reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Catedra ja planuję 4 kwietnia w Wielkanoc:tak: kupiłam już sukienusię bo mi się bardzo spodobała:tak: starsza ochrzciliśmy jak miała 4 miesiące i też miała sukienkę w rozmiarze 80 ciupek za duża była:tak: Majcia będzie miała 5 miesięcy i 2 tygodnie:tak:

Abeja kupiłam Rossmanna pieluchy i jestem miło zaskoczona i zadowolona:tak: zmieniamy:tak: tym bardziej że pampersy ostatnio w tesco 57zł:szok:
57:szok::szok::szok: u nas w promocji dwie paczki mega packów za 85:sorry2::sorry2:
i nie wiem czy dobre zrobiłam ze kupilam , bo kupilam 3 a nie wiem czy maks mi z nich nei wyrosnie zanim je otworze:baffled::baffled: mialam kupic 4-debilka:baffled:

Co do pampków..uzywamy tylko bialych pampersów..obecnie 3..maluchowi nic sie z pupcią nie dzieje..nie mam także potrzeby smarowania jej czymkolwiek..M kupił kiedyś awaryjnie Belle, bo nie było pampków..otwarłam paczkę i natychmiast zamknęłam..a ostatnio kumpel przyniósł małemu w prezencie dada..taaa da da da..masakra jakaś..i jedne i drugie wylądują w koszu..:tak:
za to ubóstawiam chusteczki fria (Catedra :)), na drugim miejscu sa Huggiesy (bardzo zblizone do fria)..a potem cała reszta

a ja mam jak zwykle ogromny mętlik w głowie apropos wózków...

jest kilka fajnych... chyba jednak zdecyduje kryterium dochodowe:-) czekam tylko aż troszkę śnieg stopnieje i sprzedaję swój wózek (mam już kupca- rodzi w kwietniu:-p) no i wtedy kupię spacerówkę... czyli pewnie koniec lutego początek marca... na razie waltz wygrywa Abeja:-)

A ja chciałam zapytać o foteliki smaochodowe...
Jak będziecie przechodziły na nastepny gdy dziecko wyrośnie to z jakiej grupy wagowej?
Bo zastanawiam się, czy nie kupic już jej od 9 kg do 36. Widziałam, że te właśnie mają wkładkę dla mniejszych dzieci, regulowane oparcia do półpłaskiego więc można w zalezności od wagi zmieniać na bierząco. bo chyba się nie opłata kolejny do 18 kg kupować. sa jeszcze do 25...
Co wy o tym sądzicie?

Jak będziecie przechodziły na nastepny gdy dziecko wyrośnie to z jakiej grupy wagowej?
Bo zastanawiam się, czy nie kupic już jej od 9 kg do 36. Widziałam, że te właśnie mają wkładkę dla mniejszych dzieci, regulowane oparcia do półpłaskiego więc można w zalezności od wagi zmieniać na bierząco. bo chyba się nie opłata kolejny do 18 kg kupować. sa jeszcze do 25...
Co wy o tym sądzicie?
ja kupię następny 0-18, który można montować tyłem do jazdy (rada Catedry ;-):tak:). Ja musze kupić już teraz a moja jest za mała jeszcze do fotelika 9-36 - wydaje mi się że taki fotelik wymaga już samodzielnego siedzenia. Ale wstrzymam się jeszcze to kwietnia, bo żadko jeździmy.

Dentico - nie było kurteczek w Zarze na 12-18 - tylko same małe zostały. Kupiłam swojej córci super kieckę za 35 zł na przyszły rok taką elegancką - ala taka angielska panienka;-) kupiłam też jej do chrztu ubranko, jutro obfocę i wrzucę na zamknięty;-):tak:

elka67 ja mam właśnie zielony kupiłam w komisie za 200 zł, mąż myślał że to nowy bo jest w idealnym stanie, jak powiedziałam że jest używany to się zdziwił.

Dziś przetestowaliśmy na zaspach śniegowych i muszę powiedzieć że kocham ten wózek, przez każdą zaspę przejedzie jest lekki sama daję rade po schodach itp. Ma małe koła ale są płaskie więc dają rade, ta spacerówka z Graco którą mam się chowa przy tym Espiro. Bo jak wczoraj wybraliśmy się tym z Graco na zaspy to się szło zachlastać po prostu wydaje mi się że dltego że jest ciężki zakopywał się w śniegu.

Co wy o tym sądzicie?

ja kupuję 0-18kg bo tylko te można montować tyłem do kierunku jazdy....
w Szwecji dzieci jeżdzą tyłem do kierunku jazdy bo jest to bezpieczniejsze
idealnie pokazuje to ten filmik co się dzieje jak fotelik jest montowany przodem i tyłem
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=qS87l4nmtEE"]YouTube- Fotelik Iwh Babymax Isofix - testy zderzeniowe[/ame]

ja wybieram montowane tyłem

OSTRZEGAM przed fotelikiem 0-18 chicco proxima... ma wady fabryczne i wyrywają się pasy
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=XSu1KUIFoz4"]YouTube- fotelik Chicco Proxima - testy zderzeniowe[/ame]

bardzo bezpieczny i w miare ludzkiej cenie jest britax...
ja chcę kupić graco:
Fotelik GRACO JUNIOR MINI 0-18kg ! WYPRZ - 37 % (899069381) - Aukcje internetowe Allegro

jeszcze myślę nad espiro:
Fotelik ESPIRO OPTIMA 0-25 kg +KLIN+KURIER !!! (891338545) - Aukcje internetowe Allegro

albo jak się wścieknę to kupię britaxa... to w końcu bezpieczeństwo... najwyżej kupię tańszy wózek....

reklama
Do góry