reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

ale fajnie ze już kupiłyście foteliki, ja się ciągle zastanawiam...jeździmy z małą dość rzadko więc narazie jeszcze mieści sie w nosidełku i decyzje o kupie fotelika odwlekam
a do montażu fotelika tyłem do kierunku jazdy jakoś zniechęcają mnie te zdjęcia
1024886238_c9321f8bf6.jpg
fakt że jest to bezpieczniejsze i tylko to się powinno liczyć, ale jakoś nie wyobrażam sobie podróży np do Zakopanego z Warszawy w taki sposób, a fotelik np. maxi cosi mobi montuje się tylko tyłem, a szkoda:(
ten co ma Dentico wygląda super, nie wiem jak wypada w testach. Ja bym chciała raczej maxi cosi.

reklama
Kasiulec faktycznie dla starszych dzieci to nie zdaje egzaminu...
My też myślimy nad fotelikiem i wózkiem.. na razie podczytuje Wasze opinie.. coś trzeba będzie zdecydować

Każdy rodzic decyduje sam. Ja wol kupić droższy, sprawdzony, bezpieczny fotelik niż kolejną serię zabawek, leżaczków, huśtawek, ubranek, bucików czy wymyślnych krzesełek do karmienia. Ale to tylko moje zdanie :-)

Dziewczynka na zdjęciu wygląda przynajmniej na 20kg, do tego jest wysoka i w każdym foteliku do 25kg (niezależnie od tego w którym kierunku będzie zamontowany) będzie jej zapewne mało wygodnie. Spokojnie mogłaby już jeżdzić przodem do kierunku jazdy.

Pozdrawiam,
KR

A ja się chyba zdecyduję na Ramatti Venus. Po pierwsze - wysokie noty w crashtestach, po drugie głębokie profilowanie boków, po trzecie - blokada pasów samochodowych, po czwarte - cena. I ostatnie: moi chłopcy już się buntują jeżdżąc tyłem i nic nie widząc.

Gemelo też nad nim myślałam :) Myśle że jeżeli chcecie jeździć przodem to dobry wybór.:tak:

Szkoda że tak mało firm bierze udział w testach, szczególnie polskich.
Ja szczerze powiem nie patrzyłam na cene , tylko głębokość siedziska, boczne osłony, chciałam wkładke dla mniejszych dzieci. I szukałam takiego co można tyłem i przodem jeździć. Na foteliku jest napisane że do 10 kg na pewno wozić tyłem i tak też zrobie. :tak:Ma normy i wymagane standardy. Ja już nie chciałam jej wozić w nosidełku bo ono dla mnie już mało bezpieczne się wydawało. Narazie traktuje ten fotelik jako zastępstwo dla nosidełka. Jeśli okaże się że coś będzie z nim nie tak i będzie mogła spokojnie jeździć przodem to kupie inny.:-)

Ten filmik co wstawił abwgdzl szczególnie jest przekonujący aby wozić narazie Julke tyłem, zobaczymy do kiedy się nie będzie buntować. Na szczęście nie jeździmy długich tras więc te nogi długo nie są tak podgięte ale i tak skoro taka pozycja jest bezpieczniejsza to tak jeździ . Narazie to lubi , ogląda sobie gazetke albo śpi.:-D

Nie wiem czy takiemu dziecku można wkładać taki rogalik wokół szyji aby wygodniej mu się spało.?

Załączniki

• a1.jpg
    a1.jpg
    58,8 KB · Wyświetleń: 60
Ostatnia edycja:
A ja się chyba zdecyduję na Ramatti Venus. Po pierwsze - wysokie noty w crashtestach, po drugie głębokie profilowanie boków, po trzecie - blokada pasów samochodowych, po czwarte - cena. I ostatnie: moi chłopcy już się buntują jeżdżąc tyłem i nic nie widząc.
My mamy Ramatti Saturn teraz i sprawuje się ok, uważam, że Ramatti to tak jak napisała Gemelo wiele pozytywów za przystępną cenę. Też o nim myślimy

Mi te zsie podoba tenn c ma dentico tylko ja sie zastanawiam nad PRO- ponoć jest ulepszony, tyle że on jest od 9 a nie 0 kg i jest montowany tylko przodem- a mój Maks i tak juz 9kg wazy wiec to, ze tylko przodem to i tak nic nie zmieni, powyzej juz sie go powinno montować przodem....

no i Ma pozytywna opinię IMIDZ..... a na droższe mnie nie stać..... a 18kg z moim dzieckiem- pulpetem może byc szybko, więc musi posluzyc jednak dłuzej...:eek:

aaaa i zastanawiam się nad krzesełkiem do karmienia.. bo tez mi na niego troche szkod akasy, a jak nosidełko sprzedam to nie bede miala w cym trzymac i hustac maksa..
i myśle czy nie kupic tego i ni ekarmić go na hustawce:-D:-D
HUŚTAWKA KRZESEŁKO DLA DZIECI ARTI NAJTANIEJ !! (1016930923) - Aukcje internetowe Allegro

a potem bedzie jadł normalnie juz przy stole zwykłym:confused:

Medeuska mój chrześniak ma taką chuśtawke i w niej ładnie jadł, teraz ma 3 lata to już je przy stole. Myśle że będzie się małemu podobać ...:)

Ja pro nie kupiłam bo właśnie tylko przodem się montuje :) ale skoro twój ma jeździć i tak przodem to pro będzie lepszy:)

Dziewczyny, na menu już napisałam o tym, że mamy nowe zabawki. Zabawki, to szczoteczki do zębów. Chłopcy się z nimi nie chcą rozstać. Ciągle je gryzą, masują ząbki i dziąsełka. Naprawdę polecam zakup, bo chłopakom pomaga na obolałe dziąsła, a przy okazji przyzwyczajają się do przyszłego mycia zębów.

reklama
Do góry