reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Chciałam wczoraj kupić kocyk na allegro i pościel... To byłyby pierwsze zakupy. Do tej pory nie kupiłam nawet skarpetek...
jaba16 Dwustronny KOCYK bawełna 100% Early Days (653555482) - Aukcje internetowe Allegro
6 cz.piękna pościel 120x90 z aplikacją +GRATIS (656220687) - Aukcje internetowe Allegro
Luby się na mnie wydarł, że za wcześnie na zakupy dla dziecka, że jeszcze nic nie wiadomo... Dziękuję. To takie... ostatnio wie, jak mi zrobić przykrość...:sad:
Cyniczna Ty nie patrz na niego i kupuj wszystko co tylko chcesz, Ty musisz się tym cieszyć, jak będziesz szczęśliwa to dzidzia też będzie.

Ostatnia edycja:
reklama
Katarzynka ma zupełną rację; wyprawkowe zakupy mogą sprawić taką masę radości że nie masz co sobie tego dłużej odmawiać.. i chyba warto w ten sposób (pod)budować swój optymizm, że przecież wszystko będzie dobrze z naszymi maluszkami.. od myślenia inaczej w końcu nic dobrego nie wyniknie, a zamiast tego lepiej cieszyć się już z chociażby kilku rzeczy czekających cierpliwie na maleństwo..
spróbuj, cyniczna, to zobaczysz jaka to frajda!

witajcie...ja też jestem za tym żeby w końcu przestać się zamartwiać (przynajmniej ja miałam wiele powodów do niepokoju) tylko odetchnąć z ulgą i szaleć :-) ja już głównie po wejściu na to forum "zaszalałam" i jestem po 3 aukcjach allegro, a ponadto w między czasie dostałam moc ciuchów od kumpeli, więc chyba trochę przegięłam...samych sukieneczek do 6 mies. mam 10 sztuk :laugh2: ale się nie martwię bo budżetu mi to zbytnio nie nadwątliło, poważne zakupy dopiero przed nami , nówki z ciuszków też zamierzam dokupić, pajacyki, śpioszki itp.fajne rzeczy są w FAsion Hause w Sosonowcu polecam, cenowo korzystnie, np.piękny pluszowy kocyk w Drewexsie za 18 zł już jest, niby II gat. ale nic tam ze sprzedawcą nie znalazłam, żadnej wady, kaftaniki po 6 zł -zakupiłam 2, ale 1 to raczej na przerośniętą lalkę BArbie, dopiero teraz to widzę...
p.s. a propos używanych ciuszków , kilka rzeczy chce odplamić, wybielić czy mogę użyć Vanisha , a potem przeprać w proszku dla dzieci, doradźcie doświadczone mamuśki:confused:

Ostatnia edycja:
Sylvia, spokojnie możesz odplamiać w vanishu. Większość rzeczy i tak przecież wygotujesz.
Cyniczna, olej faceta ciepłym nie powiem czym. Kup jeśli jest to Tobie potrzebne, jeśli właśnie się tym cieszysz. A jemu nawet nie mów, tylko rób to, na co Ty masz ochotę.

dzięki Gemelo,
Catedra widziałaś na live Espiro ? generalnie uważam, że dostęp do wózków na żywo to jedna wielka kicha, mieszkam na Śląsku i jestem zdegustowana rynkiem"wózkowym", mało sklepów, a jak już się jakis trafi to mały wybór :no: a trudno żeby wydać kilka dobrych baniek kupując w ciemno....

Sylvia ja tez jestem ze śląska i mialam podobne zdanie co do sklepów wózkowych, ale znalazłam dwie fajne hurtownie w Zabrzu i jeden sklep w Katowicach, gdzie można znaleźć mnóstwo rzeczy i pooglądać na zywo wózki..

Dzis tez próbowałam pojechać do outleta...w Sosnowcu..niestety zawróciłam na rondzie, bo nie było miejsca na parkingu..jakis dzień wyprzedazy i promocji dzisiaj, ale się wybiorę znow..tym bardziej, że potwierdziłaś moje przypuszczenia, że będzie tam taniej

Co zas się tyczy wózka..po ostatniej wizycie w sklepie..jestem za mutsy 4rider..jakieś wieści o tym wózku? wiecie coś co powinnam wiedziec i ja nim go kupię? drogi jest ale podobno warto...

Cyniczna ja też niesmiało podchodze do zakupów..kupilam dotychczas dwie paczki bodziaków w Tesco..rzeczywiście swietne jakościowo tak na marginesie..po każdej wizycie u ginka powtarzałam sobie, że teraz kupie..i odkładałam...ze strachu..ale zdałam sobie sprawę, że tylko pozytywne myślenie będzie miało dobry wpływ na mnie i moja dzidzię i to myslenie stosuję..aha i wybrałas przesliczne rzeczy na tym allegro :)

Ostatnia edycja:
Cyniczna śliczna ta pościel i za nieduże pieniądze:tak: szkoda tylko, że nie ma innych kolorów, muszę pobuszować na allegro to może znajdę. A mąż wcale nie musi wiedzieć, że coś kupiłaś;-)

Ja narazie też jeszcze nic nie kupiłam. Mam dużo rzeczy po Damianku a na resztę ciągle myślę, że mam dużo czasu:rofl2:

A ja przyznam, że boję się odplamiać Vanishem te najmniejsze ciuszki, w końcu wygotowanie nic nie daje bo przecież to nie spowoduje, że zniknie chemiczna substancja. Odplamiacze są dość mocno chemiczne.
Ja bym spróbowała lovelli albo płatków mydlanych dla niemowląt, one mają silne własności odplamiające. Choć starej wtartej plamie to mało co pomoże.

A z tym gotowaniem, to ja kolorowych ciuszków niemowlęcych nigdy na 95 stopni nie puszczałam. Wygotowywałam tylko białe rzeczy. Za to po dziecięcych proszkach jak się nie używa płynu do płukania (a ja ze względu na to, że starszy miał alergię od początku a i nad co i rusz coś uczula, pozostanę na początku tylko przy najprostszych proszkach niemowlęcych) to trzeba wyprasować z obydwóch stron bo inaczej to te ciuszki okropnie sztywne są. Ale jak się wyprasuje gorącym żelazkiem z obydwóch stron to się takie milutkie robią.

Ostatnia edycja:
reklama
Sylvia31 ja widziałam na żywo espiro i nam się ogólnie podobał:-) dość dobrze jeździło się nim po sklepie i nawet go zamówiłam espiro atlantic wersja 2009 w kolorze szaro-zielonym i czekam powinien być pod koniec miesiąca
ma skrętne przednie duże koła dość dużą gondole i spacerówke i zaskoczyła mnie niska cena domówiliśmy też fotelik do kompletu nie ma niestety przekładanej rączki ale mi to nie przeszkadza bo spacerówki użyje późną wiosną i latem a wtedy dzidziuś i tak będzie większy i chce żeby oglądał świat a niekoniecznie tylko mnie więc dla mnie to nie minus , szukałam też opini w necie i są ogólnie dobre ale okaże się w październiku jaki on naprawde jest:happy:;-)

Do góry