reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Dzięki.....wkładki wczoraj zakupiłam, a że pani mówiła, ze inne im nie schodzą tylko te i akurat trafiłam na promocje to zakupiłm 3 paki.....mam nadzieję, ze się spisza jak trzeba.....z Karolą tak mi się chwilami lał pokarm, ze na noc normalnie obcinałam rzepy od pampersów i wkładałam w stanik....:szok::baffled:
No i wiecie co.....chyba co do wózka tez zmienimy plany......mnie podoba się Tutek,a u nas w sklepie facet pzekonuje do Tako.....w sumie są bardzo podobne ( jak dla mnie laiczki w tym temacie), ale już zgłupiałam całkiem i nie wiem co robić......macie jakieś doświadczenie jeśli chodzi o te marki....?????Ratunku.....:baffled:

reklama
Ja wkładki lubiłam Penaten, najgorsze jakie kupiłam to takie różowe Bella. Teraz kupiłam na próbę jakieś rossmannowe też Babydream czy cos. Wiem że jeszcze używałam z Ryniem NUKa i Johnson's baby ale jakoś nie potrafie teraz powiedzieć które były najlepsze.

Ze stanikiem ja poczekam do porodu. Mam dwa miękkie jakies z hama będą mi musiały na szpital styknąć.

Ja wkładki lubiłam Penaten, najgorsze jakie kupiłam to takie różowe Bella. Teraz kupiłam na próbę jakieś rossmannowe też Babydream czy cos. Wiem że jeszcze używałam z Ryniem NUKa i Johnson's baby ale jakoś nie potrafie teraz powiedzieć które były najlepsze.

Ze stanikiem ja poczekam do porodu. Mam dwa miękkie jakies z hama będą mi musiały na szpital styknąć.

o Nuka tez używałam, z tego co pmietam byłam zadowolona.....:tak:

Wiecie, ze dziś zajechałam do sklepu, do którego nigdy nie lubiłam zaglądać, bo jakoś mi się i drogo wydawało i jakoś tak bleeee i się miło rozczarowałam.....pojechałam niby obejrzeć sobie wózek Tutek, ale i tak już nie było, bo wysprzedali, aekspedientka w mniej wicej wieku mojej mamy....50- 60 niesamowita.....odpowiedziała mi na każde pytanie odnośnie wózków, butelek, laktatoów, smoczków, szczotek do butelek i do czesania, ciuchów, pościeli,.....itd....no babka niesamowita normalnie,.....wszystko kazała dotknąc i w ogóle....także na dzien dzisiejszy do karmienia Tommee Tippee, nakładki na brodawki Baby Ono lub j/w, wózek chyba Tutek Grander,itd.....rozwiała szereg moich wątpliwości, wyjaśniła wiele kwestii,np taką, ze skoro kupiłam materacyk do łóżeczka kokosowo- gryczany to do 4 miesięcy dziecko ma spać na kokosie, a dopiero później na gryce ( wiedziałyście, bo ja nie....), no i wiele wiele innych.....a te smoczki do tych butelek jakie mięciusie no szok.....niby avent miękki ale jak sie weźmie w ręke obydwa to dopiero czuć różnicę.....jak będziecie miały możliwosć to spbie sprawdzcie.....:tak:

reklama
Kinderek, jeśli chodzi o materacyk kokos-gryka, to nasza pediatra twierdzi, że na gryczaną stronę obracamy dopiero, jak dziecko zacznie samo wstawać nóżkami chodzić po materacyku, a do tej pory powinno spać na kokosie. Ja tak robiłam przy Kubie.
Fajnie, że trafiłas na kompetentną babeczkę, tacy sprzedawcy sprawiają, że aż chce się do sklepu wracać :)

ja dziś kupiłam pieluchy tetrowe i flanelowe i zniosłam rzeczy do prania do piwnicy (tam mamy pralkę), więc jutro zapewne w końcu puszczę to małe pranie Hanulkowe :)

Do góry