reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

My wczoraj wybraliśmy się na wyprawę w poszukiwaniu idealnego dla nas wózeczka i fotelika. Jeśli chodzi o wózek to chyba na tym poszukiwania zakończone Cybex Callista model 2010, ma to czego szukałam jedną rączkę, pięknie się nim manewruje, on płynie a nie jedzie fajne rozwiązanie z napinaniem pasów - jak w fotelikach samochodowych. Minusy brak okrycia na nóżki trzeba dokupić i brak okienka na dziecko no ale jakoś prowadzenia tego wózka rekompensuje te braczki i tu pytanie do Posiadaczek Cybexa - jak Wasze wrażenia z dłuższej jazdy tym wózkiem (Kasiulec ) ???

A co do fotelików to były trzy typy:
Maxi Cosi Tobi
Maxi Coci Priori XP
Romer King Plus

Wrażenia po przymiarkach, Tobi jest najwęższy i prawdopodobnie pasy mamy w aucie za krótkie do niego, W Romerze ten zagłówek jest trochę duży i jak dziecko włoży tam główkę to ma utrudnione obracanie a tym samym pole widzenie mniejsze (nie wiem jak będzie u troszkę starszego dziecka z tym) no i najlepszym dla nas okazuje się Priori XP tylko dokupimy zagłówek. No ale wczoraj pan doradził nam tak wczesny zakup/zmianę, powiedział, że to foteliki dla ciut starszych dzieci i jeśli nasza mieści się jeszcze w Cabrio Fixie to niech jeździ nim jak najdłużej, bo zawsze to jazda tyłem i dużo bezpieczniejsza. Powiedział, że jak Mała zacznie nam wyrastać to wtedy najlepiej ponownie ją pomierzyć w fotelikach bo zawsze inaczej ciałko może się układać w nich. No i faktycznie w wiosenno-letnich ciuszkach Olga bez problemu wchodzi na szerokość, nad główką ma jeszcze luzu ok 5cm a nóżki dopiero zaczęły dotykać lekko oparcia. Także pewnie parę miesięcy jeszcze w nim pośmigamy.

No i informuje, że w sklepach Świat Dziecka Świat Dziecka
jest jeszcze wiosenna promocja -20% na wózki i foteliki samochodowe., -50% na odzież i -35% na mebelki :-D

Załączniki

• callisto3-in-1_news.jpg
    callisto3-in-1_news.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 43
reklama
My wczoraj wybraliśmy się na wyprawę w poszukiwaniu idealnego dla nas wózeczka i fotelika. Jeśli chodzi o wózek to chyba na tym poszukiwania zakończone Cybex Callista model 2010, ma to czego szukałam jedną rączkę, pięknie się nim manewruje, on płynie a nie jedzie fajne rozwiązanie z napinaniem pasów - jak w fotelikach samochodowych. Minusy brak okrycia na nóżki trzeba dokupić i brak okienka na dziecko no ale jakoś prowadzenia tego wózka rekompensuje te braczki i tu pytanie do Posiadaczek Cybexa - jak Wasze wrażenia z dłuższej jazdy tym wózkiem (Kasiulec ) ???

A co do fotelików to były trzy typy:
Maxi Cosi Tobi
Maxi Coci Priori XP
Romer King Plus

Wrażenia po przymiarkach, Tobi jest najwęższy i prawdopodobnie pasy mamy w aucie za krótkie do niego, W Romerze ten zagłówek jest trochę duży i jak dziecko włoży tam główkę to ma utrudnione obracanie a tym samym pole widzenie mniejsze (nie wiem jak będzie u troszkę starszego dziecka z tym) no i najlepszym dla nas okazuje się Priori XP tylko dokupimy zagłówek. No ale wczoraj pan doradził nam tak wczesny zakup/zmianę, powiedział, że to foteliki dla ciut starszych dzieci i jeśli nasza mieści się jeszcze w Cabrio Fixie to niech jeździ nim jak najdłużej, bo zawsze to jazda tyłem i dużo bezpieczniejsza. Powiedział, że jak Mała zacznie nam wyrastać to wtedy najlepiej ponownie ją pomierzyć w fotelikach bo zawsze inaczej ciałko może się układać w nich. No i faktycznie w wiosenno-letnich ciuszkach Olga bez problemu wchodzi na szerokość, nad główką ma jeszcze luzu ok 5cm a nóżki dopiero zaczęły dotykać lekko oparcia. Także pewnie parę miesięcy jeszcze w nim pośmigamy.

No i informuje, że w sklepach Świat Dziecka Świat Dziecka
jest jeszcze wiosenna promocja -20% na wózki i foteliki samochodowe., -50% na odzież i -35% na mebelki :-D

KMS niemożliwe abyście mieli za krótkie pasy do Tobiego bo zapina się go za panelem i na górze zahacza.... nie am takiej możliwości... ja mam priori czyli bez napinacza- bo priori xt ma napinacz w pasach ;) i taka różnica a cena 200-300 wyższa :) ja bym została przy Tobi :) a wózek super :) Kasiulec trochę na niego narzeka ale ogólnie jest ok :) Niech się ona wypowie...

KMS ja mam cybexa ONYXA - ma inne kółka i ma okienko na dziecko:) tylko nie jest przysłonięte.

Ja ten wózek używam bardzo rzadko i tylko po mieście, na codzień mamy inny wózek na pompowanych kołach.
Jak dla mnie spory minus mojego wózka to mały kosz na zakupy.
Prowadzi się go super po centrach handlowych, ale nie można go wciągnąć po schodach jak to robi Catedra ze swoim magikem:)
Ale ogólnie jestem zadowolona, okrycia na nóżki nawet jakbym miała to bym nie stosowała;)

Wózek jest dość długi po złożeniu i tak średnio się go składa, ale to są takie małe minusy, bo wygląd wózka rekompensuje wszystko:)

wiadomo jest to parasolka a nie wózek na pompowanych kołach który "płynie" po górkach, wzgórkach i pagórkach:)

Cybex_-_Onyx_-_Tango_Red-Front2.jpg

a co do fotelików - dzwoniłam do sklepu i powiedział mi sprzedawca że do Tobiego trzeba sporo pasa... Ja go osobiście nie widziałam.

Ja myślę o Maxi cosi priori fix, ale nie jestem pewna czy bez ISOFIXa tez go mozna montować jakbym np chciala zamontowac w innym samochodzie.

TOBI
http://www.youtube.com/watch?v=YoAgF7ltp2g

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny :-D:-D:-D

Czyli zaraz ruszamy go kupić :-) Ten fajnie się składa, to, że dlugi jest to mnie cieszy bo ja mam 173 M ok. 190 i szukaliśmy wózka z rączkami na poziomie dla nas wygodnym a wczoraj jeszcze ogladając go na youtubie zobaczyłam,że ta raczka ma regulację wysokości, super :-D no jest cięższy od Twojego bo 8,00kg ale to i tak ładnie :tak:
Co do fotelika to wlasnie nam, też powiedzieli wczoraj, że Tobi potrzebuje z tych trzech co wymieniłam najwięcej pasa :tak: a w naszym autku pas ledwo starczał wo zapięcia Cabrio Fixa :baffled: no ale mamy w planach zmiane autka (jak dobrze pójdzie) to może zbiegnie się z wymianą fotelika i będzie ok. bo teraz z izoxixem też nie możemy kupić bo autko nie przystosowane :no:
Ten fix chyba tylko z baza montowany jest, mogę dziś sie wywiedzieć w Świecie Dziecka :tak: tu polski filmik o montowaniu go Maxi Cosi Priori Fix

hahaha też lubię wujka Youtuba :))))))

Ostatnia edycja:
Byłam dziś w sklepie - widziałam foteliki i chyba się zdecydowaliśmy na Maxi Cosi Priori XP, nie będę szaleć z ISOFIXEM. na pasach z napinaczem był naprawdę stabilny, nie drgnął praktycznie jak próbowałam go wyszarpać:-p:-p:-p

Kasiulec jak chcesz priori xp to kup zwykły priori.... różnica jest 200-300 zł a dla bezpieczeństwa żadna... priori xp ma pas z napinaczami co oznacza jedynie to, że przy zapinaniu dziecka zapinasz je jak normalnymi pasami w samochodzie... jest to tylko trochę wygodniejsze....

pytanie... czy jeździsz tak często aby dać za to te kilka groszy wiecej?

dlatego kupiłam zwykłego priori :)

w XP łatwiej się przepina pasy:)

no właśnie o tym mówię... tylko pytanie bo wiem, że rzadko wozisz małą samochodem czy jest sens wydać tyle więcej... jak juz koniecznie łatwiejsze zapinanie to pomyśl nad tobim bo kosztuje odrobinę więcej niż xp ale ma oczko wyżej w testach bezpieczeństwa.... różnica jest 100-150 zł a jest sporo bezpieczniejszy

reklama
ja chciałam Tobiego ale raczej szansa na zamontowanie w samochodzie jest niewielka - potrzeba dużo pasa. Dwóch sprzedawców powiedziało, ze jeśli był problem z montowaniem nosidełka to z Tobim będzie jeszcze większy..a u mnie na styk pasów starczyło w 0-13.
Sprzedawca mówił że Priori pasuje do większości samochodów.

Takiego xp znalazłam...kolor..no wiem:baffled::baffled::baffled::baffled:
WIELKA WYPRZEDAŻ MAXI COSI PRIORI XP DEEP MINT (1023599047) - Aukcje internetowe Allegro

no ale może faktycznie nie warto xp...

Ostatnia edycja:
Do góry