reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
wracając do alimtów to istneiej coś takiego jak fundusz alimentacyjny,w momęcie jak ktoś kto jest obarcziny alimentami i nie ma skąd je dać to tu działa fundusz a potem fundusz ściąga kasę od tego co nie miał... tak to chyba teraz działa... gdzieś o tym słyszałam..
a koleżanka z kwietniówek trochę za bardzo się w czuła w obronę bo my tu wcale nie najeżdżamy tylko dyskutujemy...:happy2::sorry2:

Oj rozpisałyście sie, ale kto doradzi najlepiej ciotki z BB:-D:-D:-D
Catedra - a fundusz alimentacyjny jest jeszcze cos takiego, ja tylko tak teoretycznie, trzymam kciuki za pozytywne rozpatrzenie i wysokich alimentów:tak:
Guziczek pisalam w tym samym czasie o funduszu

czyli to ze mną jest coś nie teges że tyle wydaję na młodą..... mi schodzi autentyk między 8-10 pampersów na dobę... ale Zośkowa dupcia to książęca jest poważnie zrobi siusiu i od razu jest syrena:sorry2:

ale z tymi kosmetykami to mnie zabiłyście... ja myślałam, że normalnie je zużywam:sorry2: a może ja jakoś mało wydajne kupuję? jakich używacie kosmetyków
W nocy Tycia nie wymaga wymiany pieluchy. Ale w dzień i tak średnio jakieś 6 pieluch idzie (system wypróżniania działa niezawodnie :-D duża kupa = szczęśliwy dzidziuś).
Co do kosmetyków używam żelu do mycia ciała i włosów hippa baby sanft, kremu do twarzy nivea baby (na mróz), oilatum do kąpieli, linomag zielony do pupy, bardzo rzadko używana jest oliwka hippa (do tej pory może ze 4 razy). Reasumując zużyłam 1,5 żelu; 0,5 kremu; 2 emulsje oilatum; 4 linomagi; 0,01 oliwki....
A alimenty w tym kraju są symboliczne........
No, niestety wiem coś o tym... wysokość zasądzonych na naszą czwórkę alimentów od mojego ojca była zatrważająca...:baffled::dry:
Moje kwietniówki dały cynka, że w Auchan jest dużo rzeczy w promocji dla dzieci. 5 ostatnich stron gazetki. Są w promocji jakieś słoiczki i kosmetyki.
Gdzie to ja mam najbliższego Auchana?? Acha, we Wrocku - 160km stąd...:-p
kms oczywiście że tak jest można ściągnąć od dziadków dziecka:tak:
Tak, ściągnąć od dziadków i między bajki włożyć....:dry:

Tycia śpi... ale mi w nocy popalić dała. O 4 rano uznała, że jest całkowicie wyspana...

Alimenty, symboliczne no no... zgodze sie.

Cyniczna - u mnie to nawet ciut lepiej niz u Ciebie, 150zl :-D:-D:-D
Smiechuwarte. Biorac pod uwage, ze nie dostaje od rodzicow ni grosza wiecej, mysle... na co starsza mi 150zl? Miesiecznie na codziennie : chleb,mleko i jogurt :-D:-D:-D

Nikt na Catedre nie najechal :no:
Wszystkie dziewczyny staraja sie jej pomoc, a to nie znaczy, ze we wszystkim maja jej przytakiwac bo to nie o to chodzi ;-)

Co do pampersow... mi tez schodzi okolo 3-4 na dobe. Uzywamy pampersa, ale wlasnie chcialam przejsc na cos tanszego... slyszalam, ze TOUJOURS z Lidla sa ok. Uzywa moze ktoras z Was?
Nie jestem pewna czy zmieniac, bo co z tego ze beda ok, ale bedzie trzeba czesciej zmieniac i wyjdzie na to samo co pampers...

Polecicie cos ciotki rownajace sie z jakoscia PAMPERSA a nizsza cena? :confused:

reklama
Do góry