reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Garnuszek super:-):-), Adaś by go pokochał natychmiast.
Kobitki mam pytanie do krzesełek. Ja się noszę z zakupem, ale mam pytanie. Czy one mają regulowane oparcia, żeby Maluch nie był tak na siedząco zupełnie?? Ja karmie Adasia w bujaczku i ta pozycja mu odpowiada póki co ale nie podoba mi się, że on się chce bawić w trakcie jedzenia:-p.

reklama
bylasia teraz chyba większość krzesełek ma regulowane oparcie i często też wkładki dla mniejszych dzieci. Ja jestem bardzo zadowolona z krzesełka- super sprawa:tak: A co do zabawy w trakcie jedzenia u nas jest to już normalka. Szymek musi sobie zrobić przerwę na rozmowę, zabawę... czasami karmienie trwa bardzooo długo

Byliśmy dzisiaj przymierzać foteliki w naszym samochodzie i dupa... Żaden nie pasuje na tylne siedzenie :no::no::wściekła/y::wściekła/y: tylko na przednie, ale musielibyśmy pojechać do serwisu żeby nam wyłączyli poduszkę powietrzną.:wściekła/y::wściekła/y:

Nie kupujcie żadnych Hundayów!!!

Na szczęście to samochód teściów, M pojedzie zamienić samochody z powrotem (na nasze Clio). Mniejsze bo mniejsze, ale pasy dłuższe...:dry::dry:

:tak:My też myśleliśmy że niedługo już zmienimy fotelik ale facet w sklepie nam odradził .Podobno dziecko powinno w tych naszych do ok 8 mca jeździć. Powiedział że jazda tyłem do kierunku jazdy jest bezpieczniejsza i aby przesadzić w ten większy to dziecko powinno ładnie siedzieć. Mówiłam że małej już nogi pomalutku wystają ale on mówił że tak będzie i wtedy ma wyżej na siedzeniu trzymać . I odradzał nam 9-36 , bo tyle i tak nie wytrzyma podobno a w 9-18 i 9-25 podobno są lepsze udogodnienia dla mniejszych dzieci. Nie upierał się przy tych najdroższych , nawet polecał nam coneco bo reguluje się nachylenie w foteliku. Polecił teraz taki fotelik a dopiero potem siedzisko. Chyba go posłucham. Nawet te coneco fajne były i coś ok 380zł kosztowały.:tak:
Ja na szczęście mam długie pasy i chyba nie powinno być problemu z przypięciem;-)

Jednym z tych które polecał był ten
Coneco , Fotelik Zenith, 9-25 kg , : dino sklep dla dzieci: wózki, foteliki, meble, pokoje dziecięce

Ostatnia edycja:
Dentico..przyszło moje krzeselko ABC Design do karmienia..POLECAM!!!! Super wykonane..materiał rewelacja!!! Prosta obsługa!!! Jestem bardzo zadowolona..

co do fotelików..poszukaj jeszcze i porozmawiaj z fachowcem..coneco nie przeszły żadnych testów..i w tej cenie znajdziesz foteliki, które maja chociaz dwie gwiazdki w ADAC..chyba, że nie ma to dla Was znaczenia..ja tez je widzialam w sklepie..wygladaja dobrze, ale najważniejsze by były bezpieczne..a tego nikt nie sprawdził..

Dokładnie, Dentico my jak byliśmy dzisiaj w sklepie, to pani otworzyła stronę z testami, pokazywała mi foteliki i mówiła który ma jakie oceny :tak::tak:
no i zaskoczyła mnie bo żaden z dostępnych fotelików w przedziale wagowym 0-18 nie miał not powyżej 3:szok::szok:
Nawet Britax...

Akurat jeszcze natknęliśmy się tam na dobrego znajomego twórcy strony fotelik.info.
Oboje - on i sprzedawczyni byli na szkoleniu zorganizowanym przez tego gościa od tej strony.
Od razu pokazali nam że źle zapinamy Anię w samym foteliku!
Naramienniki mają być równo, pasy tak mocno zaciśnięte, żeby nie dało się między nie a dziecko włożyć ręki :shocked2:
Mówili że prowadzący na szkoleniu, własne dziecko zapiął w foteliku tak, że podnosząc go do góry nad głową, dziecko ani na centymetr nie odchyliło się od oparcia :szok: jednocześnie zastrzegał żeby sprzedawcy nie robili tego w swoich sklepach, a tym bardziej z dziećmi klientów :-D:-D

Ja tego o pasach nie wiedziałam na przykład, mocno dociągnięte dla mnie do tej pory znaczyło coś innego...

Dla porównania byliśmy jeszcze w innym sklepie, a tam sprzedawca wiedział mniej o fotelikach niż ja...

My nasz fotelik pożyczyliśmy, ale ciekawa jestem czy przy kupowaniu fotelika w sklepie, byłyście dziewczyny dokładnie instruowane co do montażu i przypinania w nim dziecka???
To jest bardzo ważne, a zauważyłam że mało się o tym mówi... Zwłaszcza o szczegółach...
Na szkołach rodzenia powinny być osobne instruktaże odnośnie przypinania dzieci w fotelikach...

Ja przypinam Zosię mocno do fotelika.... Ale chyba nie tak mocno jak opisuje to Amelkowa:szok:
Często jeżdżę sama z małą i przypinam ją do samochodu tak jak jest na instrukcji....

Dentico oni starali się wybrać coś co będzie najlepiej działało w naszym samochodzie, ja jeszcze prosiłam o to żeby ten fotelik miał przynajmniej 4 w testach... No i w sumie do naszych krótkich pasów w przedziale 9-18 pasował Maxi Cosi Priori. O te większe jeszcze nie pytaliśmy, bo się może jeszcze dużo pozmieniać zanim Ania będzie taka duża...

reklama
Ja właśnie kupiłam fotelik. Ale pomieszalam fora i post jest w opieka...

Dentico, a Malutka miesci Ci sie jeszcze w nosidełku? Mi Amelka już nie. Gdyby nie kurteczka, to byłoby ok.

Do góry