reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

No właśnie poczekajcie dziewczyny bo z czasem spacery bedą wyglądały u wszystkich jak u nas. mama pcha wózek a bobas idzie obok. Nasze dzieci się całkiem stare zrobiły.:)

reklama
Ja kupuję śpiworek, właśnie weszłam odszukać linka od Abwgdzl'a ;-) bo dzisiaj Ania się chwilę przeszła i wystarczyło mi zobaczyć jak po takim spacerku wygląda kocyk...

Codziennie rano zaprowadzam Anię do żłobka pieszo, bo to rzut beretem, ale mimo to robi się coraz zimniej a wiadomo jakie są ranki.

edit: Aha no i Boozqowa zastanawiam się między wełną a polarem. Obawiam się że od wełny będzie na kurtce pełno kłaczków.

Kupiłam dzisiaj Ani taki kombinezon - o jakość się nie boję, bo to Endo, byłam w ich sklepie we Wrocławiu i oglądałam (dotykałam) ich ciuszki, no i cena super :tak:
KOMBINEZON DLA NIEMOWLAKA

Ostatnia edycja:
Ja na razie malej ciepla kurtke kupilam ale pewnie do grudnia bedzie jej za mala, spiworka nie kupuje bo mialam z wozkiem ale nie wiem zobacze czy w kominezon sie nie zaopatrze ale z zima w anglii to nigdy nie wiadomo, ich jak tu troche zasypie to i tak z domu nie mozna wyjsc bo nic nie przejezdne nawet ulic nie maja odsniezonych hehe

Z innej beczki ja caly czas w poszukiwaniu fotelika, w zwiazku z ostatnia stluczka chce go kupic jak najszybciej ale nie ma az takiego duzego wyboru w tych fotelikach montowanych tylem a w zwiazku z ostatnimi wydatkami musze znalezc cos bezpiecznego i w przystepnej cenie :-( znalazlam pozycje z firmy Britax, co myslicie?

Britax King Plus Car Seat - Felix from Britax part of the Group 1 range available at PreciousLittleOne
Britax Duo Plus ISOFIX Car Seat - Felix from Britax part of the Group 1 range available at PreciousLittleOne

w tym pierwszym bardziej podobaja mi sie te boczne podparcia na glowke ale ten drugi ma mozliwosc zamontowania z Isofix'em, ktory nasz samochod posiada nie wiem tylko jak z miejscem :dry: co myslicie?

Ostatnia edycja:
ja też kupilam fajny kombinezon ;) Womar - serce przy sercu. Produkty - Kombinezon KCB3 900
mam nadzieje, ze bedzie dobry, to prawda, ze kupujac kombinezon bierze sie o numer wiekszy niz ubranek maluszka?

To oczywiste.... maluszek wtedy będzie maiła na dłużej kombinezon a poza tym będziesz go mogła cieplej ubrać. Ja kupiłam większy o jeden rozmiar bo wiem że przeciez jeszcze bluzy małej zakładać.
Poza tym wyczuwam jakaś reklamę firmy Womar bo gdzie tylko możesz to piszesz o ich produktach-nosidło chusty teraz kombinezon....

Ostatnia edycja:
Z innej beczki ja caly czas w poszukiwaniu fotelika, w zwiazku z ostatnia stluczka chce go kupic jak najszybciej ale nie ma az takiego duzego wyboru w tych fotelikach montowanych tylem a w zwiazku z ostatnimi wydatkami musze znalezc cos bezpiecznego i w przystepnej cenie :-( znalazlam pozycje z firmy Britax, co myslicie?

Britax King Plus Car Seat - Felix from Britax part of the Group 1 range available at PreciousLittleOne
Britax Duo Plus ISOFIX Car Seat - Felix from Britax part of the Group 1 range available at PreciousLittleOne

w tym pierwszym bardziej podobaja mi sie te boczne podparcia na glowke ale ten drugi ma mozliwosc zamontowania z Isofix'em, ktory nasz samochod posiada nie wiem tylko jak z miejscem :dry: co myslicie?

Obydwa są dobre. Duo Plus ISOFIX to jeden z najlepszych, jeśli nie najlepszy fotelik montowany przodem do kierunku jazdy. Jeśli masz ISOFIX i cena cię nie rusza, to bierz Duo, albo po prostu ten który Ci się podoba.

Pozdrawiam,
KR

Dzieki abwgzl wlasnie do 150 funtow patrzymy wiec jezeli mowisz ze ten Duo jest najlepsze to Duo jest :) Ja sie totalnie nie znam na tych sprawach a licze sie z twoja opinie wiec dziekuje bardzo za pomoc :)

abwgdzl a na jakiej podstawie piszesz o tym Britaxie. Mogę poprosić o źródło Twojej wiedzy? Bo ja patrzę na stronkę niemiecką ADAC-a to za dużo informacji o tym modelu nie znalazłam, a Britaxy są widoczne ale nie na pierwszych miejscach. Więc poproszę o link do testów w których Britaxy plasują się na pierwszych miejscach.

reklama
abwgdzl a na jakiej podstawie piszesz o tym Britaxie. Mogę poprosić o źródło Twojej wiedzy? Bo ja patrzę na stronkę niemiecką ADAC-a to za dużo informacji o tym modelu nie znalazłam, a Britaxy są widoczne ale nie na pierwszych miejscach. Więc poproszę o link do testów w których Britaxy plasują się na pierwszych miejscach.
Duo Plus ISOFIX
Kindersitz-Test: Detailseite
King Plus
Kindersitz-Test: Detailseite

W kategorii 9-18kg, w testach ADAC nie ma lepszego fotelika niż Britax-Romer Duo Plus ISOFIX. Wygodny, bezpieczny, łatwy w utrzymaniu. Rozpiętość cenowa jest duża i zależy od tapicerki.

Romer i Britax to jedna i ta sama firma. Dodatkowo jak już kiedyś pisałem z uwagi na te testy, wiele firm samochodowych w tym VW, Toyota wybrały Duo Plus na swój firmowy fotelik 9-18kg.

Pozdrawiam,
KR

Do góry