reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Catedra, też bym się wściekła, ale na drugi raz jedź do Świata Dziecka lub innego Smyka. Wybór tam mają duży i zawsze możesz się do każdego przymierzyć, bo zazwyczaj mają wystawione po jednym modelu. Kupić możesz gdzie indziej.

reklama
Dziewczyny, kiedyś wspominałyście o tych puzzlach piankowych. Wczoraj widziałam je w Pepco za 14,99. Nie wiem tylko ile ich tam jest, ale chyba było 5 rzedów po 8 w jednym (ale nie wiem, czy dobrze pamiętam).

Catedra super zakupy:-) A nocniczek wygląda jak jakaś ozdoba- śmiało można postawić nawet na środku pokoju ;-)
Ja chciałam kupić taki grający z bajerami z FP, ale zrezygnowałam z tego pomysłu. Boję się, że młody będzie traktował go bardziej jak kolejną zabawkę.
A za tym gryzakiem jeżdżę już chyba 2 tygodnie i nigdzie nie mogę dostać:confused:

My mamy zwykły nocniczek z kaczuszką i nakładkę na sedes miękką. Przy Krystianie dłużej tej nakładki używaliśmy niż nocnika, teraz zobaczymy.

A ja kupiłam Ignaśkowi stolik chicco na allegro, z pianinkiem. Trochę na wyrost, ale w sumie klęka przy wszystkim co się uda złapać i ciągnie się w górę więc możliwe, że zanim ten stolik dotrze to on już będzie stał.

Medeuska ja mam ale nie ocean a muzyczny ogródek, mała go lubi ale trudno przewidzieć jak Maks zareaguje.Fajne pianinko:tak:
Catedra ja też chce kupić jeździk Smoby ale taki różowy, fajny ten gryzak do owoców:-)
SMOBY Maestro II Balade jeździk chodzik 5w1 (1044000597) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
albo ten co chyba Ty chciałaś
SMOBY Jezdzik MAESTRO BALADE 5w1 PLUS 431705 + BON (1041756194) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
U nas do nocnika to jeszcze daleka droga:sorry:
Jagoda fajne są te stoliki , ja się nad FP zastanawiam:-)
FISHER PRICE AKTYWNY STOLICZEK STOLIK DWUJĘZYCZNY (1048232727) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

dentico mi też sie ten fisher price podoba, tyle, że ja za chicco dałam połowę tej kaski co fp kosztuje.
I tak wydałam tyle, bo kupiłam jeszcze samochód BEN10 dla starszaka, tym sposobem mam już dzień dziecka z głowy :-).

Moja znajoma miała chicco chyba taki jeździk 4w1
http://aukcjewp.wp.pl/item1047615388_chicco_jezdzik_quattro_bujak_popychacz_4w1_krako.html
, muszę jej spytać jak to się w praktyce sprawdzało.
My mieliśmy przy Krystianie taki pchacz FP słoneczko, nie polecam.
http://aukcjewp.wp.pl/item1042122307_fisher_price_chodzik_jezdzik_pchacz_od1zl_bcm.html
Młodego nam kiedyś przeważyło jak były rozsunięte te nogi i on pchał, nie wiem jak on szedł, ale wypadł przodem przez to słoneczko i tak się wystraszył, że potem przez kilka dni nie chciał stawać. I potem już nie chciał się nim bawić.

I mieliśmy taki zwykły jeździk samochód, nawet nie wiem jakiej firmy bo dostaliśmy używany po kuzynach. I ten samochód to był długo hit absolutny. Oddawaliśmy go jak już Krystian był dużo za duży na niego i jeszcze nie chciał go oddać.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny gratuluję zakupów :-) wszystko takie fajne :tak:

Ja jeszcze z nocnikiem poczekam, ale właśnie takie z wkładką mnie interesują.

Na stoliczek eduk. też poluję na allegro ale ten FP AKTYWNY STOLICZEK DWUJĘZYCZNY,STOLIK FISHER-PRICE (1039496171) - Aukcje internetowe Allegro- także Luizka jesteśmy dwie :-D te chicco też fajne CHICCO 2010 DWUJEZYCZNY STOLIK MOWIACY OGROD 70690 (1013933708) - Aukcje internetowe Allegro
tylko tak się teraz zastanawiam, czy te stoliki to raczej nie dla starszych dzieciaczków, dla takich mniejszych to chyba w zupełności taki by starczył FISHER PRICE MUZYCZNY STOLIK EDUKACYJNY +KUBUS (1013935766) - Aukcje internetowe Allegro koleżanka miała i synek go uwielbiał, właśnie przy nim uczył się stawania i piewszych kroków, ale córeczkę prawie wcale nie zainteresował :confused:

A mi przypadł do gustu ten jeździk 5w1 różowy co wkleiła Dentico. Bardzo fajny i prakyczny. Mamy 200 zł na chodzik dla Mai od mamy T., ale że chodzika małej nie kupię to chyba się machnę na ten jeździk;-)

reklama
Do góry