reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Catedro ja jak bym miała wybrać teraz wózek to byłby to mura 4:tak::-)
zwróć uwagę z tych 3 która spacerówka rozkłada się na płasko:tak: na pewno nie do końca ale tak prawie leżąco:tak: u mnie córcia szybko z gondoli wyrosła i przesiadła się na spacerówkę w wieku 4 miesięcy:tak: nie wiem jak jest z tymi spacerówkami co mają takie siedzenie kubełkowate i ich się nie rozkłada tylko tak przechyla pod kątem jak fotelik samochodowy np w quinny buzz nie wiem czy na dłuższe spacery dziecku będzie wygodnie:confused:
cały czas zachwycam się tymi kolorkami i wzorkami:sorry2:

reklama
Wiecie co, jeśli chodzi o wózki, to ile nas, tyle upodobań, preferencji i opinii...

Ja w sumie jeszcze się tak bardzo nie rozglądam - zostawiam to na ostatnią chwilę. Ale podczytuję Was, żeby się czegoś wcześniej dowiedzieć. I wiecie co, wcale nie wiem na tę chwilę na co się zdecyduję...;-)
W sumie też myślałam, że mam duuużo czasu na zamówienie wózka. Trochę mnie pan w sklepie zmartwił, bo powiedział, ze w chwili obecnej tako przymuje zamówiania na ten mój wybrany wózek na wrzesień.... chyba że wybrałabym wersję standard 08, której nie chcę, a którą tu na allegro łatwo znaleźć. Wstrzymam sie więc jeszcze do połowy lipca, a potem to chyba już zamówię, o ile nie znajdę czegoś lepszego.

Catedro ja jak bym miała wybrać teraz wózek to byłby to mura 4:tak::-)
zwróć uwagę z tych 3 która spacerówka rozkłada się na płasko:tak: na pewno nie do końca ale tak prawie leżąco:tak: u mnie córcia szybko z gondoli wyrosła i przesiadła się na spacerówkę w wieku 4 miesięcy:tak: nie wiem jak jest z tymi spacerówkami co mają takie siedzenie kubełkowate i ich się nie rozkłada tylko tak przechyla pod kątem jak fotelik samochodowy np w quinny buzz nie wiem czy na dłuższe spacery dziecku będzie wygodnie:confused:

Roksi Jet się rozkłada na płasko:-D:-D:-D na pięć stopni regulacji siedzonka.... i jego spacerówka nie jest kubełkowa... tak samo espiro.... nie sprawdzałam w x-landerze

tez unikałam spacerowych kubełków dlatego na wstępie odpadł mój faworyt czyli espiro vector 4 air i quinny buzz:-D:-D:-D

hehe:-):-):-)

na dowód zdjęcia;-)

Załączniki

• 671b6b0679bab76c201b08a1c6035097.jpg
    671b6b0679bab76c201b08a1c6035097.jpg
    37,4 KB · Wyświetleń: 47
A to fakt, kubełkowe spacerówki to niewypał, jeśli patrzeć pod kątem spania. To niemal tak, jakby dziecko w nosidełku spało.

He, ja sprawdziłam xlandera - rozkłada się na płasko, ale spacerówka jest jednostronnie montowana - tylko przodem do kierunku jazdy.

Poza tym wiecie co? Na zdjęciach to te wózki inaczej zdecydowanie wyglądają.

Ostatnia edycja:

Bexa mi się bardzo podoba od dawna Clipper tak samo.... problemem jest to, że ani jednego ani drugiego nie mogłam zobaczyć jeszcze w żadnym sklepie:baffled:

dlatego jeszcze szukam, bo obydwa są bardzo fajne na zdjęciach ale ja musze zobaczyć je na żywo:tak:

chociaż ja byłam bardzo za implastem bolderem i to był mój pierwszy wybór ale jak go zobaczyłam na żywo to mi się odechciało... bardzo kiepskie wykonanie...

Nie widziałam bexy w żadnym sklepie, to i nie wiem, jak to wygląda na żywo. Chicco widziałam i implasta... zrobisz oczywiście jak chcesz, ale dla mnie wykonanie i użyte materiały pozostawiają wiele do życzenia. Choć podobał mi się na zdjęciach implast bolder bardzo, to w zderzeniu z rzeczywistością odpadł w przedbiegach.
I popieram elisabeth - trójkołowce są jednak mało stabilne. Może i noworodka w gondoli da sie tak wozić, ale w tej spacerówce jak dziecko się przechyla, to chyba z wózkiem razem. Nawet sprzedawca mi go odradzał.

Ostatnia edycja:
Mi sie bardzo Bexa podoba w sklepach jego nei ma to wiem ale kolezanka zamaowila na allegro i powiem wam ze strasznei sie mi spodobal a zaryzykowala i sie jej poplacilo chyba tez bede go zamaiac podobaja mi sie wzory s7 i tym podobne bo jasnych nie chce ani czerwonych czarnych bo za ciemne ale takie wzorkowate w sam raz dziecko bedzei miec na czym zawiesic oczko :);-):-)

reklama
ja jeszcze odnośnie wyprawki;-)
polecam smoczka który ma okrągły kształt ale nie spłaszczony tylko okrągły:tak: położna doradziła mi w szpitalu że taki smoczek nie zaburza ssania piersi ma być okrągły jak sutek:tak:
kapturki kapturki do karmienia avent (663618946) - Aukcje internetowe Allegro
rewelacja na zmasakrowane sutki:tak: moja tak mnie gryzła że przez 3 miesiące karmiłam ją tylko w kapturkach:tak: z aventu najlepiej się sprawdziły są różne rozmiary na początek oczywiście najlepsze są małe:tak:

do kąpieli super sprawdził się płyn Oilatum super nawilżał skórę dziecka:tak: nie trzeba dziecka smarować oliwką:tak: w szpitalu oczywiście wymagają oliwkę i mydło bambino

a jeśli chodzi o majtki jednorazowe to tyłek się w nich gotuje:szok: w szpitalu w ogóle nie pozwalali nosić majtek tylko utrzymywać podkłady siłą ud:szok: na noc założyłam te jednorazowe i masakra tyłek odparzony jak u dziecka:szok:
podkłady bella najlepsze:tak:

wkładki laktacyjne też bella najfajniejsze:tak:

tamtum rosa bardzo dobry płyn do podmywania rany:tak:

Do góry