reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Kasiulec faktycznie śliczne są teraz niektóre ciuszki w Mothercare, ostatnio też parę fatałaszków się do mnie uśmiechało z wieszaczków i półek :-D no ale ja też wolę poczekać na przeceny. Ostatnio pokupowałam trochę bielizny tam właśnie ale Olga niestety bardzo szybko mi przytyła i praktycznie nie miała na sobie kilku bodziaków i pajacyków. Teraz to już chyba dzieci tak szybko nie rosną co? Moja aktualnie śmiga w 80, 86 czasem czyli 9-12/12-18 m a dziś dopiero kończy 7 miesięcy :szok::szok::szok:

reklama
kms te rozmiary ubranek zwłaszcza w miesiącach to są chyba bardzooo zaniżone. Mój Szymon już przestaje się mieścić w 86, jedynie kilka spodenek pasuje, a bodziaki i bluzeczki musieliśmy już wymienić na 92. Ale to jeszcze nic- ostatnio kupiłam młodemu spodenki takie akurat na teraz- rozmiar z metki 6lat:-D

niezabijcie mnie ze ja znow o foelik zapyam. lepiej z isofixem parzeć czy jednak myślicie ze o drogi bajer??

Bezpieczeństwo systemu ISOFIX polega na tym, że teoretycznie nie da się źle zamontować fotelika przy użyciu mocowania ISOFIX - a jest to o tyle ważne, że 90% nieszczęśliwych wypadków nie wynika ze złej jakości fotelika tylko ze złego zamocowania tego fotelika pasami.

Przy czym należy pamiętać, że ISOFIX nie gwarantuje bezpieczeństwa co widać np. w tegorocznych testach ADAC - Cam Viaggiosicuro S 157 mocowany właśnie na ISOFIX uzyskał oceną niedostateczną.

Pozdrawiam,
KR

Kasiulec Catedra kupiłam te krzesełko, przyjechało w piatek w sobotę była inauguracja. Jestem zadowolona Bianka też. Także dzięki.

Dentico ja właśnie tak robię tą szczoteczką silikonową nakładką na palec i tą pastą myję, którą Catedra polecała. Bianka bardzo lubi mycie kiełków.

My w końcu po długich dyskusjach (a miała być żółta pszczółka od Bugaboo ;)), przymiarkach wybraliśmy "parasolkę" - Peg Perego Si - i po pierwszych spacerach mogę śmiało ją polecić - lekka, duuuża budka, duży kosz z dobrym dostępem, rozkłada się "prawie" na płasko (mały naprawdę wygodnie w niej leży) w wygodny sposób (3 poziomy), regulowana wysokość rączek, całkiem spore kółeczka, prowadzi i podbija się lekko, nawet jedną ręką. Wykonanie na dobrym poziomie i cena też moim zdaniem rozsądna.

FABRIC_00000016_PHOTO_00000035.jpg

Pozdrawiam,
KR

Peg perego ma fajen i porządne spacerówki :)

i jak się wam sprawdzają siateczki do owocków? :)

Czarodziejka my narazie jesteśmy na rozmiarze 74 lub 6-9mcy :) Jula jest długa i na szerokość wszystko jest jeszcze dobre ale za krótkie.:-D
Abwgdzl bardzo ładna spacerówka:-)
Catedra my mamy siateczke do owoców chyba od piątku i super się sprawdza,polecam:tak:

reklama
Abwgdzl bardzo fajny wózeczek :tak: ja też polecam wózki z pojedynczymi kołami :tak::tak::tak:, nasz Callisto sprawdza się rewelacyjnie na różnych powierzchniach, zaliczyliśmy spacery i w galeriach, w parkach i w lesie no i na naszych „polskich chodnikach z płytek” i jest ok.

My też koniecznie musimy nabyć tę siateczkę :happy2:

Do góry