reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Cetudra bardzo ladny ten wozek dodalam do zakladek bo pare modfeli juz maam :) a ktory wybralas wzor?? ten n4 ladny jest :) i nie drogi ten wozek w tym fotelik spacerowka gondola i dodatki za 1100 zl :) a nei wiesz czy sa w sklepach te wozki?
są i dzisiaj po raz kolejny byłam w sklepie aby się przekonać, że to wózek dla mnie... super materiał i jakość... ja jestem bardzo wymagająca i zanim coś kupię to milion razy coś przemyślę a ten jest idealny pod każdym względem... jakością oczywiście tylko oglądając go (jak będe używać to się okaże) bardzo wysoko wygląda... na pewno widziałaś x-landera i śmiem twierdzić, że jest to ta sama jakość a nawet troszkę wyżej... tym bardziej za te pieniądze....

no właśnie albo n3 albo n4 ale raczej n4...

reklama
Wiecie jeśli chodzi o gondolę to czasami warto kupić wózek używany, bo naprawdę krótko się przydaje a lepiej później zainwestować w wygodną spacerówkę.
Ogólnie jeśli chodzi o eksploatację wózka to wszystko zależy od dziecka. My jeździliśmy najdłużej ze wszystkich na kwietniu i maju 2005 czyli do 3 lat, ale większość dzieci około 2 urodzin przestało chcieć jeździć w wózkach. Dla mnie wydać 3000zł na coś co wystarczy na maksymalnie 3 lata i potem może połowę ceny da się odzyskać tylko po to, żeby poszpanować wózkiem jest bezsensu. Ale każdy robi jak uważa.
Zresztą to zależy jak wygląda życie codzienne rodziny, bo my np. mieliśmy daleko do przedszkola i woziłam w wózku Krystiana bo by nie przeszedł. A jak ktoś ma sklepiki pod nosem, do parku 5 minut albo wszędzie jeździ samochodem to jak tylko dziecko dobrze zacznie chodzić przestanie mu się opłacać brać wózek.

Ostatnia edycja:
ja kupuje tylko łuzeczko drewniane do pokoju małej szafke i komode wezme z mojego "panieńskiego pokoju"-mają 2 lata a są uzywane rok i ładne kolorystycznie pasuja jeszcze je ozdobie a w całosci mebelki kupimy jej do pokoju razem z tapczanikiem jak przestanie usiec spac w swoim łuzeczku!
posciel kupujemy do łuzeczka +3 prześcieradełka+jeden komplet poszewek - drugi i 3 uszyje sama mam prześliczne materiały właśnie do dziecinnej pościeli!

ja kupuje tylko łuzeczko drewniane do pokoju małej szafke i komode wezme z mojego "panieńskiego pokoju"-mają 2 lata a są uzywane rok i ładne kolorystycznie pasuja jeszcze je ozdobie a w całosci mebelki kupimy jej do pokoju razem z tapczanikiem jak przestanie usiec spac w swoim łuzeczku!
posciel kupujemy do łuzeczka +3 prześcieradełka+jeden komplet poszewek - drugi i 3 uszyje sama mam prześliczne materiały właśnie do dziecinnej pościeli!

i super:-) ja też miałam identyczny plan:tak:

foto dla gemelo

Załączniki

• 175456-l.jpg
    175456-l.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny:-);-):-) my dziś z moim M byliśmy w sklepie z wózkami i decyzja podjęta, odmówiłam wcześniej zamówiony espiro atlantic i kupiliśmy jednak X-Landera XT :tak:mimo że byliśmy przeciw 3 kołowym :szok:ale wam powiem że jak nim pojeździliśmy po sklepie to chodził jak po maśle i był bardzo stabilny mamy kolor zielony \:happy2:(tylko gondola dotrze za 2 tyg i udało nam się kupić go w jakiejś super promocji bo za wózek zapłaciliśmy ok 800 zł||||||| plus wpinany fotelik za 360więc ,jesteśmy bardzo zadowoleni i w końcu decyzja o wózku już za nami. Jeszcze grzejnik do pokoju dzidzi laktator i sterylizator parowy i chyba już wszystko by było, ewentualnie jakieś drobne ubranka itp :):cool2:

Cześć dziewczyny:-);-):-) my dziś z moim M byliśmy w sklepie z wózkami i decyzja podjęta, odmówiłam wcześniej zamówiony espiro atlantic i kupiliśmy jednak X-Landera XT :tak:mimo że byliśmy przeciw 3 kołowym :szok:ale wam powiem że jak nim pojeździliśmy po sklepie to chodził jak po maśle i był bardzo stabilny mamy kolor zielony \:happy2:(tylko gondola dotrze za 2 tyg i udało nam się kupić go w jakiejś super promocji bo za wózek zapłaciliśmy ok 800 zł||||||| plus wpinany fotelik za 360więc ,jesteśmy bardzo zadowoleni i w końcu decyzja o wózku już za nami. Jeszcze grzejnik do pokoju dzidzi laktator i sterylizator parowy i chyba już wszystko by było, ewentualnie jakieś drobne ubranka itp :):cool2:

jak za tę cenę to zdecydowanie dobry zakup:-)

ja dostałam na wesele parowar... i swietnie sie sprawdza jako sterylizator parowy :-) kaska zaoszczędzona, dentico polecam - jesli takowy posiadasz :-)

Wklejam zdjęcie mojego wczorajszego kompletu:-)
x_t_gond_spac_x_car_d[1].jpg

Abeja ja niestety nie mam parowaru więc chyba sterylizator kupie ale widziałam fajne avent w media duże, chyba ok 150 zł:tak:

Ja pierwsze dziecko dałam radę bez sterylizatora to teraz też damy radę. Chyba, że okaże się butelkowy wtedy taki zakup pewnie się przydaje. Ja tak naprawdę przy Krystianie przez pierwsze pół roku właściwie nie używałam butli. On się nie chciał do żadnej przekonać. A ja byłam na miejscu to cycolił. A potem to już tak restrykcyjnie do tych wyparzeń nie podchodziłam, w końcu dziecka nie można za mocno izolować od bakterii bo się nigdy nie przyzwyczai. Wyparzałam kubek niekapek ale nie tak przed każdym użyciem.
Zresztą jak się karmi piersią to się ich nie wyparza a na skórze jest pełno bakterii przedtem, myje się ciepłą wodą, ale bez przesady nie ma szans aby od przemycia wodą wszystkie bakterie znikły a dziecko je doi od urodzenia i nic mu nie jest.

reklama
Do góry