reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Kinderek, ja kupiłam Babyono, ale tylko dlatego że jak kupowałam inne rzeczy, to te po prostu były w promocji, doświadczenia żadnego nie mam z czymś takim ;-)

reklama
Kasiu dzięki.....,a Pysia co do staników to kiedyś miałam te amamm czy jakoś tak, takie miękkie, bez fiszbin- masakra- faktycnie worki sie z nich robił i w ogóle piersi nie trzymały....:tak:

ja jestem wierna biustonoszom do karmienia Alles Mama i Hot Milk, są drogie, fakt, ale cholera sexowne są i super piersi w nich wyglądają, ja lubię się czuć kobieco, a karmić zamierzam dłuuugo, więc to długofalowa inwestycja, zrobiłam wczoraj przegląd tych, które mi zostały po Kubie, 2 niestety wywalam, bo sa tak zużyte i trzeba je zastąpić jakimiś nówkami, a co :)

ja jestem wierna biustonoszom do karmienia Alles Mama i Hot Milk, są drogie, fakt, ale cholera sexowne są i super piersi w nich wyglądają, ja lubię się czuć kobieco, a karmić zamierzam dłuuugo, więc to długofalowa inwestycja, zrobiłam wczoraj przegląd tych, które mi zostały po Kubie, 2 niestety wywalam, bo sa tak zużyte i trzeba je zastąpić jakimiś nówkami, a co :)
Właśnie z Alles Mama sobie zamówiłam.....biały i czarny- mają być po majowym weekendzie- koleżanka ma dzwonić jak dotrą do sklepu.....:-)

Piękne biustonosze! ja też zainwestuję w coś dobrego - wolę mieć 3 i prać na zmianę niż 10 jakiś szajsowych... Tylko ja nie odważę się ich kupić dopóki nie zacznę karmić.. mój biust jest nieprzewidywalny - przez 3 miesiące urósł z 70 C na 80-85 E ... rośnie teraz powoli, ale podejrzewam, że po porodzie będzie jeszcze większy... poza tym szerokość pod biustem drastycznie się zmniejszy po porodzie! ja mam teraz wrażenie, że mała kopie mnie w żebra! brzuch zaczyna mi się pod samym biustem tak, że fiszbiny uniemożliwiają mi oddychanie i kaleczą skórę... . Do szpitala kupię sobie jeden bawełniany, wygodny bez fiszbin na razie... a potem wybiorę się chyba do salonu na przymiarkę i dopiero zrobię zakupy w internecie.

Cat **** właśnie ja bym nie liczyła, że te 92 zostanie Ci jak urodzisz.. żebra rozszerzają się podczas ciąży.

Babonka oby! Nawet nie za bardzą są staniki w takich rozmiarach :szok: Tu to cyco mam jak przed ciąża (mieszczą się w miseczkę) ale mi to dodatkkowo plecy jakos tłuszczem obrosły bo mi się fałdy robia bleh.

reklama
W pierwszej ciąży wstrzymałam się do ostatniej chwili z zakupem biustonosza do karmienia, bo mi w ogóle nie urosły piersi, więc przed samym porodem kupiłam Alles Mama Cubana o 1 rozm. większy w miseczce (70D, normalnie noszę 70C), po porodzie był ok, później, jak laktacja się rozkręciła, kupiłam 2 x 70E (obwód pod biustem mi się nie zmienił, mam 73cm obwodu) i pasowały, a później, jak laktacja się unormowała to już zostałam przy miseczce D do końca karmienia i w sumie do teraz, nie wiem jeszcze jak będzie po tym porodzie, więc czekam z nowymi zakupami i będę się zadowalała tym, co mam w szafie :)

Wkładki laktacyjne ja polecam Tomee Tippee, przetestowałam chyba wszystkie dostępne na rynku i wg mnie te są najlepsze, są mega cienkie, baaaardzo chłonne i nigdy się nie zdarzyło, żeby przeciekły lub się przemieściły :)

Do góry