reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Ja się poważnie zastanawiam nad Mobi. Tylko jest problem z przymierzeniem go w samochodzie - w Opolu żaden sklep nie ma go w asortymencie i nie uśmiecha im się sprowadzać bez gwarancji że go kupimy...

Jaki polecasz /kupiłeś fotelik dla synka??

Ja jeszcze nie kupiłem. Nadal jeździ w 0-13kg.

Jeszcze nie podjąłem decyzji o zakupie. Wszystko zależy od budżetu ale tak jak mówiłem, ja na pewno dołożę więcej do fotelika, kosztem innych wydatków (typu zabawki, ubranka, wyposażenie).

Pozdrawiam,
KR

abwgdzl a jaki masz 0-13?
mój był taki koszmarny i niestabilnie mocował się w samchodzie ze juz bezieczniej chyba byloby w rękach dziecko trzymac:baffled: dlatgo ja raczej szybko zmienialam na nowy...

kolezanki maxi cosi 0-1 tez taka lata w samochodzie ze szok, ostatnio jak zamontowalismy go w moim samochodzie to trzymał się gorzej niz tamten mój:szok: przy ostrzejszym zakręcie prawie na Maksa mi poleciał:szok:

My mamy Maxi Cosi Cabrio Fix 0-13 trzyma się bardzo dobrze i Olga jeszcze w nim jeździ. Może pod złym kątem ustawialiście ten fotelik tzn. powinien on całym podłożem przylegać do fotela nie powinien być przechylony. Pewnie jak wejdzie sezon "kurtkowy" to my już będziemy wymieniać na większy fotelik bo ciasno by jej było. No i u nas w grę wchodzą Maxi Cosi Tobi lub Priori XP.

u mnie może być powodem to, że mam pod skosem siedzenie+podwyższenie przy końcówce i wogóle nie da się 0-13 stabilnie zamocować... żadnego:no:

no a isofixa chyba u mnie sie nie da...

Co sądzicie o firmie Romer model King Plus??

To dobry fotelik. Jeśli masz ISOFIX to moim zdaniem warto dołożyć 300 stówki i kupić Duo Plus (moim zdaniem najlepszy fotelik montowany przodem do kierunku jazdy obecny na naszym rynku, o czym świadczy np. to, że VW, Toyota i Volvo sprzedają go pod swoją marką).
Romer DUO PLUS (13-KOLORÓW) ISOFIX 9-18 Kurier 0 (1159160292) - Aukcje internetowe Allegro

Jeśli nie masz ISOFIXa to King Plus to również dobry wybór.

Ogólnie Britax-Romer produkuje jedne z lepszych fotelików na rynków, to dobra i sprawdzona marka (którą jak wspominałem wcześniej warto kupić w Anglii/Irlandi i przywieźć do kraju - można kupić fotelik nawet za 50% ceny krajowej).

Pozdrawiam,
KR

Co do fotelików słyszałam wiele głosów, że foteliki niemieckie są równie bezpieczne a przy tym sporo tańsze.

reklama
Co do fotelików słyszałam wiele głosów, że foteliki niemieckie są równie bezpieczne a przy tym sporo tańsze.

Przy zakupie fotelika nie należy opierać się na głosach, tylko na rzetelnych testach bezpieczeństwa. Akurat tak się składa, że największe testy przeprowadza ADAC, czyli Niemcy i oni badają foteliki, które można kupić na niemieckim rynku, w tym, także foteliki niemieckie. To, że akurat foteliki takich firm jak Britax, Maxi-Cosi czy BeSafe (czyli foteliki producentów z poza Niemiec) są w czołówce jednak o czymś świadczy. To, że duże niemieckie koncerny samochodowe wybierają foteliki najlepszych producentów też o czymś świadczy.

Przy zakupie fotelika z całą pewnością nie należy się kierować wyglądem, kolorem czy nawet ceną. Jeśli nawet jeżdzicie starym samochodem, to zakup dobrego fotelika znacznie podwyższy bezpieczeństwo Waszego dziecka w tym samochodzie. Warto o to zadbać.

Jeśli nie macie ISOFIX to zdecydowanie rozważcie zakup fotelika montowanego tyłem do kierunku jazdy, mocowanego na pasach. Będzie znacznie tańszy a do tego bardzo bardzo bezpieczny.

Jeśli możecie dołożyć kilkaset złotych do fotelika, który w testach bezpieczeństwa ma ocenę 4 to zróbcie to - nie jest to element na którym należy oszczędzać!

To tyle ode mnie w tym temacie.

Pozdrawiam,
KR

Do góry