reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

miałam porównanie.... Zośka głośniej stęka niż Kasiulca młoda płacze:baffled:

terrorism heheheh....

hahaaaa :-):-):-):-):-) To prawda nasza Emilka to Aniołek w porównaniu do Zosi:-):-):-) podziwiam Catedrę, że daje sobie rade z tym wszystkim i szkoda mi jej że jest sama z tym wszystkim:-(
No i Zosia faktycznie włącza niezłą syrenę jak ma lekko wilgotną pieluszkę:confused::blink::blink::blink:

Ostatnia edycja:
reklama
roksi a patrzyłaś w carrefourze? ja wczoraj kupiłam zwykłe pampki 4 za 42zł = 70 sztuk
w porównaniu z białymi..taniocha...58zł za 50 szt.

dziewczyny co wam tak mało pampersow schodzi 4 ,3 sztuki dzienie :szok:mi przynajmiej 6szt bomoj sika ja opętany :-p

roksi a patrzyłaś w carrefourze? ja wczoraj kupiłam zwykłe pampki 4 za 42zł = 70 sztuk
w porównaniu z białymi..taniocha...58zł za 50 szt.
shekonka nie ma u mnie carrfura:baffled: myślałam że padnę jak m zadzwonił i powiedział że pampki (zwykłe niebieskie) po 55zł:szok:

Ja zapłaciłam za 2 duże paczki pampersów 66zł , (czyli po 33 paczka) w kauflandzie. ALe ta promocja krótko była i zmienili cene na 87 chyba:baffled:

Kasiulec dzięki!!

My tez mamy promocje na Pampki. Duza paczka rozmiaru "5" (48szt) kosztuje £5.98 (minus £1 bo dostalam kupony od Pampers'a poczta:-)). Udalo sie z ta promocja bo przy tym rozwolnieniu Damiego schodzi nam ok 12 szt dziennie..

Na poczatku stycznia kupilismy Damisiowi elektryczna kolyske Fisher Price - fajnie sie sprawdza. Przed tym zakupem licytowalam na Ebay'u taka hustawke FISHER PRICE - AQUARIUM OCEAN WONDERS - TAKE-ALONG SWING - HUŚTAWKA - LEŻACZEK sklep internetowy zabawki Wrocław i wlasnie wczoraj babka przyslala mi oferte bo gosciu,ktory ja wylicytowal nie zaplacil i sie nie odezwal - ze mi ja sprzeda za ...£10! Biore e ciemno;-)Nawet zaproponowala ze podrzuci mi ja do domu w sobote:tak::-)

tak teraz mi wpadło, czy u nas nie ma takiego prawa,że jak tatuś-rodzic jest nie wypłacalny jeśli chodzi o alimenty (np.praca na czarno, zaniżone dochody) to nie można od jego rodziców sciagać ??? Chyba coś takiego było kiedyś :happy2:

Catedra a jak oglądanie zooperowych wozów ??? :-)

oglądanie wózków będzie jutro bo nie mogłam pojechać:tak:

mayo super:-) ja za używkę dalam 300 zł:baffled:

dziewczyny ja Wam coś wyjaśnię. Obecnie wydaję ok. 400-450 zł na życie codzienne Zośki. Próbowałam policzyć jak będzie potem i robiłam to w ciemno bo to przecież moje pierwsze bejbe:-) słuchałam Waszych rad i zweryfikowałam te wyliczenia.
w sądzie nie chodzi o to aby jak najwięcej wyciągnąć ale o to by rzetelnie przygotować wyliczenia. Sądy mają doświadczenie i tak samo jak co drugi tatuś jest bezrobotny tak samo znają koszta utrzymania dziecka w każdym wieku

a przy alimentach tak jak napisała kasiulec wlicza się całość za utrzymania czyli wakacje, zabawki lekarza , mieszkanie itd. Więc liczy się przewidywane roczne wydatki i robi się średnią na miesiąc i dodaje na to stałe comiesięczne wydatki.

a ja Wam jestem wdzieczna za te rady i opisy jak to u Was wygląda bo pozwoliło mi to np na stwierdzenie, że oszczędność muszę włączyć:baffled:

i nie mam nic nikomu za złe broń boże. Specjalnie o tym napisałam tutaj:tak:

reklama
no ja kupiłam 150 szt pampków za 79 zł w promocji

czasem są też za 87 dwa jumbopaki:tak:

a ja jeszcze wrócę do całej burzy jaką wywołałam
wiem, że temat już nudzony ale moje wydatki trochę inaczej się kształtują

pampersy 8 sztuk na dobę 8x31x 0.50 zł 124 zł
(bierzemy pod uwagę, że kupuję tylko na promocjach pampersy)
raz na miesiąc kosmetyki 80-90 zł
(15 żel, 10 krem, 12 balsam, 25 kremiki na odparzenia- smaruję pupę po każdej zmianie pieluchy, puderek 10 zł) ok przesadzałam z ilością muszę włączyć oszczędzanie weźmy połowe tego jak włączę oszczędzanie, myślałam, że dziecko trzeba codziennie balsamem smarować :/
mleko jak wyjeżdzałam to młoda pożerała puszkę enfamilu (25 zł) przez półtorej dnia mojego pobytu na uczelni razy 4 tygodnie daje 100 zł ok można kupować tańsze mleko...
leki (disnemar 20 zł, dentinox jeden na tydzień 25 zł, miesięcznie 100 zł, wit D 38 zł na miesiac) łącznie 160 zł
opiekunka (wyjeżdzam 5 rano od 8 jest opiekunka do 20 razem 12h, na drugi dzień wracam ok. 17stej więc 8-17 daje 9 godzin, godzina pracy opiekunki w Olsztynie to 5 zł więc tygodniowo 21h daje nam miesięcznie 420 zł)
opcja 2
biore młoda ze sobą do Wawy, mleko odpada raczej ale na czas pobytu na uczelni opiekunka bierze 10 zł za godzinę więc daje nam to 80zł tygodniowo pod warunkiem, że nie muszę iść na egzaminy, kolokwia w dodatkowych terminach

to tylko daje duzo wyższą kwotę niż to co napisałam...

a jak dziecku wejdą pokarmy stałe? koszta się zwiększą....

nie chce mi się już tego wałkować...

Ostatnia edycja:
Do góry