reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Ja chyba dalej zostanę przy teutoni. Chociaż nie powiem Mura4 jest też super. Aż sama zaczełam sie zastanawiać. Mam tylko mętlik odnośnie modelu. Czy któraśz was słyszała co nie co może. W mistralu s - koła mogą być pompowane. A w cosmo(najnowszym modelu) nie ma już pompowanych kół , tylko wymyślli jakieś cudowne nowe koła :(. Nie mam przekonania do takich cudów:no:

reklama
Chcę kupić chustę... Już kiedyś był poruszany ten temat. Ale czy któraś się naprawdę na tym zna i może doradzić?
Moi faworyci:
1. CHUSTA ELASTYCZNA NATI - LEKKOŚĆ i KOLORY (649628419) - Aukcje internetowe Allegro
2. Chusta Moby Wrap z USA - NOWE MODNE KOLORY (653624273) - Aukcje internetowe Allegro
3. CHUSTA NATI - KILKANAŚCIE SPOSOBÓW NOSZENIA (651234535) - Aukcje internetowe Allegro
4. CHUSTA ELASTYCZNA Sleepy Wrap BAWEŁNA KOLORY EKO (657806560) - Aukcje internetowe Allegro
5. Pierwsza w Polsce Chusta Antybakteryjna !!! (652297214) - Aukcje internetowe Allegro

Dla mnie one są takie same. Nie wiem, gdzie jest różnica? W elastyczności, firmie, długości? Jak wybrać chustę, która byłaby najlepsza? Wiem, że i tak w nią zainwestuję, ale chciałabym to jakoś rozsądnie zrobić, mądrze... Bo w chwili obecnej wybór jest raczej na "chybił trafił" i "ten kolor fajny".

o widze ze panie juz o wózeczkach a mój mężuś dał się ubłagac(wkońcu)by zacząc się za czym kolwiek rozglądac i kupowac powoli.
Trroszke ciuszków mam w szufladzie -kupiłam podczas1ciaży ale niestety się nie przydały!
Są więc dla dzidziuni ale to jest dosłownie 3-4sztuki!
Teraz więc zaczniemy od listy ,rozglądania się w sklepach i kupowania!
Czeka nas zakup masy pieluch tetrowych bo zdecydowaliśmy za system mieszany głównie tetra ale na noc i dłuższe spacery jednorazówki!
Ja już mam gorączke zakópów tylko mężuś mnie pilnuje!
Dodam ze sam kópił naszemu skarbowi -żołnieżyki(a nie wiemy jeszcze czy to chłopiec)hihi!te żołnieżyki prędzej on zgarnie niż maleństwo do nich dorośnie ale ...!
Co do wózeczka to teściowie kombinuja coś bo powiedzieli byśmy się nie martwili wózkiem choc ja wolala bym miec wkład w wybieranie :wściekła/y: -zobaczymy!
Pokoik mamy za to odmalowany- prześlicznie!:-)

Ostatnia edycja:
no faceci to tacy są. czasem jak coś palną to tylko nic jak im lanie sprawić ;-).
Wcale nie za wcześnie. Już połowa ciąży minęła i napewno wszystko będzie dobrze. Zresztą trzeba go było uświadomić że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko, a zakupy czasem dają duuuze szczęście :-)

No a my mamy już łóżeczko i wózek:-), dużo ubranek od nowej współlokatorki dostaliśmy, więc na początek wystarczy, i śliczny biały becik:-), my kupiliśmy tylko kocyk i trzy body. Miałam Wam wkleić zdjęcia, ale niestety net nam nadal słabo dział, mieli go zrobić kilka dni temu, ale na razie ani widu ani słychu:wściekła/y::no::crazy:

reklama
A ja zaczęłam licytować gondolę ale mnie przelicytowali, jest w Wawie taka idealnie pasująca tapicerką pod moją spacerówkę ale chcieliśmy dać 100zł mniej i przyznam mam zagwozdkę, bo z jednej strony na miejscu i pod kolor a z drugiej może do rozwiązania spokojnie bym upatrzyła w takiej cenie jak chcemy dać. No i klops.
Przyznam, że po ostatniej wizycie u gina trochę zaczęłam allegro bardziej oglądać ;-). Choć dużo zakupów nie planujemy.

Do góry