reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

nie wtrzymuj się:-D ja lubię na ostro:-)

a z exem cholera go wie... z jednej strony "biednego" tatusia nie powinno stać na adwokata:-p a z drugiej może "mamusia" mu opłaci:-D

nie mam pojęcia czy weźmie adwokata:baffled: z jednej strony ma na to kasę ale jak się pokaże z adwokatem to będzie jasny i wyraźny znak, że ma kasę:dry: podejrzewam, że się bije z myślami... poza tym sprawa jest w Olsztynie więc jakby miał ciagać adwokata to nieźle by mu za to musiał zapłacić...

jesteś nieźle szajbnięta:-D:-D:-D napisze o co mi chodzi w wiadomym miejscu, bo tu może jeszcze ktoś z tego użytek zrobi

reklama
ja uzywam plynu do kapieli z oliwką z johnsons baby, szamponu johnsons baby, oliwki bambino(używam tylko na główkę), krem mam bambino i jeszzcze próbki dzidziusia i puder- pudruje go zazwyczaj prawie cłego dużą ilościa bo jest tłuscioch i caly pomarszczony, wic zeby mu sie odparenia nie robily- a i tak mam jeszcze z Nivei puderek od urodzenia:tak::tak::tak:

tak, małe:tak: ale ja kupuje male bo taniej wychodzi:tak::tak::tak::tak: 12 zł kosztuje w tesco, rossmanie i biedronce:tak:

tak 900 gr kosztuje 40 zl- ale to active i on jest odpowiednio droższy a w sumie to Maksowi nawet nie podeszlo to mleko tylo zwkly:tak::tak::tak:

a np deserek- jabluszko zetrzec to chyba nie taki problem:sorry2: sama sobie nieraz tarłam bo lubie starte:-D banana widelcem tez łatwo:-p:-p

masz rację, kupiłam activ... a to nie jest zwykłe? bo innych nie było i myślałam, że to takie najzwyklejsze:sorry2:

a kosmetyków używam johnsonna i zużyłam już 3 zestawy:sorry2: 4rty leci:shocked2: no prócz oliwki i puderku bo rzadziej używane...

Jezu karolinusia ale mnie zjedziesz :D hihihi boję się już :p

teraz w podziemiach wszystkie siedzą :-D
Catedra pyskata jest jej adwokat nie potrzeby bo by go do głosy nie dopuściła:-D obawiam się że jak przeciwna strona pojawi się ze wsparciem dasz sobie radę:tak: w końcu trzeba "tatusia" pociągnąć do odpowiedzialności przynajmniej finansowej bo pewnie jeśli chodzi o opiekę to umyje raczki:wściekła/y: nie wiem czym sądy kierują się ustalając wysokość alimentów ale sędzia powinien wziąć pod uwagę, że matka musi zarobić na siebie i dziecko, co wiąże się ze żłobkiem, przedszkolem czy opiekunką.

teraz w podziemiach wszystkie siedzą :-D
Catedra pyskata jest jej adwokat nie potrzeby bo by go do głosy nie dopuściła:-D obawiam się że jak przeciwna strona pojawi się ze wsparciem dasz sobie radę:tak: w końcu trzeba "tatusia" pociągnąć do odpowiedzialności przynajmniej finansowej bo pewnie jeśli chodzi o opiekę to umyje raczki:wściekła/y: nie wiem czym sądy kierują się ustalając wysokość alimentów ale sędzia powinien wziąć pod uwagę, że matka musi zarobić na siebie i dziecko, co wiąże się ze żłobkiem, przedszkolem czy opiekunką.

roksi niestety ale sąd ma gdzieś matkę i jej potrzeby:sorry2:
co do tej odpowiedzialności to prawda jest taka, że tatuś jej nie poniesie bo sąd i tak mu śmieszne alimenty przysądzi...

ale nic z tym nie zrobię bo tak jest w tym kraju i liczyłam się z tym, odchodząc. On zresztą też wiedział o czym mówimy jak mi groził, że 200 zł dostanę... Ale nie ma wyjścia:zawstydzona/y: wolę być sama niż znosić upokorzenia. A alimenty w tym kraju są symboliczne........

active ma jakies tam bakterie jeszcze, tore niby cos tam w brzuszku regulują cvzy cos:-p:-p:-p
u mnie akurat po tym maks mial kolki- a tak nie ma wcale:baffled:

ale zamiast tak drogiego mleka mozesz kupic kleik ryzowy z nestle z tymi bakteriami, który w dodatku daje sie w mniejszych ilosciach o polowe na taką samą ilosc mleka więc wychodi taniej a w dodatku kosztuje tyle samo:sorry2:
teraz juz maksowi nie szkodi nawet kleik z tym bifidus, bo raz przez pomylke wzielam - nie zuwazylam ze sa inne:sorry2: bo tylko jest kółeczko na tym kleiku i poem bylam zdziwiona jak M mnie zje bał że na niego wrzeczne ze za mmalo kaszki daje i okazalo sie ze nie 7 lyzek trzeba dac tylko 3 :-D:-D:-D

medeuska dobrze wiedzieć. Dzięki za rady... ja to zielona jestem w żywieniu malucha:-) do tej pory cała filozofia polegała na tym aby wyciągnąć cyca i wsadzić go do buźki... od niedawna doszło jak unieruchomić ręce i nogi podczas jedzenia aby dziecko zjadło a nie wierzgało:-D

heh..catedra 800 zł powiadasz..
pampki..juz licze te najdroższe..w Carefourze 58zł o zgrozo..(mówie o białych)..u mnie idzie około dwóch paczek miesięcznie :tak: = 116zł
mleko NAN HA 1 - puszka 350 gr (niestety nie robia większych :-() około 25zł idzie 2,5 tygodniowo czyli 10 miesiecznie co daje kwotę 250zł
do tego Nutriton - paczka starcza na jakies dwa tygodnie..czyli 2 paczki po 20 zł każda = 40zł (ale teraz zagęszczam kleikiem lub kaszka więc idzie go mniej)
chusteczki - paczka na tydzień mniej więcej..kupuje huggiesy - około 11 zł za 2 paczki czyli 22zł
herbatki mam jeszcze i bede długo miała..Kajtek ich nie cierpi..
kosmetyki - płyn do kąpieli HIPP okolo 13-16 zł starcza na miesiąc..zależy ile B gichnie do wody ;-)
sudocrem mam od urodzenia malucha jeszcze..krem do buzi też..krem do ciała używany sporadycznie..mustela 56 zł..zużyte może 1/3 opakowania..
suma sumarum..niesięcznie na podstawowe potrzeby Kajtka wydaje około 400zł-450zł..
do tego dojdą jeszcze kaszki, słoiczki, ale z kolei mleka będzie szło mniej..więc licze około 100 więcej..max
raz na jakis czas kupuje wode morską, wymieniam smoki..kupuje zabawki..ubranka..ale staram się jeśli chodzi o szmatki to polowac na wyprzedażach..mam bardzo duzo pozyczonych ubranek więc szkoda mi kasy na ciuszki..wole np. zainwestować w szczepienia..
jesli chodzi o sąd to wspomniałabym właśnie o nich..a najlepiej to spróbowałabym się mimo wszystko dogadać z druga strona, bo nie wierze, ze ojciec czy babcia nie beda chcieli zapłacić wnusi za dodatkowe szczepienie..przeciez to inwestycja na przyszłość..w zdrowie dziecka :dry:

CATEDRA właśnie się kąpałam i myślałam o Tobie i wiesz co wymysliłam??
Wpadłam na to dlaczego tak dużo wydajesz na kosmetyki!!!!!! Bo TY się kąpiesz z Zosią i podbierasz jej kosmetyki do kąpieli i szampon pewnie też:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no chyba nie kąpiesz jej w swoim żelu pod prysznic:baffled::-D hahahahahaha

żarcik. Dobranoc śpij dobrze!

CATEDRA właśnie się kąpałam i myślałam o Tobie i wiesz co wymysliłam??
Wpadłam na to dlaczego tak dużo wydajesz na kosmetyki!!!!!! Bo TY się kąpiesz z Zosią i podbierasz jej kosmetyki do kąpieli i szampon pewnie też:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no chyba nie kąpiesz jej w swoim żelu pod prysznic:baffled::-D hahahahahaha

żarcik. Dobranoc śpij dobrze!

to nie był żart:-D bo kąpiemy się raz w tygodniu razem i wtedy używam jej kosmetyków aby jej nie uczulić:-D:-D:-D
ale to tak z raz na tydzień:baffled:

reklama
Do góry