reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Niestety, ja totalnie Ci nie pomogę../
natomiast chętnie zadam pytanie, takie.. mocno laickie: po co dzieciom chodziki?
czy to raczej sprzęt dla rodziców?
czy chodzi o to, że tam się wsadza malucha i on się szczęśliwy wreszcie czymś sam zajmuje... ? czy jak to działa.... ? ... totalnie się na tym nie znam, bo nigdy nie widziałam dziecka w chodziku.. a intryguje mnie to

Źle mnie zrozumiałaś. Chodziło mi o sprzęt takiego rodzaju:
SMOBY 412005 WIELOFUNKCYJNY JEŹDZIK DeLuXe +BONUS (1160972277) - Aukcje internetowe Allegro

reklama

:zawstydzona/y: sierota boża...
jeździk.. tak - to nawet wiem po co jest dzieciom ;-)
taki co pokazałaś na allegro ma tę zaletę, że Ty możesz go pchać - bo jak są takie, tylko same samochodziki, to trzeba liczyć, żę dziecko będzie jeździć samo - pewnie dla troszkę starszych..
ten wygląda fajnie, ale niestety nadal nie pomogę, bo nie mam wielkiego doświadczenia

Ja w sprawie jeździka również nie pomogę. Na razie nie szukam, jeśli będę kupować, to pewnie taki najzwyklejszy..

Słyszałyście o (może któraś ma?) nosidełkach biodrowych?

dentico świetny jest. Przeglądałam wiele na allegro, ale na taki nie trafiłam. Dziadki już powiedzieli, że się dorzucą więc i cena nie jest tak strasznie przerażająca :happy:

Coruja chodzi Ci o taki pas zapinany na biodrze z wystającym z boku siedziskiem dla dziecka? Ostatnio przymierzałam - super jest :tak:
W podróży, czy na krótkie zakupy z samochodu i z powrotem :tak:

Właśnie coś takiego ;-) Widziałam tylko na zdjęciach i byłam ciekawa jak się sprawdza.. A tam można dziecko jakoś przypiąć, czy trzymać trzeba?

reklama
Dziewczyny kiedyś pisałyście o poszukiwaniu kasku dla dzieci do fotelika rowerowego. Znalazłam na allegro, może komuś się link przyda

Kask 0-2 lata LAZER do fotelików rowerowych (1177597286) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Straaaasznie drogi.

Można kupić dobry jakościowo za 19zł, za 50zł to już mega wypas a za 70zł markowy GIANTa lub AUTHORa.

Są ogólnie w dwóch rozmiarach 48-52 i 52-56. Na początek ten pierwszy powinien być ok.

Np. taki - KASK NA ROLKI,ROWER ATEST FLOWER 48-52cm r.S (1178046066) - Aukcje internetowe Allegro
Lub taki - kask ROWEROWY dla dzieci XS 48 - 52 cm NIEMIECKI (1182561571) - Aukcje internetowe Allegro

Pozdrawiam,
KR

Do góry