reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Laski ja zawsze kupowałam pampersy. Kilka dni temu kupiłam dadę z biedronki. Są okej. Ale dzisiaj kupiłam w tesco pieluchy tesco i są IDENTYCZNE jak pampersy :) różnią się tylko tym, że nie mają tego zielonego wkładu tylko biały. Rewelacja! (te tescowe droższe, w zielonym opakowaniu). I kupiłam dzisiaj pieluchomajtki huggisa w czerwonym opakowaniu (ale one są chyba francuskie bo zupełnie inne opakowanie i francuskie napisy- w Polsce są w bordowym opakowaniu a te są w czerwonym) i też są super. Mięciutkie jak pampersy....
az normalnie chyba pojde i kupie...wkurzaja mnie troche pampersy.. a nas nocnik nie szybko sie przesiadziemy

reklama
catedra jesli sie nie myle to pampersy tescowe sa produkowane przez firme pampers,
ty chyba pisalas ze kupilas buciki dla Corci, mozesz podac mi firme?i czy jestes zadowolona?nie moge dobrac butów dla Malej, bo niby z rozmiaru (dlugosc stopki) powinny byc dobre a jednak sa za waskie.

no własnie kiedyś mi się o uszy obiło to samo... paczka tescowych 33 zł a pampersy 55 :/ różnica spoooora :)

buciki powiadasz :p a które???? bo Zocha ma więcej par butów niż ja... z takich szerszych baaardzo fajne są befado. Ostatnio kupiłam małej trampeczki... pytasz o chodki? ja mam dwie pary adidasków (gapa i nike) i 2 pary z befado, jedne balerinki a drugie trampeczki....

a tak wogóle któraś chętna na buciki cocodrillo? białe skórzane baletki i zielone????

Dzieki Hanka , mam taki niekapek lovi 6+ od razu zaczęłyśmy używać go jako kapka, bo jako niekapek to ja nawet nie mogłam się z niego napić, chociaż regulacja intensywności przepływu była nastawiona na picie soków przecierowych. Nie wiem jaką sile producent przewidziała do picia z tego niekapka.
A tak w ogóle to bardzo zręczny kapek i ta nakretna faktycznie praktyczna do nauki picia z normalnego kubka J
Minusem tego niekapka jest to, ze nie można go umyć dokładnie w miejscach gdzie sa umieszczone bolczyki do zaworka, nie sprawdza się szczotka do butelek ani do smoczków.

no własnie kiedyś mi się o uszy obiło to samo... paczka tescowych 33 zł a pampersy 55 :/ różnica spoooora :)

Większość produktów "firmowych" poszczególnych sieci sklepowych jest produkowana przez znanych producentów, którzy maja w swoim asortymencie taki sam produkt, ale nie znaczy, ze jakość obydwu produktów jest taka sam. Chociaż nie oznacza to, ze jest jakoś bardzo widoczna w codziennym użytkowaniu.

Nutria a dlaczego wkurzają Cie Pampersy ?

Jeśli chodzi o niekapki to u nas niestety nie sprawdził się TT http://allegro.pl/item1159046882_pierwszy_kubek_niekapek_tommee_tippee_150ml_6m.html przynajmniej jakieś 2 miesiące temu. Może teraz Olga by załapała o co chodzi, ma dość twardy ustnik. Ostatnio nabyłam taką butlę http://allegro.pl/item1086520425_nuby_natural_touch_butelka_profil_z_uchwyt_240ml.html ma wymienne dwie końcówki :silikonowy smoczek i silikonowy niekapek, całkiem fajne nawet spodobał się Młodej ale ona stanowczo woli pić jednak ze smoczka tym bardziej w te upały, szybciej idzie :tak:niekapkiem bardziej się męczyła i tak jakby do końca nie zaspokajała pragnienia. Fajne jest to w tych butlach, że pasują do niej zwykłe smoczki TT, ma uchwyty i czasem Olga sama sobie pije.

No i dziś natknęłam się na kubeczek, który bardzo mi się spodobał na filmiku abwgdzl kubeczek do karmienia Niemowląt DOIDY CUP 0% BPA (1158553914) - Aukcje internetowe Allegro bardzo fajna sprawa do nauki samodzielnego picia z kubeczków :tak: oczywiście jest już na liście naszych zakupów.

catedra mi chodzi o takie buciki do chodzenia, zobacze te befado. dzieki. bo takie "ozdobne" balerinki i inne to ona ma, ale to nie do nauki chodzenia.
ja tez uzywam tych samych pampersow tescowych. roznica w cenie spora a jakosc porownywalna.
kupuje albo te pampersy albo z dady. wg mnie pampersy za szybko przemakaja.

Ostatnia edycja:
Nutria a dlaczego wkurzają Cie Pampersy ?

to raczej było takie ogólne wkurzenie na dość spore ciągle wydatki pieluszkowe...
ale Krzyś jeszcze za młody na nocki - znaczy - moze ja jestem zbyt mało cierpliwa.
noi stąd ucieszyła mnie wiadomość o teńszych a dobrych pieluchach

ja tez uzywam tych samych pampersow tescowych. roznica w cenie spora a jakosc porownywalna.
kupuje albo te pampersy albo z dady. wg mnie pampersy za szybko przemakaja.

za szybko przemakają pampersy, czy te tesco-pampersy?

wydaje mi się że pampersy za szybko przemakają i anowi chyba teżo pampersach myślała:tak:

pampresowe pieluchomajtki wytrzymują troche dlużej niz zwykłe pampersowe pieluchy.....

muse spróbować tych z huggiesa pieluchomajtek.. ale najpierw musze sprawdzić cenę;-)

reklama
A ja z kolei używam tylko pampersow. Jak dla mnie są super. Nic nie przemaka, ładnie trzyma i długo. Teraz jak były upały to zakładałam Mai pampersowe pieluchomajtki bo zwykłe pampersy mi odpinała i ściągała. A tak to było to dobre rozwiązanie gdy śmigała w samym pampku albo samej bluzeczce bez bodów. Teraz jeszcze takie ładne, różowo białe w kucyki Pony są:-D

Do góry