reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

catedra mi chodzi o takie buciki do chodzenia, zobacze te befado. dzieki. bo takie "ozdobne" balerinki i inne to ona ma, ale to nie do nauki chodzenia.
ja tez uzywam tych samych pampersow tescowych. roznica w cenie spora a jakosc porownywalna.
kupuje albo te pampersy albo z dady. wg mnie pampersy za szybko przemakaja.

to polecam befado bo one są specjalnie profilowane do nauki chodzenia a mają najróżniejsze wzory... na stronie producenta jest od razu sklep i mają naprawde ładne i wygodne te buciki

catedra - gdzie kupiłaś nosidełko dla Zośki?

nosidełko mówisz o tym na plecy? kupiłam na allegro używane za 100 kilka złotych... Zrobiła je MELKAJ... ta pani ma swoją małą manufakturkę tych nosidełek i ma swoją stronkę gdzieś... szyje na zamówienie i koszt nowego to jakieś 180 zł w górę...

reklama
Mojmu M. marzylo sie noszenie córki w takich nosidla, ale Edytka tylko po chwilowej przymiarce w sklepie w sposób zdecydowanie wyrazila swoje zdanie na ten temat :) dodam ze przymiarki byly dwie w roznych sklepach i do roznych nosidełek. Zresztą ona sie tak poci, ze by sie "ugotowala" w czyms podobnym. Z cieakwosci zapytam, docelowo gdzie chcesz chodzic z dzieckiem w takim nosidełku?

Mojmu M. marzylo sie noszenie córki w takich nosidla, ale Edytka tylko po chwilowej przymiarce w sklepie w sposób zdecydowanie wyrazila swoje zdanie na ten temat :) dodam ze przymiarki byly dwie w roznych sklepach i do roznych nosidełek. Zresztą ona sie tak poci, ze by sie "ugotowala" w czyms podobnym. Z cieakwosci zapytam, docelowo gdzie chcesz chodzic z dzieckiem w takim nosidełku?

Kasiulec jest fajne :D ja kupiłam swoje bo mi się ten napis strasznie spodobał...

A moja Zośka jak ją wsadzam w nosidło to ma uśmiech od ucha do ucha... ja używam go jak idę na jakieś krótkie zakupy i nie chce mi się brac wózka, jak mam jakieś zajęcia w terenie a młodej już się nie chce w wózku siedzieć i ogólnie raz na jakiś czas... ale w sumie da radę się bez niego obyć...

chociaż teraz jak Zośka przekroczyła już 10 kg to przyznam, że trochę ją czuć na tych plecach :/

a kupiłam mei tai bo rzadko kiedy można znaleźć nosidło montowane na przód i na tył a jak się już znajdzie to cena przekracza "normalną"

jest fajne, tylko trzeba sprawdzić na ile kg jest przewidziane i mój osobisty komentarz do jednego ze zdjęć - dziecko przewiązane przez plecki pasami - nie powinno absolutnie tak być :nie: Widzisz jak jest nienaturalnie wygięte? Możliwe że to nosidło nie trzyma dobrze i dlatego tak zostało przewiązane...

w ogóle polecam te nosidła:
doux-doux

nawet większe dzieci nosi się wygodnie :)

Fajny ten kubek DOIDY , tez taki zakupimy. Ja mam niekapek Nuby taki bez uchwytów fajnie trzyma się w rączkach dziecka, ale kupując go w pospiechu nie zwróciłam uwagi na to, ze nie ma kapsla, a to niepraktyczne kiedy się chce zabrac niekapek na spacer.
Tak się dopytuje o te niekapki , chociaż pewnie można pominąć ten produkt w wychowaniu dziecka. Ja jestem z tych matek praktycznych, ograniczających do niezbędnego minimum wszelkie dodatkowe produkty i czynności ;) Chce szybko zabrać na spacer jeden kubek z piciem i nie martwic się, ze jak mi się butelka przewróci to picie się wyleje.
Nam nigdy się nie zdarzyło żeby Pampery przemiękły używamy przeważnie Active Baby i bardzo dobrze spełniają swe zadanie ;) natomiast Premium Care może i fajne przy rzadkich kupkach (u nas takich już nie ma), ale zostawiają na dupci resztki włókna z tej siateczki.

Kasiulec wtrące się , ja też mam nosidło mai-tai i jest bardzo fajne ( przechodziłam już red castle sport i bebelulu) i to jest najfajniejsze. Kupiłam na wątku zakupowym bb za 65 zł.

Dzisiaj oglądałam program Mamo to ja i tam się wypowiadano że niekapki są niezdrowe i powodują wady zgryzu. Dziecko najlepiej właśnie z takich kubeczków uczyć pić a na wyjście bidon ze słomką. :)
Ja mam Nuby ale nie chciała pić , też chyba ten kubek lub podobny zakupie. Córeczka znajomej ma roczek i pięknie ze słomki z bidonu już pije.

Co do pieluch testowałam wiele i ogólnie nie mam jakiś wielkich wymagań ale wracamy do Pampersów i już chyba na nich zostaniemy.

ja potrzebuje nosidełka na wyjazd nad morze. z wózkiem ciezko po plazy chodzic. nie chce wydac za duzo kasy bo pewnie nie bede go pozniej uzywac

reklama
My nie mamy niekapka i nie planujemy zakupu. Naukę picia rozpoczęliśmy od Doidy i szybko załapał. Obecnie właściwie pije ze wszystkiego, z Doidy, ze zwykłego kubka, z butelki od wody mineralnej z dzióbkiem, z butelki od wody mineralnej bez dzióbka, czasem (ale raczej rzadko) sam pije wodę z butelki ze smoczkiem (takiej na mleko) - bierze w dłonie i pije wodę jak ma ochotę. Da się ominąć kubek-niekapek jeśli ktoś nie chce go stosować. Z tymi wadami zgryzu to bym nie przesadzał, miliony dzieci niekapki stosują i zgryz mają w porządku :)

Co do nosidła MT z aukcji - to nie polecam - wnioskując ze zdjęć - słaby materiał, pas biodrowy właściwie nie istnieje, przydałby się zagłówek lub kapturek i moim zdaniem pasy ramienne trochę zbyt wąskie - ale to tylko wnioski patrząc na zdjęcia. Na allegro bym MT nie szukał - warto zerknąć na giełdę na chustoforum - chusty.info - tam można znaleźć niedrogie i sprawdzone MT dobrych firm, z mocnych materiałów ze splotem skośno-krzyżowym, które dobrze podtrzymają dziecko.

A i jeszcze jedno, jeśli nosidła ma być na jeden raz to może warto wypożyczyć?
http://pl.lennylamb.com/wypozyczalnia

Pozdrawiam,
KR

Ostatnia edycja:
Do góry