reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Abwgdzl widzę że zrobiłeś już porządny research ;-) Czy obiły Ci się o oczy foteliki które można mocować tyłem do kierunku jazdy ale przy pomocy pasów? Niestety isofixa nie posiadamy w samochodzie...

o britax anvolva czytałam gdzies negatywne opinie przez to ze jest od 9-36, czyli obejmuje dwa przedziały wagowe. jak znajde ten artykul to wkleje

Abwgdzl widzę że zrobiłeś już porządny research ;-) Czy obiły Ci się o oczy foteliki które można mocować tyłem do kierunku jazdy ale przy pomocy pasów? Niestety isofixa nie posiadamy w samochodzie...

Przy pomocy pasów to ja bym wybrał chyba Maxi Cosi Mobi (zbiera bardzo dobre recenzje od szwedzkich użytkowników) i jest do 25kg.

Maxi Cosi Mobi

Ewentualnie, któryś z modeli BeSafe (np. iZi Combi lub iZi Kid) ale one będą raczej droższe.

Gdyby ktoś chciał zobaczyć czemu tak "namiętnie" piszę o fotelikach montowanych tyłem do kierunku jazdy polecam krótki filmik:

[video=youtube;fKIeExpDLDA]http://www.youtube.com/watch?v=fKIeExpDLDA[/video]

Pozdrawiam,
KR

Ostatnia edycja:
szkoda ze maxi cosi mobi montowany jest tylko tyłem do kierunku jazdy, bo długo dziecko i tak w ten sposób nie pojeździ. Możę ze 2 lata...

Ja jutro jadę do sklepu pooglądać foteliki na żywo,poprzymierzam Julke , szczerze chciałabym coś kupić bo małej nogi się w tym nosidełku zginają .
Ostatnio wpadł mi w oko fotelik Espiro Optima, od 0 do 25 kg, montowany przeodem i tyłem do kierunku jazdy, cena przystępna, opinie użytkowników ok, ma atesty, może to nie największa firma ale wykonanie mi przypomina maxi cosi. Jutro jade go obejrzeć , ciekawe jak wypadnie i co mi w sklepie o nim powiedzą.
Fotelik Espiro Optima Baby Design 0-25kg - kurier gratis - 379.00<span class=notranslate> zł</span> : dino sklep dla dzieci oferuje wózki, foteliki, meble, pokoje dziecięce

reklama
dentico my przy Krystianie mieliśmy ramatti, w porządku był, nie mogę się przypiąć. My wtedy wahaliśmy się między ramattim i maxi cosi, wybraliśmy ramatti nie ze względu na cenę tylko dlatego, że był wyższy i większy, Krystian zawsze był wysoki, to maxi cosi to by nam do 2 lat nie wystarczyło, a w ramattim jeździł do 3,5 roku.
Ignaś jest niższy i spokojnie mieści nam się jeszcze w ten fotelik peg-perego do 13kg co mamy i myślę, że do roku to bez problemu w nim pojeździ.

Do góry