma za zadania poprawić krążenie w stópkach, które zaczynają samodzielnie nosić ciężar ciała dziecka. Tak uzasadniała nam to pediatra, ja wolałam zawczasu dopytać o to lekarza, niż czytać w necie, no w każdym razie do 9-10miesiąca życia mój Kuba spał na stronie kokosowej, bez żadnych poduszek, zupełnie płasko, jak sam zaczął wstawać, zmieniliśmy strony materacyka i do teraz śpi na gryce, ostatnio nawet stwierdził, że mu wygodnie ma małej, płaskiej poduszce niemowlęcej, więc na niej śpi.

reklama
A wiecie, ze Bambino to produkt Nivea....jakos nie wiedziałam o tym......i teraz jestem w kropce czy kupować , bo Nivea to często uczula dzieciaczki tak samo zresztą ja Jonhson.,..:szok::baffled:

Ja się nastawiałam na kupienie Bambino (używam kremu i oliwki), ale trochę poczytałam i zrezygnowałam...kupiłam Oilatum na początek, a potem się zobaczy (a Bambino kupiłam chusteczki). A po Jonhsonie to sama dostałam uczulenia więc nie wiem co w nim jest, podobnie jak po Ziajce.

Do góry