reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Ja byłam wczoraj z Patryniem w hamie. Wzbogacił się o kilka nowych ciuszków, no już się zlitowałam bo ostatnio tylko dziewczynie kupuję :-p
Do wyprawki dołączyły tylko skarpeteczki malutkie słodziutkie różowiutkie :tak:

reklama
Ja jak Maksa urodziłam to dziewczyna chciała ubrać córeczkę w sukienkę i się nie zgodzili! mąż musiał jechać po inne rzeczy do domu bo pielęgniarki powiedziały, że dziecku ma być wygodnie a nie strojnie! stroić można sobie potem w domu :-)

Tak Pysiu....to nie ma być nic strojnego, a zwykła bawełniana sukieneczka z bodziakiem wszytym.....to taki jakby przedłużany bodziak poprostu, ale typowo dziewczyński....:-D

czy ktoś miał bujaczek - leżaczek? bądź huśtawkę?
Ja szukam czegość z regulowanym kątem nachylenia oparcia abym mogła tam jak najwcześniej dziecko wkładać (niektóre są pólsiedzące, więc odpadają dla maluchów)... i jednocześnie chciałabym aby jak najdłużej mi posłużył...

jedną z opcji jest leżaczek do 18 kg, w którym dziecko potem siedzi jak w foteliku, nawet jak ma 3 lata Leżaczek Bąbelek do 18kg. 6991 :: Bright Starts

a drugą opcją jest leżaczek-huśtawka do 11 kg
Huśtawka hybrydowa ślimaczek Bright Starts 7177 :: Bright Starts
wolałabym ten do 18 ale on się tylko kołysze - jak dokładnie to nie wiem - opisane jest, że jak kołyska :eek:
a drugi chyba raczej na zasadzie huśtawki ... ale niektore dzieci w wieku 14 mies. mogą ważyć 13 kg chyba?? więc sama nie wiem...

Ostatnia edycja:
dzięki ania - co do kolorów i materiału to się nie obawiam..specjalnie szukałam czegoś w spokojnych barwach bo mam alergię na pstrokatość... a prawie wszystko dla dzieci takie jest. Bardziej chodziło mi o wykorzystanie tego jako fotelika ,,, w tedy musiałabym wybrać ten leżaczek... ale z drugiej strony i tak potem dziecko ma np. kojec lub krzesełko do jedzenie... poza tym pewnie jak zacznie się przemieszczać to nie będzie chciało być przywiązane :) więc chyba też kupię tę huśtawkę... albo dopiszę do listy prezentowej :D

Na razie wstrzymałam się z zakupami meblowo- gadżetowymi dla małego. Skupiam się na ciuchach.
Kolega w pracy ma do odsprzedania huśtawkę fisher price po swojej małej. Chce 500zł- jakoś ogarnęłabym przesyłkę, jeśli któraś z was ma ochotę.
fisher-price-hustawka-butterfly-z-projektorem-k7923.800x600-s.jpg

taka hustawka to fajna sprawa - az za fajna :-) my w pewnym momencie zauwazylismy, ze nasz synek buja sie w nieskonczonosc... mam nadzieje, ze drugi synek bedzie spokojniejszy i zamiast bujania w hustawce bedzie wystarczyc lozeczko :-)

a mam pytanie o taki aspirator do noska. Ktoras mama taki miala? My wczesniej uzywalismy gruszke, teraz myslalam nad frida (lepsze ssanie :-D) ale ten wynalazek mnie zaciekawil. Drugi plus jest taki, ze syn to straszny 'Pan ja sam' i mysle, ze to moglby sobie trzymac w raczkach i sam sie obsluzyc i nie bylby to taki wielki problem...
Cleanoz Aspirator do nosa ŁATWY W UŻYCIU (3161043678) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Chciałabym się upewnić czy dobrze kombinuję.
Chcę kupić koszule do szpitala dla siebie i rozumiem, że część brzuszka po porodzie nam zejdzie - więc lepiej zamówić mniejszy rozmiar koszuli, żeby nie czuć się jak w worku?

Do góry