reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

matko dziewczyny ale wy macie ceny szit......
catedra:szok::szok::szok::szok::baffled::baffled::szok::szok::szok:
ja to mam kosmetyki jeszcze te które kupiłam zanim mała się urodziła tylko musiałam dokupić płyn do kąpieli..... ewentualnie jeszcze morska wodę do noska ale to koszt 19.90 disne mar. chusteczki kupuję pampersa clin&play bo tanie 4 paczki po 14.90
pampki co prawda nie kupuję bo mama nam zawsze kupi coś dla wnusi (wolimy to niż ciuszki których ma mnóstwo) kaszki na razie to mit bo jedna kosztuje 4,30 to raczej żadna kasa a starcza na uuuuuuuuuuuuuuuuu....długo na razie nie ma co liczyć w przyszłość bo nie wiesz czy np maluch będzie mógł to jeść bo np może będzie uczulony... nie ma co wybiegać w przyszłość..

reklama
guziczek muszę wybiegać w przyszłość bo to wyliczenie do alimentów:sorry2: dla sądu...

dlatego pytam bo nie chcę napisać nieprawdy:sorry2:

Karolinusia ale wtedy te jedyne wolne minuty wykorzystam:-p i wtedy to już na nawet na bb nie będę mieć czasu:-D i wtedy mnie wyrzucicie z zaklętego kręgu:-D:-D:-D

a wiesz o tym, że specjaliści żywieniowi twierdzą, że robione zupki są niezdrowe bo mnóstwo w nich chemii pestycydów itp???

nie no żart...

piszcie mi DOŚWIADCZONE mamy ile Wam tego wszystkiego schodziło bo ja te wyliczenie robiłam tak pi razy oko bo jeszcze Zośka na maminym mleku głównie jest:sorry2:

a Ty Karolinusia cicho siedź:-D:-D:-D za pół roku zweryfikujemy te wyliczenie i zobaczymy ile będziesz gotować a ile kupować:-) ja nie mam czasu sobie samej obiadu ugotować... albo moje dziecię takie wymagające jest albo ja jakaś chora bo jak ktoś mi się młodą nie zajmie to ja się kąpie ok 14stej podczas pierwszej i zarazem przedostatniej drzemki 15stominutowej:sorry2: czasem w tej samej drzemce uda mi się zjeść śniadanie ale przy drugiej łyżce płatków śniadaniowych już mam syrenę i kończę w ciszy podczas gdy młoda na drugiej ręce ssie:baffled:

Catedra to Cię Dziecię wyszkoliło!!!!hahahahhaa:-D:-D:-D
ja mam dupę z ołowiu i jestem bardzo leniwa dlatego będę pewnie kupować słoiki też...ale trochę pogotuję, bo raz lubię gotować, a taka zupka papka to minuta osiem. a z resztą jak mam czas to co mam robić?? w tv się gapić?? bez sensu

Catedra a jak to jest gdy jesteś na uczelni:confused: bo masz niezły sajgon :szok:
Moja śpi tak dwa razy po 3 godziny:tak: i jeszcze taka krótka drzemka przed kąpielą:tak: no ale mam na głowie starszaka;-)

złośliwa jesteś z tym wyszkoleniem:-D

ona jak się ją nie zajmuje to maks pięć minut leży spokojnie i to rzadko kiedy...

moge iść się wykąpać i ją odłożyć ale jest ciągły ryk a głos ma tak donośny, że mi bębenki pękają:baffled: wracam a ona jest tak zapłakana i po 15stu minutach darcia się głodna, że jak dostaje cyca to je i jednocześnie ględzi z cyckiem w buzi. Moja matka ma kupę śmiechu, że młoda mi wyrzuca żale:-) jak idziemy się kąpać to zainm wsadzę ją do wanny młoda dostaje cycka a jak ją wyciagam i zaczynam ubierać to z głodu jest krzyk na cały dom:baffled: i jak dopada do cycka to jakby miesiąc nie jadła....

próbowałam przetrzymywać ją... drze się aż zdziera gardło i robi się mega głodna:baffled: skapitulowałam....

jak jade na uczelnię zazwyczaj zabieram małą ze sobą i w Wawie mam opiekunkę, która przyjeżdza na uczelnię na czas moich zajęć i z mlodą przez dwie godziny chodzi i pokazuje jej świat. Jak ją nosi i krajobraz się zmienia to jest spokój:sorry2: zmień podczas noszenia pozycję na poziom i masz taką syrenę, że to trzeba usłyszeć aby uwierzyć...

miałam porównanie.... Zośka głośniej stęka niż Kasiulca młoda płacze:baffled:

terrorism heheheh....

guziczek muszę wybiegać w przyszłość bo to wyliczenie do alimentów:sorry2: dla sądu...

dlatego pytam bo nie chcę napisać nieprawdy:sorry2:

aaaaaaaaaaaa to moje niedoczytanie:-p a to jak do alimentów to tam dopisz jeszcze z kilka słoiczków:tak::-D;-);-)

"matko bosko fatimsko" catedra współczuję wyjca moja to jak aniołek się zachowuje

Ostatnia edycja:
Catedra :-) jestem fakt;-) ale tak mają "bliźnięta"

miałabym jeszcze coś do dodania ale się powstrzymam. Zapytam tylko czy Twój EX zamierza mieć adwokata czy będzie adwokatem sam w sobie??

Catedra :-) jestem fakt;-) ale tak mają "bliźnięta"

miałabym jeszcze coś do dodania ale się powstrzymam. Zapytam tylko czy Twój EX zamierza mieć adwokata czy będzie adwokatem sam w sobie??

nie wtrzymuj się:-D ja lubię na ostro:-)

a z exem cholera go wie... z jednej strony "biednego" tatusia nie powinno stać na adwokata:-p a z drugiej może "mamusia" mu opłaci:-D

nie mam pojęcia czy weźmie adwokata:baffled: z jednej strony ma na to kasę ale jak się pokaże z adwokatem to będzie jasny i wyraźny znak, że ma kasę:dry: podejrzewam, że się bije z myślami... poza tym sprawa jest w Olsztynie więc jakby miał ciagać adwokata to nieźle by mu za to musiał zapłacić...

karolinusia to może weźmiesz wyjca na przeszkolenie?

reklama
dziewczyny Wy mówicie o małych słoiczkach a ja mówię o wyliczeniu jak mała przejdzie na pokarmy stałe:tak:

chłopaki gemelo każdy na obiad zjada cały duży słoiczek a słoiczki duże są po 5-6 zł

ja teraz tyle nie wydaję bo mała jeden mały słoiczek je dwa dni:tak: ale jak będzie starsza to zje cały duży na raz:baffled:

ja bym wolała aby mama ze starszymi dziećmi się wypowiedziała ile słoiczków, kaszki itd jadło dziecko...

ja odkąd Zośka się urodziła to kupiłam już 4rty zestaw kosmetyków, kupuję johnsonna i nivea... i co miesiac wydaję pi razy oko 80-90 zł:szok: codziennie ją kąpie, codziennie po kąpieli smaruję balsamem, dwa trzy razy dziennei smaruję jej buzię kremem bo się wysusza...

to ja jestem jakaś nie teges?
ja uzywam plynu do kapieli z oliwką z johnsons baby, szamponu johnsons baby, oliwki bambino(używam tylko na główkę), krem mam bambino i jeszzcze próbki dzidziusia i puder- pudruje go zazwyczaj prawie cłego dużą ilościa bo jest tłuscioch i caly pomarszczony, wic zeby mu sie odparenia nie robily- a i tak mam jeszcze z Nivei puderek od urodzenia:tak::tak::tak:

z tego co pamiętam kaszek idzie troszkę:baffled: bo jedną dawałam na noc do mleka by je zgęścić:tak: a drugą taką na wodę do podawania łyżeczką:tak: jakoś pamiętam że do przygotowania jednej porcji dawało się dużo kaszki a jej w opakowaniu jest niewiele:no: i zazwyczaj kupowałam dwie lub trzy i dawałam na zmianę różne smaki:tak:

Karolinusia ale chyba to małe opakowanie 350g:confused:
tak, małe:tak: ale ja kupuje male bo taniej wychodzi:tak::tak::tak::tak: 12 zł kosztuje w tesco, rossmanie i biedronce:tak:

wiesz karolinusia to jak tatuś się podejmie mrożenia, gotowania i blenderowanie to prosze bardzo... ja nie mam blendera ani czasu:sorry2:

czyli to ze mną jest coś nie teges że tyle wydaję na młodą..... mi schodzi autentyk między 8-10 pampersów na dobę... ale Zośkowa dupcia to książęca jest poważnie zrobi siusiu i od razu jest syrena:sorry2:

ale z tymi kosmetykami to mnie zabiłyście... ja myślałam, że normalnie je zużywam:sorry2: a może ja jakoś mało wydajne kupuję? jakich używacie kosmetyków

Karolinusia ja mówię o dużej puszce nan. 900 gram. Bez żartów dałam 40 zł... normalnie Wam paragon zeskanuję:-p
tak 900 gr kosztuje 40 zl- ale to active i on jest odpowiednio droższy a w sumie to Maksowi nawet nie podeszlo to mleko tylo zwkly:tak::tak::tak:

a np deserek- jabluszko zetrzec to chyba nie taki problem:sorry2: sama sobie nieraz tarłam bo lubie starte:-D banana widelcem tez łatwo:-p:-p

Do góry