reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Wiola ja moją córcie przeprowadziłam do swojego pokoju jak miała 3 miesiące:tak: i uważam że to dobry czas na taką przeprowadzkę im później tym gorzej:baffled: ja kupiłam nianie elektroniczną także każdy szmer słyszałam;-)

Catedra bardzo ładne łóżeczko ale ja jakoś jestem za takim drewnianym:tak: pewnie dlatego że takie mam;-) ja zaszaleję z kołyską na pierwsze 4 miesiące:tak:

reklama
jadziu nie ma ich w polskich sklepach więc nie sprawdzę... jak przyjdzie paczka to wtedy dopiero... najwyżej dokupie...

ja tez chciałam drewniane... ale żadne mi się nie podoba... a te łóżeczko po prostu cud miód... jest tez drugi kolorek troszkę tańszy ale mimo wszystko tamto brązowe kosztuje 680 zł:baffled: ale nie ma innej opcji bo facet wysyła je ze stanów i za samą przesyłkę bulisz 140 plnów... ale ja się zakochałam i w sumie jak sobie policzyłam to zrezygnuję z komódki a za zwykłe drewniane łóżeczko i tak trzeba dać 300 zł plus materacyk 100 plus ochraniacze dwie sztuki ok 200 plus przewijak 50 to daje razem 650 czyli dokładnie to samo... jak szukałam w sklepach w USA te lóżeczko kosztuje 150 dolarów więc nie przesadza z ceną facet:happy2:

nie myslałam nad turystycznym bo te przewijaki mało stabilnie wyglądały i wszystkie takie ceratkowe są te łóżeczka... a te wygląda baaardzo porządnie zresztą nie może być inne za taką kwotę...

te ma pełną elektrykę prócz tego...
Buja, ma 5 muzyczek, 5 odgłosów natury, wieczorne lampeczki na suficie więc od razy odpada wydatek karuzelki kolejne 100 zł...

a teraz pośmiejecie się troszkę ze mnie ale wózek będzie w takim kolorze bo ja mam świergla na punkcie aby wszystko do siebie pasowało w mieszkaniu i do rzeczy maleńkiej a ten kolor wózka pasuje do obydwu opcji kolorystycznych i do jagodo-beżowo-brązowego pokoiku małej:-D:-D

głupie no nie:-D

Załączniki

• 5592973fe79aa209.gif
    5592973fe79aa209.gif
    70,6 KB · Wyświetleń: 51
  • jet.jpg
    jet.jpg
    33,3 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
jadziu nie ma ich w polskich sklepach więc nie sprawdzę... jak przyjdzie paczka to wtedy dopiero... najwyżej dokupie...

ja tez chciałam drewniane... ale żadne mi się nie podoba... a te łóżeczko po prostu cud miód... jest tez drugi kolorek troszkę tańszy ale mimo wszystko tamto brązowe kosztuje 680 zł:baffled: ale nie ma innej opcji bo facet wysyła je ze stanów i za samą przesyłkę bulisz 140 plnów... ale ja się zakochałam i w sumie jak sobie policzyłam to zrezygnuję z komódki a za zwykłe drewniane łóżeczko i tak trzeba dać 300 zł plus materacyk 100 plus ochraniacze dwie sztuki ok 200 plus przewijak 50 to daje razem 650 czyli dokładnie to samo... jak szukałam w sklepach w USA te lóżeczko kosztuje 150 dolarów więc nie przesadza z ceną facet:happy2:

nie myslałam nad turystycznym bo te przewijaki mało stabilnie wyglądały i wszystkie takie ceratkowe są te łóżeczka... a te wygląda baaardzo porządnie zresztą nie może być inne za taką kwotę...

te ma pełną elektrykę prócz tego...
Buja, ma 5 muzyczek, 5 odgłosów natury, wieczorne lampeczki na suficie więc od razy odpada wydatek karuzelki kolejne 100 zł...

a teraz pośmiejecie się troszkę ze mnie ale wózek będzie w takim kolorze bo ja mam świergla na punkcie aby wszystko do siebie pasowało w mieszkaniu i do rzeczy maleńkiej a ten kolor wózka pasuje do obydwu opcji kolorystycznych i do jagodo-beżowo-brązowego pokoiku małej:-D:-D

głupie no nie:-D

Łozeczko sliczne, wozek tez :) Ale podejrzewam, ze materac i tak bedziesz musiala dokupic, bo te materace w lozeczkach turystyczneych nadaja sie tylko na wyjazdy (to taki rodzaj skladanej karimaty - ma zajmowac malo miejsca, bo to przeciez lozeczko turystyczne - inny byc nie musi). A ochraniacze na lozeczko dewniane mozna kupic w Ikei za cale 30 zl. JA taki mam dla malej i sprawdza sie idealnie :)

Łozeczko sliczne, wozek tez :) Ale podejrzewam, ze materac i tak bedziesz musiala dokupic, bo te materace w lozeczkach turystyczneych nadaja sie tylko na wyjazdy (to taki rodzaj skladanej karimaty - ma zajmowac malo miejsca, bo to przeciez lozeczko turystyczne - inny byc nie musi). A ochraniacze na lozeczko dewniane mozna kupic w Ikei za cale 30 zl. JA taki mam dla malej i sprawdza sie idealnie :)
Wiem kochana:-D
ale ja mam posrane kryterium pt. musi mi się podobać....a mi się podobają takie po minimum 100 plnów:zawstydzona/y: tyle, ze jestem architektem i cholerną estetką i jak pomyślę, że zaczną mi kupować prezenty jak się dzidzia urodzi to mnie szlag trafia bo pewnie większość rzeczy mi się nie spodoba i będzie leżeć w kącie...

wiem, że to głupie ale przyznaję się bez bicia JESTEM GŁUPIA:-p

ale ja mam posrane kryterium pt. musi mi się podobać....a mi się podobają takie po minimum 100 plnów:zawstydzona/y: tyle, ze jestem architektem i cholerną estetką i jak pomyślę, że zaczną mi kupować prezenty jak się dzidzia urodzi to mnie szlag trafia bo pewnie większość rzeczy mi się nie spodoba i będzie leżeć w kącie...

E tam, dlaczego glupia. Zreszta jak Ci sie dzidzia za przeproszeniem obs....6 razy po pachy to zalozysz jej o to brzydkie, ktore dostalas w prezencie :) Moi znajomi na szczescie w wiekszosci pytali mi co malej potrzeba i z uwagi na to, ze mialam wszytko to odpowiadalam, ze jesli juz chca cos przyniesc niech przyniosa pieluchy :)

E tam, dlaczego glupia. Zreszta jak Ci sie dzidzia za przeproszeniem obs....6 razy po pachy to zalozysz jej o to brzydkie, ktore dostalas w prezencie :) Moi znajomi na szczescie w wiekszosci pytali mi co malej potrzeba i z uwagi na to, ze mialam wszytko to odpowiadalam, ze jesli juz chca cos przyniesc niech przyniosa pieluchy :)

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

pewnie masz rację z tym obsraniem:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

materac jest konieczny, ja też kupuje turystyczne i już się orientowałam że te w komplecie to do niczego są.
a mam taką uwagę bo ten przewijak mnie zastanawia czy napewno bedzie wygodny?

No, mam podobnie... coprawda nie jestem architektem, a konstruktorem i powinnam mieć bardziej praktyczne spojrzenie na te sprawy, ale ludzie... jak ja nienawidzę tandety i prezentów na odczepnego!!!!!!

reklama
Ja tak zawsze miałam z babcią ze strony ojca, kupowała najgorsze szmaty, które nawet chłonąć wody nie chciały, żeby je na takie do podłóg przerobić;-). Pozbywałam się ich jak najszybciej.
Za to się w końcu i ja czymś pochwalę, a co? :-D Zostałam zmuszona do zakupu jednej rzeczy z logiem Arsenalu, bo tatuś tylko ten klub uznaje. I dzisiaj przyszło DSC00089.jpg

Do góry