reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Ja kupiłam ciut większe i nie wiem czy dobrze zrobiłam, bo buciki obcierają jej stópkę.. I trzeba mierzyć-miałam do wyboru dwa modele Befado w rozmiarze 19 i jeden był pół cm większy, a to jednak sporo. Iza, tam w Gracji jest jeszcze jeden sklep obuwniczy, mają też trochę dziecięcych.

Właśnie tego się obawiałam - obtarcia. Wyobraź sobie, że masz chodzić w za dużych butach... Dzięki za info, jak młoda wyzdrowieje, to pojedziemy.

reklama
Laski zmienię trochę temat z bucików na zabawki a mianowicie na stoliczki do zabawy tzn mam konkretnie na myśli stoliczek fisher price albo chicco czy wy również będziecie się zaopatrywać w taki gadżet??

My od pewnego czasu mamy chicco muzyczny, taki z pianinkiem, a z drugiej strony ma podstawkę do wkładania klocków, bardzo fajny jest. Ignacemu się podoba.

Jak byłam w odwiedzinach u Pszczółki Mai to ona miala stoliczek muzyczny z FP i muszę powiedzieć że był super.
Igor się nim fajnie bawił.
Tylko ta cena!

Jagoda właśnie mi chodzi o ten z chicco co piszesz bo generalnie nie jest za grogi i podoba mi się to że ma podstawkę na klocki tylko powiedz mi jakie klocki pasują do tej podstawki orientujesz się może??
Stolik od FP też fajny ale cena masakra to fakt...

Ja kupiłam w lumpku za 40zł super pianinko :-) ma tylko funkcji że my z M co chwilę odkrywamy coś nowego :-) Ani się podoba baaardzo :tak:
tylko nie wiem co to za firma bo nie ma na nim żadnego logo :eek:

a ja ostatnio kupiłam stolik edukacyjny w biedronce za 40 zł. Tzn nie ja a moja mama... co prawda nie gra ale ma pokrętełka i różne takie dziwne rzeczy. Moje dziecię najbardziej lubi zabawę stolikiem pt. wywracam go do góry nogami :/

guziczku pasują ok, jedyne co to jest tam 7 klocków i ja nie mogę znaleźć nigdzie czy gdzieś można je dokupić. Ignacy najbardziej po za pianinkiem (fajnie jest, że zależnie od ustawienia książeczki inaczej pianinko reaguje na naciskanie klawiszy i jeszcze te boczne elementy na pianinku są dźwiękowe) to lubi odgłosy tych interaktywnych zabawek, najbardziej w żabę lubi walić, żeby skakała, bo wtedy jest taki specyficzny odgłos, nie umiem go "napisać".
Ja za używany stolik dałam 80zł z przesyłką, ale wiem, że można taniej upatrzyć, bo on nowy kosztuje coś trochę ponad 100zł na allegro.
My nie mamy klocków lego primo więc nie wiem czy by pasowały. Lego duplo na pewno nie pasują, innych nie posiadam. Przyznam, że muszę sprawdzić te primo.
Duplo lego jest takie samo jak duże klocki wadera i takie chińskie podróbki.
Jak oglądam w necie to wydaje mi się, że lego primo mogą pasować ale 100% pewności nie mam.

Ostatnia edycja:
My zdecydowanie rezygnujemy ze stoliczka, mamy ten muzyczny ogródek, pianinko z lustrem i to wydaje mi się powinno wystarczyć :) Zresztą moja mama już uważa że Juli pokój zaczyna przypominać przedszkole tyle zabawek.:):):)

reklama
Ja przy Krystianie nie miałam stoliczka, więc teraz z ciekawości nabyłam :-D. My nie mamy dużo zabawek do roczku, bo ja staram się nie kupować (za drugim razem odwróciło mi się o 180 stopni podejście) a te tony po krystianowych już dawno albo sprzedałam albo oddałam.
Ale przyznam też, że Ignac nie jest zabawkowy, on woli zabawki Krystiana. Naprawdę ciężko trafić w coś co go zainteresuje.

Do góry