reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

kupiłam na AUKCJI ZA 80 zł, więc jak na sporadyczne użytkowanie jakoś to przeżyję:)
wiadomo że można dużo lepszą.
Na wypożyczenie nie mam czasu:) poza tym przesyłka w obie strony to 20 zł, wypożyczenie na 2 tygodnie to 30 zł, czyli razem 50. A tak to mogę później chustę sprzedać na allegro chociażby za 30 zł:)

reklama
My nie mamy niekapka i nie planujemy zakupu. Naukę picia rozpoczęliśmy od Doidy i szybko załapał. Obecnie właściwie pije ze wszystkiego, z Doidy, ze zwykłego kubka, z butelki od wody mineralnej z dzióbkiem, z butelki od wody mineralnej bez dzióbka, czasem (ale raczej rzadko) sam pije wodę z butelki ze smoczkiem (takiej na mleko) - bierze w dłonie i pije wodę jak ma ochotę. Da się ominąć kubek-niekapek jeśli ktoś nie chce go stosować. Z tymi wadami zgryzu to bym nie przesadzał, miliony dzieci niekapki stosują i zgryz mają w porządku :)

Co do nosidła MT z aukcji - to nie polecam - wnioskując ze zdjęć - słaby materiał, pas biodrowy właściwie nie istnieje, przydałby się zagłówek lub kapturek i moim zdaniem pasy ramienne trochę zbyt wąskie - ale to tylko wnioski patrząc na zdjęcia. Na allegro bym MT nie szukał - warto zerknąć na giełdę na chustoforum - chusty.info - tam można znaleźć niedrogie i sprawdzone MT dobrych firm, z mocnych materiałów ze splotem skośno-krzyżowym, które dobrze podtrzymają dziecko.

A i jeszcze jedno, jeśli nosidła ma być na jeden raz to może warto wypożyczyć?
Wypożyczalnia chust i nosidełek - LennyLamb.com

Pozdrawiam,
KR

Niestety 99% dzieci ma wady zgryzu ,z obserwacji własnych prawie każde dziecko potrzebowało korekty ortodontycznej. Oczywiście nikt nie mówi że to wina niekapka ale często stosowany twardy dziubek może się przyczynić np do protruzji siekaczy górnych.
Pozdrawiam ABD

Kasiulec też wyszłam z takiego założenia. :)

to mam pytanie jeszcze odnośnie namiotów na plażę - czy są niezbędne i jaki kupić?abwgdzl - Ty byłeś nad morzem to może się orientujesz w temacie:)

my ciągle używamy chusty i jesteśmy bardzo zadowoleni :) w Tatry też weźmiemy chustę ale też nosidło takie na plecy (nie mam zdjęcia, ale takie już ze stelażem pasem biodrowym itp). chusta na upał jest za gorąca. a nosidło dobre - tylko jak śpi, to się wygina w eskę. :(

aa. moja koleżanka sobie niedawno kupiła chusto-nosidło i jest z niego bardzo bardzo zadowolona. zarówno dla córeczki 4 letniej jak i rocznej.

http://chusty.com.pl/produkty.php?rodzaj=1401081131240217&rodzaj2=2408081256390111&menu=4

Ostatnia edycja:
to mam pytanie jeszcze odnośnie namiotów na plażę - czy są niezbędne i jaki kupić?abwgdzl - Ty byłeś nad morzem to może się orientujesz w temacie:)

My mieliśmy i nie używaliśmy. U nas był problem tego typu, że nie chcieliśmy małego odzwyczajać od spania w łóżeczku, jednak po 2 dniach doszliśmy do wniosku, że chodzenie z powrotem do pensjonatu na drzemki jest bez sensu i usypialiśmy go na plaży w wózku.

Na pewno polecam parasol plażowy (koszt to jakieś 20-30 zł) a daje cień i zapewnia przewiew, do tego wypad nad morze w jakieś ustronne miejsce, w którym nie ma wielu ludzi, rozbicie się tuż przy brzegu. Z namiotów to mogę polecić zwykłe 2-seconds Quechua (niebieskie, bez zamknięcia, daje cień i trochę przewiewu, dosyć drogie), ewentualnie takie najtańsze pół-namioty, tylko utrzymanie dziecka w takim czymś to duży problem. Na plaży świetnie się spisują dmuchane baseniki dla dzieci (9 zł INTEXu).

W skrócie, lepiej wybrać parasol i wziąć wygodny wózek do spania na plażę :)

Pozdrawiam,
KR

ja się w ogóle zastanawiam czy wózek będzie mi na plażę potrzebny... nie wiem czy nie wezmę tylko parasolki - mam cybexa. ale on po piachu nie da rady.
Mam jeszcze Boldera na pompowanych kołach ale zajmuje pół bagażnika;)

jaki rozmiar bucików kupujecie dla dzieci?
ja mierzyłam swojej stópkę ma niecałe 11 cm. I nie wiem czy powinnam jej kupic 18 czy 19?
:confused:
niechodki z mothercare ma nr 2 ( up 9)
cocodrillo - niedawco wyrosła z nr 2 teraz nr 3 (choć jeszcze luźny)

Kasiula mi Zocha wyrosła niedawno z 3jek cocodrillo a nosi rozmiar innych bucików obecnie 18. Ale jest na styk... więc zdecydowanie 18 (i będą za duże)

reklama
Do góry